ASUS Zephyrus M16 míří na Český trh

Publikováno: 19. září 2021 | autor Redakce
ASUS Zephyrus M16 míří na Český trh

Herní 16palcový notebook ROG Zephyrus M16 v ultratenkém provedení a velikosti jako běžný 15palcový notebook Za 94% poměr obrazovky k tělu vděčí tenkým rámečkům. V ultratenké konstrukci tepe výkonný processor až Intel Core i9-11900H 11. generace.

KLÍČOVÉ BODY

  • 16" displej v ultratenkém 15" provedení: zásluhou 4,6mm rámečků po všech čtyřech stranách displeje zabírá 16" panel s poměrem stran 16:10 celých 94 % čelní části notebooku.
  • Výkonný procesor Intel: Až procesor Core i9-11900H 11. generace a grafický procesor NVIDIA GeForce RTX Laptop 3070 zajišťují skvělý herní výkon.
  • Skutečná mobilita: Ultratenký profil 19,9 mm a hmotnost jen 1,9 kg. Rychlonabíjecí 90Wh baterie umožňuje až 10 hodin přehrávání videa.
  • Zvuk ve studiové kvalitě: Šest reproduktorů s dvojitými basovými reproduktory s funkcí potlačení vibrací umožňuje prostorový zvuk Dolby Atmos. 3D mikrofonní pole je zárukou čisté komunikace během hraní.
  • ASUS Zephyrus M16 míří na Český trh

Společnost ASUS uvedla na trh herní notebook ROG Zephyrus M16, který do ultratenkého 15" šasi vměstnal pohlcující 16" displej a nejmodernější procesory Intel. Plynulý a detailní obraz ve hrách zajišťuje 16" displej s rozlišením WQHD a rychlou obnovovací frekvencí 165 Hz, dobou odezvy 3 ms a technologií Adaptive-Sync. Notebook je určen nejen ke hraní her, ale i pro tvorbu obsahu díky atypickému displeji s poměrem stran 16:10, barvám s certifikací Pantone Validated, 100% pokrytí barevného gamutu DCI-P3 a podpoře Dolby Vision.ASUS Zephyrus M16 míří na Český trh

Nejnovější procesory až 11. generace Intel Core i9-11900H zvládnou hraní s vysokými obnovovacími frekvencemi a vysokou zátěž při tvorbě obsahu. Grafický procesor až GeForce RTX 3070 zajišťuje vysokou snímkovou frekvenci a podporu technologie RTX v nejnovějších hrách. Chlazení ROG Intelligent Cooling udržuje notebook M16 chladný v oblasti opěrky dlaní a současně zajišťuje vysoký výkon CPU a GPU.

ASUS Zephyrus M16 míří na Český trh

Systém šesti reproduktorů se dvěma basovými reproduktory s potlačením vibrací produkuje čistý a hluboký zvuk vylepšený technologií Dolby Atmos. Soustava 3D mikrofonů zachycuje čistý zvuk během hraní a funkce obousměrného potlačení šumu AI inteligentně filtruje šum v pozadí.

ASUS Zephyrus M16 míří na Český trh

Zephyrus M16 nabízí skutečnou mobilitu díky tělu, které je tenké pouze 19,9 mm a váze jen 1,9 kg. Díky černému odstínu Off Black a lesklé prizmatické fólii viditelné přes CNC frézované perforace vypadá stylově a profesionálně v jakémkoli prostředí.

ASUS Zephyrus M16 míří na Český trh

16" displej v ultratenkém provedení

Zephyrus M16 vybavený 16" displejem zaujme tenkým šasi, které je o 5 % menší než loňský 15" Zephyrus M15. Mimořádně úzké rámečky měří na všech čtyřech stranách pouze 4,6 mm díky přepracovanému kabelu displeje, což umožňuje, aby byl spodní rámeček stejně tenký jako ostatní tři. Tato konstrukce přináší pohlcující obraz, který zabírá 94 % čelní části notebooku.

Panel má obnovovací frekvenci 165 Hz a rozlišení WQHD, což zajišťuje plynulý obraz plný detailů, zatímco doba odezvy 3 ms garantuje ostré animace. Funkce Adaptive-Sync eliminuje trhání obrazovky a zajišťuje plynulejší hraní díky synchronizaci obnovovací frekvence se snímkovou frekvencí GPU.

Displej je připraven na požadavky tvůrců obsahu, je kalibrován již z výroby a má certifikaci Pantone Validated, která zajišťuje přesné barvy ihned po vybalení. Plné pokrytí barevného gamutu DCI-P3 nabízí živou paletu barev, zatímco jas 500 nitů zajišťuje živý obraz i venku.

Technologie Dolby Vision dynamicky upravuje obraz, aby byl bohatší a jasnější. Díky němu mohou tvůrci natáčet a upravovat svá videa a streamy ve formátu, který běžně používají profesionálové v oboru.

