AXIS Body Worn Live umožňuje v reálném čase streamovat video z osobních kamer

Publikováno: 10. května 2023 | autor Redakce
axis--body-worn-live-split1.jpg

Společnost Axis Communications uvedla na trh službu AXIS Body Worn Live, která slouží k živému streamování dat v podobě videa, zvuku a metadat z nositelných kamer Axis.

AXIS Body Worn Live podporuje informované rozhodování operátorů na základě živého přenosu a v terénu zajišťuje vyšší bezpečnost pro samotné nositele kamer.

axis-body-worn-live-split-2.jpg

Kamery Axis určené k nošení na těle neslouží pouze policistům a bezpečnostním agenturám. Využití najdou v různých odvětvích a profesích, jako jsou např. revizoři, zdravotníci a pečovatelé nebo třeba kurýři a číšníci. Tyto kamery jsou také silným preventivním nástrojem, protože lidé se v krizových situacích chovají úplně jinak, když vidí, že je právě snímá kamera.

Nositelná kamera AXIS W101 (nebo předchozí model AXIS W100) je vybavená velkým, snadno přístupným tlačítkem, které spouští záznam jediným klepnutím. Klíčovou funkcí je zde možnost aktivovat tzv. buffer neboli přednahrávku. Tato až 90vteřinová sekvence se automaticky připojí k nahrávce ve chvíli, kdy nositel kameru zapne, což umožnuje „vrátit čas“ o minutu a půl zpět a líp tak zmapovat původ, podněty i reakce jednotlivých účastníků celé situace.

axis-w101bw.jpg

Živé spojení mezi operátorem a nositelem kamery

Nová služba AXIS Body Worn Live slouží ke streamování videa, zvuku i metadat z nositelných kamer Axis v reálnem čase. Operátorům pomáhá v informovaném a rychlém rozhodování a samotným nositelům kamer dává větší pocit bezpečí díky tomu, že se celý incident přenáší živě a operátor na centrálním dispečinku může dát instrukci nebo přivolat další pomoc. Datový stream je při tom chráněný šifrováním po celé trase mezi oběma koncovými body.

axis-body-worn-camera.jpg

Nositel kamery může datový stream aktivovat současně s nahráváním a operátor může ve svém systému správy videa dostat automatické upozornění, aby si zobrazil údaje o GPS poloze a sledoval video v reálném čase pomocí cloudové aplikace. V okamžiku, kdy operátor zahájí sledování, dostane upozornění také uživatel (nositel kamery). Všechna oprávnění může administrátor přidělovat v nastaveních.

Mezi klíčové charakteristiky AXIS Body Worn Live patří:

  • 24hodinové uchovávání dat;
  • šifrování po celé trase přenosu mezi oběma koncovými body;
  • vyhledávání chybějících dat;
  • funguje nezávisle na VMS nebo EMS;
  • platforma Microsoft Azure.

AXIS Body Worn Live funguje nezávisle na výběru vašeho systému pro správu videa (VMS) nebo důkazů (EMS). Datový stream lze zobrazit na počítačích nebo mobilních zařízeních a lze jej streamovat jednomu nebo více operátorům současně. Služba běží na platformě Microsoft Azure, data jsou v cloudu přístupná po dobu 24 hodin a vyrovnávací paměť zajišťuje, že nedojde ke ztrátě ani v případě dočasného výpadku přenosu.

axis--body-worn-live-split1.jpg

Kamery se připojují prostřednictvím předem nakonfigurovaného wi-fi zařízení. AXIS Body Worn Live je v souladu s GDPR a průběžně se aktualizuje s pomocí nejnovějších verzí software.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.