Asus zahajuje prodej ZenBook Pro Duo 15 OLED (UX582) v České republice

Publikováno: 28. června 2021 | autor Redakce
Asus zahajuje prodej ZenBook Pro Duo 15 OLED (UX582) v České republice

Oceněný 15,6“ laptop s dotykovou 4K OLED HDR obrazovkou a novou 14“ sklopnou sekundární dotykovou obrazovkou ScreenPad Plus přes celou šířku klávesnice pro jednoduchý multitasking a vylepšenou produktivitu.

KLÍČOVÉ BODY

  • Tilting ScreenPad Plus: Naklápěcí 14palcová sekundární dotyková obrazovka, která je přes celou šířku klávesnice, hladce spolupracuje s hlavním displejem, výrazně usnadňuje multitasking a zefektivňuje produktivitu
  • Výkon vlajkové lodi: V nejvyšší konfiguraci až s GPU GeForce RTX 3070 pro laptopy, procesorem Intel® Core i9 a novým optimalizovaným chladicím systémem AAS Plus
  • Bezchybný OLED displej: Extrémně živá 15,6“ 4K OLED HDR NanoEdge dotyková obrazovka s ověřením PANTONE Validated, 100% gamutem DCI-P3 a kontrastním poměrem 10000000:1
  • Rychlé připojení – kdekoli: Komplexní výbava I/O portů zahrnuje dva Thunderbolt 3 USB-C® porty a HDMI port; ultrarychlá konektivita WiFi 6

Asus zahajuje prodej ZenBook Pro Duo 15 OLED (UX582) v České republice

Nový výklopný ScreenPad Plus, který dále rozvíjí originální průlomový design, je vybaven mechanismem automatického náklonu, který automaticky vyklopí zadní část sekundárního displeje o 9,5° pro lepší čitelnost. Vylepšený software ScreenXpert 2 přináší nové výkonné funkce včetně aplikace Control Panel, která slibuje revoluci tvůrčích pracovních postupů.

ZenBook Pro Duo 15 OLED poskytuje špičkový výkon a jeho nejvyšší verze je vybavena procesorem Intel® Core i9 10. generace. Tento obrovský výkon procesoru je kombinován s nejnovější profesionální dedikovanou grafickou kartou NVIDIA® GeForce RTX 3070, díky níž si poradíte i s těmi nejnáročnějšími tvůrčími úkoly. Pro optimální tepelný výkon využívá notebook nový aktivní aerodynamický systém AAS Plus, závěsný mechanismus ErgoLift a výklopný ScreenPad Plus, což vede ke zvýšení celkového proudění chladicího vzduchu o 36%.

Asus zahajuje prodej ZenBook Pro Duo 15 OLED (UX582) v České republice

Pro snadné připojení příslušenství má ZenBook Pro Duo 15 OLED komplexní vysoce výkonné vstupy a výstupy, včetně dvou ultrarychlých Thunderbolt 3 USB-C® portů podporujících rychlost přenosu dat až 40 Gb/s a funkce Power Delivery a DisplayPort.

Asus zahajuje prodej ZenBook Pro Duo 15 OLED (UX582) v České republice

Dva hladce propojené displeje

ZenBook Pro Duo 15 OLED představuje novou výklopnou konstrukci ScreenPad Plus, která dodává počítačům na cestách nový rozměr. Tato 14palcová sekundární dotyková obrazovka s vysokým rozlišením je uložena přes celou šířku šasi a automaticky se vyklápí nahoru o 9,5 °, čímž se minimalizuje odlesky a odrazy pro lepší čitelnost. Vylepšena byla i hodnota jasu, která teď dosahuje 400 nitů. ScreenPad Plus ještě více usnadňuje práci s extrémně živým 15,6palcovým 4K OLED HDR NanoEdge displejem a nabízí nekonečné množství způsobů, jak optimalizovat a přizpůsobovat pracovní postupy. Displej je nakloněn v úhlu vhodném pro práci s dotykovým perem a oba displeje plně spolupracují s dodávaným aktivním dotykovým perem ASUS Pen, které rozpoznává 4096 úrovni tlaku. Dodávaná opěrka rukou a stojan ASUS ErgoLift Stand ještě více vylepšují zážitek z psaní a čtení na tomto přelomovém modelu.

Asus zahajuje prodej ZenBook Pro Duo 15 OLED (UX582) v České republice

Vylepšený software Screen Xpert 2, který pohání ScreenPad Plus, obsahuje kolekci nových a aktualizovaných vestavěných aplikací pomáhajících zvyšovat produktivitu, jako je například nová funkce Window Flick, která umožňuje uživatelům jednoduše přesouvat okna mezi displeji. Populární aplikace Task Group má aktualizovaný design, takže uživatelé mohou vidět své skupiny úkolů na první pohled a okamžitě přejít do pracovních režimů spuštěním více aplikací jediným klepnutím.