Poměr stran 16:10 nabízí více místa pro speciální menu nebo panely nástrojů, takže se uživatelům na obrazovku vejde více. Zlepšuje prohlížení webu a tvorbu obsahu a také otevírá více prostoru pro heads-up displeje ve hrách.

Nový výkonný procesor Intel

Procesor Intel Core i9-11900H v nejvyšší konfiguraci dosahuje taktu až 4,9 GHz a poskytuje úžasný výkon. S osmi jádry a šestnácti vlákny je plně vybaven pro streamování her, renderování videa a kreativní projekty.

Až 48 GB operační paměti DDR4-3200 poskytuje dostatek prostoru pro multitasking a projekty s vysokým rozlišením. Disk SSD PCIe 4.0 s kapacitou až 2 TB načítá data vysokou rychlostí, zatímco druhý slot pro SSD umožňuje snadno přidat úložiště a rozšířit místo vaší herní knihovny.

Grafická karta GeForce RTX 3070 poskytuje modelu Zephyrus M16 v kategorii tenkých herních notebooků zcela nadstandardní herní výkon. Účinné chlazení umožňuje grafice GPU RTX 3070 taktovat až na 1390 MHz při spotřebě 80 W s technologií ROG Boost. Funkce Dynamic Boost přidává dalších 20 W energie při nižším zatížení CPU, čímž odemyká ještě vyšší herní výkon.

Stejně jako ostatní karty řady GeForce RTX 30 je i grafická karta GeForce RTX 3070 založena na moderní architektuře Ampere. Kombinuje nové streamovací multiprocesory s jádry RT 2. generace a jádry Tensor 3. generace, které umožňují nejrealističtější grafiku s ray tracingem a pokročilé funkce umělé inteligence. Tato vylepšení zprostředkují realistický obraz a zároveň posouvají snímkovou frekvenci do nových výšin. Technologie NVIDIA Reflex snižuje latenci ve vybraných hrách pro více hráčů. Efekty NVIDIA Broadcast dodávají živým přenosům okamžitý lesk.

Kompletní sada technologií ROG Intelligent Cooling umožňuje spojit vysoký výkon, minimální hluk a nízké teploty v tenkém šasi. Exotická chladicí směs z tekutého kovu, aplikovaná patentovaným postupem ROG, snižuje teploty procesoru až o 10 °C ve srovnání s tradiční tepelnou pastou. Šest tepelných trubic odvádí teplo od CPU a GPU do hustých chladičů na bocích, odkud je vytlačováno proudem vzduchu ze dvou ventilátorů Arc Flow. Tento nový design ventilátoru má 84 pečlivě zúžených lopatek se speciálním aerodynamickým vzorem na vnějším okraji snižujícím turbulence, což umožňuje lepší proudění vzduchu při nižší hlučnosti. Díky technologii 0 dB se ventilátory zcela vypnou a zajistí tak tichý provoz, pokud teplota klesne pod 50 °C. Když se ventilátory točí, modernizovaná samočisticí konstrukce odvádí prach od kritických chladicích komponent a zlepšuje tak dlouhodobý výkon a stabilitu.

Požadavky na chlazení se mění v závislosti na úkolu, a proto ROG nabízí několik režimů vyladěných pro různé situace. Tichý režim mírně snižuje rychlost, aby se udržela nízká hlučnost, což je ideální pro každodenní úkoly. Výkonný režim poskytuje výkon potřebný k dosažení vysokých snímkových frekvencí ve hrách bez nadměrného hluku. Režim Turbo zvyšuje výkon procesoru na plný výkon s hlasitějším profilem ventilátoru. Uživatelé mohou ručně přepínat mezi těmito režimy pomocí rychlé klávesové zkratky nebo automaticky pomocí profilových scénářů. Profily scénářů, které jsou k dispozici prostřednictvím nástroje ROG Armoury Crate, umožňují uživatelům přiřadit jednotlivé hry a aplikace ke konkrétním provozním režimům, světelným efektům a dalším systémovým nastavením. Profily jsou aktivovány aplikací v popředí, což zajišťuje plynulé přechody mezi předvolbami pro různé úlohy.

 


 

Už máte zářijové číslo časopisu FOTOVIDEO?

Hned na prvních deseti stranách najdete nejlepší produkty roku tak, jak je vybrali a odhlasovali experti světové organizace EISA. Věnujeme se samozřejmě expertní skupině Photography, které jsme členem a jsme rádi, že v celkovém přehledu najdete i vám důvěrně známé značky a produkty.

Následují dva výborní zástupci mladé fotografické generace, shodou okolností oba dlouhodobě pracující v zahraničí. Je nám velkou ctí uvítat na našich stránkách Janu Ašenbrennerovou a Davida Harnga.

