Bang & Olufsen uvádí na český trh televizi Beovision Harmony a soundbar Beosound Stage

Publikováno: 26. listopadu 2019 | autor Redakce
beovision-harmony-33687385318-o.jpg

Společnost Bang & Olufsen dnes oznámila dostupnost prémiové televize Beovision Harmony na českém trhu. Ta pozvedne design každého prostoru na zcela novou úroveň a naplní ho spektakulárním zvukem. Druhým představeným produktem je první soundbar společnosti Bang & Olufsen – Beosound Stage, který doplní každou televizi precizním a čistým Bang & Olufsen zvukem.

Beovision Harmony

Tak, jako motýl rozpíná svá křídla, se přední panel nové televize Beovision Harmony vyrobený ze dvou kusů, na kterých se precizně spájejí hliník a dubové dřevo, rozkládá do stran a odhaluje tenkou obrazovku stoupající do ideální sledovací výšky. Beovision Harmony je úžasným designovým, téměř uměleckým dílem, které demonstruje nekompromisní přístup Bang & Olufsen k designu, precizní výrobě a dokonalému zvuku.

beovision-harmony-32621700617-o.jpg

Když je televize Beovision Harmony vypnutá, nebo slouží jen pro přehrávání hudby, tenká obrazovka sedí nízko při zemi, zčásti zakrytá dvěma panely, které jsou precizně vyrobené z kombinace hliníku a dubového dřeva, a nachází se v nich výkonné reproduktory. Když se Beovision Harmony zapne, části přední strany se vyklopí směrem do strany, přesně tak, jak motýl rozpíná křídla, a obrazovka televize se vysune nahoru do ideální výšky pro sledování. Když se naopak televize vypne, celá tato sekvence proběhne pozpátku.

beovision-harmony-46648759495-o.jpg

Přední hliníkovo-dubová strana vyrobená s maximálním citem pro detail ukrývá pokročilou techniku, která je delikátně naladěná tak, aby posluchači nabídla všechny nuance přehrávané hudby a zvuku. Složitě skládaný vzor je pečlivě navržen s ohledem na maximalizaci akustického výkonu tříkanálového plně aktivního zvukového centra s DSP. V spojení s nejnovější 77palcovou OLED obrazovkou s jasnějším podsvícením a úchvatnými barvami vdechuje tato ozdoba domácnosti nový život filmům, sportovním přenosům a nejoblíbenějším seriálům.

beovision-harmony-33687385318-o.jpg

Beovision Harmony je navržen jako středobod domácí zábavy. S robustním a výkonným zvukovým systémem nabízí Beovision Harmony pozoruhodné schopnosti v oblasti streamovaní hudby s integrovanými službami jako Tune-In a Deezer. Ze svého smartphonu potom může uživatel streamovat pomocí vestavených funkcí Apple Airplay 2, Chromecast, nebo přes Bluetooth. Beovision Harmony také disponuje nejnovějším operačním systémem LG platformy webOS 4.5, který umožňuje přístup k nejoblíbenějším obsahovým službám, jako jsou Netflix, Amazon či YouTube.

Beosound Stage

Soundbar Beosound Stage je navržen ve spolupráci s dánským studiem NORM Architects v rámci designové strategie Bang & Olufsen, která sbližuje člověka a technologie. Bang & Olufsen pracuje s jednoduchými geometrickými tvary a přírodními materiály. V této kombinaci pak vytváří produkty, které lze snadno integrovat s jakoukoliv domácností.

beovision-harmony-40598120193-o.jpg

Ústředním bodem celého designu Beosound Stage je minimalistický a elegantní rám, který bude dostupný v provedeních přírodní hliník, hliník s bronzovou úpravou nebo zakouřený dub. Rám, který tvoří obvod celého soundbaru, poskytne integrovaná rytá senzorová tlačítka pro snadné a pohodlné ovládání. 2mm mezera mezi rámem a textilním krytem vytváří iluzi, při které má pozorovatel pocit, že se reproduktor vznáší uvnitř rámu a vytváří vzrušující kontrast mezi bytelným vnějším povrchem a jemnou akusticky průhlednou textilií.

Jako důkaz ukázkového řemeslného zpracování společnosti Bang & Olufsen jsou rámy v podání přírodního nebo bronzového hliníku vyrobeny z jediného kovaného kusu bez viditelného předělu. U verze ze zakouřeného dubu se vyskytují rybinové spoje, jež jsou typicky k nalezení u tradičního skandinávského nábytku.

11 reproduktorů navržených na míru

Beosound Stage se skládá z jedenácti reproduktorů, přičemž se každý z nich může pochlubit 50wattovým zesilovačem. To vše tvoří 3kanálovou plně aktivní DSP reprosoustavu, která uspokojí i ty nejnáročnější posluchače.

  • Renomovaní akustičtí inženýři společnosti Bang & Olufsen zvolili pro skutečně bohatý a hluboký bas na míru vyráběné 4palcové měniče. 4 z nich jsou osazeny na pozici středového kanálu, kde díky velkému výkmitu a promyšlené konstrukci podávají skvělé výsledky při reprodukci basů a zamezují vzniku zkreslení.
  • Střední frekvence centrálního kanálu mají na starosti dva 1,5palcové reproduktory spolu s ¾ palce velkým výškovým měničem.
  • Pravá a levá strana soundbaru je vyhrazena pro produkci prostorového zvuku. Na každé straně se usídlil 1,5palcový středový reproduktor doplněný 3/4palcovým výškovým měničem. Ty jsou navíc natočeny pod úhlem 45 stupňů, což jim dovoluje vytvořit efektní prostorový zvuk.

Cena a dostupnost

B&O Beovision Harmony (77”) je v České republice od dnešního dne dostupná za cenu 480 000 Kč. Soundbar Beosound Stage je dostupný ve variantách Aluminium a Bronze Tone za cenu 39 000 Kč  variantě Smoked Oak za cenu 58 500 Kč.

O SPOLEČNOSTI BANG AND OLUFSEN

Bang & Olufsen je celosvětovou luxusní lifestylovou značkou, která byla založena v roce 1925 v dánském městě Struer. Za vznikem společnosti stojí Peter Bang a Sven Olufsen, jejichž oddanost a vize zůstávají základem společnosti.

Bohaté dědictví postavené na neúprosném odhodlání vytvářet produkty, které posouvají hranice audio techniky, staví společnost do popředí v oblasti audio inovací. Dnes je každý výrobek nesoucí značku Bang & Olufsen charakteristický jedinečnou kombinací krásného zvuku, nadčasového designu a bezkonkurenčního řemeslného zpracování.

Inovativní a progresivní produkty společnosti Bang & Olufsen jsou celosvětově prodávány jak online, tak také v mnoha kamenných prodejnách. Společnost zaměstnává přes 1000 osob a působí na více než 70 trzích. Akcie společnosti Bang & Olufsen jsou uvedeny na NAS DAQ Copenhagen A/S.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.