ScreenXpert 2 také přináší novou vzrušující funkci Control Panel, plně přizpůsobitelnou aplikaci, která způsobí revoluci v kreativních pracovních postupech. Ovládací panely aplikace Control Panel poskytují uživateli přesné a intuitivní ovládání v kreativních aplikacích s intuitivním ovládáním pro nastavení velikosti štětce, sytosti, neprůhlednosti vrstev a mnoho dalších funkcí. Čtyři typy ovládání – ciferník, tlačítko, slider a skrolování – fungují každý jiným způsobem a poskytují přesnou a plynulou kontrolu nad parametry. Control Panel v současnosti pracuje s aplikacemi Adobe Photoshop, Lightroom Classic, Premiere Pro a After Effects a v blízké budoucnosti budou oznámeny další kompatibilní aplikace.

Asus zahajuje prodej ZenBook Pro Duo 15 OLED (UX582) v České republice

Výkon vlajkové lodi

ZenBook Pro Duo 15 OLED je poháněn až 10. generací procesoru Intel® Core i9 s osmi jádry, který je spárován s až 32 GB RAM, což dovoluje modelu zvládat náročnou práci na dvou obrazovkách naráz s využitím displeje ScreenPad Plus a hlavní obrazovky. Ultrarychlé úložiště s až 1 TB SSD PCIe 3.0 x4 pomáhá urychlit jakýkoli kreativní proces a optimalizovat produktivitu.

ZenBook Pro Duo 15 OLED posouvá hranice grafického výkonu se svým grafickým procesorem NVIDIA®GeForce RTX 3070 založeným na architektuře Ampere – druhé generace RTX architektury společnosti NVIDIA. Tato profesionální grafika je vybavena novými jádry Ray Tracing, Tensor a streamovacími multiprocesory, které přinášejí výrazně vylepšený výkon a pokročilé RTX funkce, jako je hardwarově akcelerovaný ray tracing, který zajišťuje ohromující vizuální efekty. Grafika využívá také síly umělé inteligence, která pomáhá s opakujícími se úkoly pro rychlejší tvorbu obsahu.

Pro optimální výkon za všech okolností je ZenBook Pro Duo 15 OLED zkonstruován v souladu s novým termálním designem AAS Plus. Ten využívá prostor vytvořený pod notebookem pomocí mechanismu pantu ErgoLift a otvor v šasi vytvořený výklopným displejem ScreenPad Plus, aby se zvýšil celkový průtok chladicího vzduchu o 36 %. To v návaznosti umožňuje udržovat optimální vnitřní teplotu zařízení pro maximální výkon. Uvnitř šasi se nachází výkonná sestava dvou ventilátorů a šesti teplovodivých trubic pro efektivní odvod tepla. V kombinaci s dalšími inovativními prvky, jako je kapalná kovová teplovodivá směs na CPU, umožňuje AAS Plus ZenBook Pro Duo 15 OLED udržet neuvěřitelný výkon bez ohledu na náročnost pracovního vytížení.

Díky této mimořádné kombinaci vysoce výkonného hardwaru a nejmodernějšího designu zvládá ZenBook Pro Duo 15 OLED profesionální úkoly s naprostou lehkostí – vícevrstvá úprava fotografií nebo videa, hudební produkce nebo 3D grafika pro něj nejsou problémem.

Bezchybný OLED displej

Dotykový displej 4K OLED HDR NanoEdge v ZenBook Pro Duo 15 OLED má bezrámový design s tenkým rámečkem a 93% poměrem obrazovky k tělu, což společně maximalizuje využitelnou plochu obrazovky. Brilantní technologie OLED displeje poskytuje ultra živé barvy a sytou černou s kontrastním poměrem 1 000 000:1, což je potvrzeno certifikací VESA DisplayHDR True Black 500. Vynikající přesnost barev pro grafické profesionály zajišťuje ověření PANTONE Validated.

Aby bylo možné zobrazit co nejživější a nejrealističtější barvy, podporuje ZenBook Pro Duo 15 OLED výjimečně široký barevný gamut se 100% pokrytím spektra DCI-P3. Barevný prostor DCI-P3 – široce využívaný ve filmovém průmyslu – je stále častěji preferovanou volbou tvůrčích profesionálů pro svou širší škálu použitelných barev. Obraz na ZenBook Pro Duo 15 OLED je díky tomu jednoduše ohromující.

 

Rychlé připojení – kdekoli

Pro snadné připojení příslušenství má ZenBook Pro Duo 15 OLED komplexní vysoce výkonnou I/O výbavu včetně dvojice nejnovějších portů USB-C Thunderbolt 3, portu USB 3.1 Gen 2 typu A a HDMI portu. Porty Thunderbolt 3 podporují funkce Power Delivery i DisplayPort a propustnost 40 Gb/s umožňuje uživatelům připojit externí 8K displej, dva 4K UHD displeje nebo jen jeden displej, zatímco druhý port mohou stále využívat pro vysokorychlostní datové přenosy. ZenBook Pro Duo 15 OLED je vybaven také WiFi 6 (802.11ax), která je schopna dosahovat vyšších rychlostí než kabelové spojení, tedy až 2,4 Gb/s – 3x rychlejší než WiFi 5. Vytváření a sdílení obsahu je neuvěřitelně jednoduché – kdekoli.

