Axis představuje nové pevné mini kopule s hlubokým učením

Publikováno: 3. září 2022 | autor Redakce
axis-m3085-ceiling-retail-store.jpg

Společnost Axis Communications představila tři nové mini kopulovité IP kamery, které nabízejí skvělou kvalitu obrazu i v náročných světelných podmínkách. Nové kamery mají kompaktní a diskrétní design, ale podporují i pokročilou video analytiku založenou na hlubokém učení přímo v koncovém zařízení.

axis-m3085-wall-retail-store.jpg

Nové kamery AXIS M3085-V, AXIS M3086-V a připravovaná AXIS M3088-V (bude dostupná později v tomto roce) poskytují skvělou kvalitu obrazu v rozlišení 2 MPx, 4 MPx a 8 MPx.
Díky technologii širokého dynamického rozsahu (s pokročilou technologií Axis Forensic WDR) garantují jasný obraz současně v tmavých i světlých oblastech scény. Modely M3085-V a M3086-V obsahují navíc i technologii Axis Lightfinder pro ostrý, a hlavně barevný obraz také při velmi slabém (až nulovém) osvětlení.

axis-m3085-ceiling-retail-store.jpg

Tyto kompaktní minikamery nabízejí podporu inteligentní videoanalýzy založené na hlubokém učení přímo v koncovém zařízení. To znamená, že poskytují cenná metadata, s jejichž využitím lze snadno, rychle a efektivně vyhledávat forenzní detaily v živém nebo nahraném videu nebo zajistit jiné pokročilé videoanalytické úkoly.

axis-m3085-v-ceiling.jpg

Předinstalovaná aplikace AXIS Object Analytics umí díky umělé inteligenci rozeznávat lidi a různé typy vozidel (motorky, osobní, nákladní…), takže je možné zaměřit se na konkrétní objekty zájmu a přizpůsobit vše konkrétním potřebám v místě instalace. Díky podpoře protokolu ACAP je navíc možné systém obohatit také o další chytré aplikace šité na míru přímo klientům.

Tyto nákladově efektivní produkty nabízejí širokou škálu montážního příslušenství pro flexibilní a diskrétní instalaci. Jejich součástí je také Axis Zipstream s kodeky H.264/H.265 pro snížení nároků na šířku pásma a úložiště. Navíc lokální úložiště umožňuje nahrávat video i přímo na vestavěnou paměťovou kartu.

axis-m3085-v.jpg

Standardní výbava kamer Axis zahrnuje funkce kybernetické bezpečnosti, které pomáhají zabránit neoprávněnému přístupu a chrání systém jako celek. Ochranu ID zařízení Axis a zjednodušení procesu síťové autorizace zařízení Axis dále zajišťuje funkce Axis Edge Vault. Součástí jsou také podepsaný firmwarezabezpečené spouštění, které zajišťují pouze instalaci oficiálního autorizovaného firmware.

Mezi klíčové vlastnosti nových IP kamer AXIS M3085-V, M3086-V a M3088-V patří:

  • skvělá kvalita obrazu až do 8 MPx;
  • kompaktní a velmi diskrétní design;
  • WDR pro náročné světelné podmínky;
  • podpora analytiky s hlubokým učením;
  • vestavěné funkce kybernetické bezpečnosti.

Nové kamery řady AXIS budou v České republice k dispozici prostřednictvím distribučních kanálů společnosti Axis za doporučené koncové ceny 7 500 Kč (AXIS M3085-V), 9 100 Kč (AXIS M3086-V) a 11 100 Kč (AXIS M3088-V).

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.