FV 09 21

Jako každý rok, tak i letos přinášíme tradiční vyhodnocení soutěže EISA MAESTRO, která díky účasti vysoce kvalitních fotografů ze dvou desítek zemí přinesla nádherné výsledky. Představujeme Willema Kuijperse z Nizozemí, Paulinu Petit z Francie a Barbaru Farkas z Maďarska. Téma Faces (Tváře) zaujalo i řadu našich výborných fotografů a vítěz našeho národního kola se Roman Jaroš, se tentokrát umístil těsně na čtvrtém místě. Kvalita české fotografie se prostě nezapře!

A to už jsme za čtyřicátou stranou, hned poté, co jsme si prohlédli novou FotoEsej Kevina V Tona a upoutávku na nádhernou brněnskou výstavu Otisk cest, kterou připravila manželská dvojice dvou úžasných francouzských fotografů. Za velmi důležitý považujeme investigativní článek JUDr Pavly Nečasové v rubrice FotoPrávo, který se zabývá obranou proti zneužití zdánlivě běžných autorských fotografií, popisuje přístup Policie ČR i našich soudů a nabízí způsob, jak se má postižený fotograf bránit.

V polovině a druhé polovině tohoto vydání jsme si dovolili poblahopřát vítězům největší fotografické soutěže současnosti s názvem CEWE Photo Award, s tím, že se těšíme na celkového vítěze, kterého porota této soutěže vyhlásí v tomto měsíci září. Pokračujeme dalšími inspirativními a praktickými články od Jakuba Cejpka, Lukáše Tycara, Jana Strii a dalších a dalších a samozřejmě nechybí vyhodnocení a nejlepších dvacet snímků z tématu Příroda ve městě, soutěže Fotograf roku.

Nezapomeňte si občas prohlédnout některé z videí, která vám v našich materiálech nabízíme formou QR kódu. Dozvíte se ještě více…

Fotograf roku 21 jde do finále a má nová témata pro 22. ročník

Téma STOPY na vás čeká až do 26. září! Nezapomeňte vložit své nápadité snímky! Píšeme o něm v záhlaví jeho galerie: „Také vám připadá poslední téma symbolické? Každý po sobě zanecháváme stopy a třeba i elektronickou, soutěžní a obrazovou stopu. Otisky nohou či tlapek v písku, blátě, sněhu… nebo jiné otisky činnosti – například bobří hráze, ptačí hnízda, stopy lidské civilizace…“ Více na: http://fotografroku.ifotovideo.cz

FV 09 21

V zářijovém FotoVideo například najdete:

ROZHOVOR: DAVID HARING

Krajina je moje srdcovka, ale objevuji i další fotografické žánry.

ROZHOVOR: DAVID HARING

ROZHOVOR: JANA AŠENBRENNEROVÁ

Focením žiji, lidé jsou pro mě magnety.

ROZHOVOR: JANA AŠENBRENNEROVÁ

FOTOPRÁVO: ZNEUŽITÁ FOTOGRAFIE?

Fotografové, braňme si svá autorská práva!

SOUŤĚŽ: CEWE PHOTO AWARD 2021

Vyhlášení deseti vítězů užšího výběru této největší světové soutěže.

SOUŤĚŽ: CEWE PHOTO AWARD 2021

NEGATIV, NEBO DIAPOZITIV – O TO ZDE BĚŽÍ

Filmová fotografie je krásná z mnoha důvodů. Zkusíte ji?

NEGATIV, NEBO DIAPOZITIV – O TO ZDE BĚŽÍ

MINIATURNÍ SVĚT PŘED OBJEKTIVEM

Makrofotografie je jedním z nejoblíbenějších fotografických žánrů. Už jste jí zkusili a s čím?

MINIATURNÍ SVĚT PŘED OBJEKTIVEM

LAOWA PŘEDSTAVUJE: LUKÁŠ TYCAR

Laowa Argus 33 mm f/0,95 CF APO 52 oceněný EISA.

LAOWA PŘEDSTAVUJE: LUKÁŠ TYCAR

FOTOGRAF ROKU: NOVÁ TÉMATA

Ročník 22 největší naší fotografické soutěže začíná novými tématy, která brzy najdete na našem webu.

FOTOGRAF ROKU: NOVÁ TÉMATA

…a další a další důležité, inspirativní i praktické články

Podzim je pomalu a jistě zde, je čas na nové předplatné! Chcete paměťovou kartu LEXAR, módní tašku či parfém, předplatné ZONER? Vybírejte rychle, jednotlivé dárky jsou v omezených počtech! Objednání předplatného FotoVideo stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech!

Vybírejte si na našem webu: http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Doporučujeme! Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu levněji za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze a ještě vyděláte. Takové je naše předplatné!

V září FotoVideo září

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.