DOSTUPNOST A CENY

ASUS ZenBook Pro 15 OLED (UX582) bude k dispozici od 31.5.2021 v České republice u vybraných partnerů. Další informace vám poskytne místní zástupce společnosti ASUS.


Už máte červencové vydání časopisu FOTOVIDEO?

Tento rok je pro nás velmi důležitý, nejen tou celoroční oslavou našeho čtvrtstoletí, ale i tím, že se snad jeho podstatná část odvine v normálních časech, a tak i časopisecká distribuce se po dvou letech ještě o něco zlepší. Tím chceme současně moc poděkovat všem, kteří si nás nově předplatili (a těm, co si předplatné obnovili určitě a ze srdce také!), díky nimž nám počet předplatitelů zase o dost stoupl.

Pětadvacáté léto s časopisem FotoVideo

Má to logiku, zvykáme si všichni na doručování všeho až domů, a tak proč ne také pravidelné dodávky časopis FotoVideo, když ho dostanu až domů, o den dříve, levněji a bez poštovného, navíc s vybraným dárkem zdarma při objednání (mimochodem, podívejte se na náš web do sekce předplatného, máme nové, letní dárky v limitovaných edicích a také nové, paměťové karty).

Využíváte QR kódy na přehrávání videí a webových stránek? Najdete je v tomto vydání skoro v každém článku! A když už tedy jsme u tohoto vydání: Je v něm hodně praktických článků. Je léto, jste určitě mnohem častěji venku, a tak jsme vám do tohoto červencového vydání připravili velký mix fotografické praxe a technických informací tak, abyste se třeba i poučili a inspirovali. Současně přinášíme docela zajímavé informace ze světa foto a video i díky, že jsme v řadě zajímavých akcí a událostí mediálními partnery. Ostatně, když jsme už u toho: pořádáte nějaké větší fotografické setkání, soutěž, výstavu, prezentaci? Pokud ano a je to vaše akce nevonící příliš komerční náplní, určitě nám o ní včas napište. Rádi o ní v některém z našich médií napíšeme. On ten náš web a časopis mají přeci jenom poměrně velký dosah. Stačí se jen podívat například na ty tři desítky tisíc fotografů registrovaných do soutěže Fotograf roku.

Fotograf roku má aktuální téma: Řada, řady

Řada čísel, stromů, lidí, věcí, zvířat… posloupnosti, události, exponenciální… Kde všude dokážete najít řadu? Doma, v zaměstnání, před obchodem, v obilí, na letišti, před kinem? Řada znamená určité uspořádání a někdy i nutnost… Foťte a vkládejte své příspěvky na toto téma do soutěže Fotograf roku průběžně a kdykoli a nejpozději do 31. 7. 2021 na http://fotografroku.ifotovideo.cz

Óda na domácí spotřebiče, Pavel Hujíček

Vybírejte z červencového FotoVideo například:

Pětadvacáté léto s časopisem FotoVideo

ROZHOVOR: EVA KUČMÁŠOVÁ

Vnímám studenty jako budoucnost fotografie…

ROZHOVOR: EVA KUČMÁŠOVÁ

SOUTĚŽ: EISA MAESTRO 2021

Tak kdopak asi zvítězil v národním kole?

SOUTĚŽ: EISA MAESTRO 2021

DOBRODRUŽSTVÍ AŽ NEUVĚŘITELNÉ

Extrémní fotograf v Irsku

DOBRODRUŽSTVÍ AŽ NEUVĚŘITELNÉ

FOTOUDÁLOST: VÁCLAV ŠILHA

Jak se fotí kroje na Chodsku?

FOTOUDÁLOST: VÁCLAV ŠILHA

PRAXE: FOTOŠKODA WEEK JE ZA NÁMI

A dál na plný plyn s programem a workshopy

PRAXE: FOTOŠKODA WEEK JE ZA NÁMI

TECHNIKA: OCUTNÁVKA NOVÉHO ULTRATELEZOOMU

TAMRON 150-500 mm F / 5-6,7 Di III VC VXD

TECHNIKA: OCUTNÁVKA NOVÉHO ULTRATELEZOOMU

… a další a další praktické, inspirativní i technické články

POZOR, POZOR, přidali jsme nové dárky! Chcete paměťovou kartu LEXAR, módní tašku či parfém? Vyberte si! Je to stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech!

K celoročnímu předplatnému časopisu FotoVideo prostě dárky odjakživa patří. Udělejte si radost (a také vašim blízkým?) na dalších dvanáct měsíců! S naším předplatným opravdu ušetříte. Vybírejte dle chuti, ale rychle, dárků je dost, ale některé jen v omezeném množství! Předplaťte si nás natrvalo, nebo si vyzkoušejte, zda nás chcete odebírat po jednom či dvou či třech či šesti či dvanácti výtiscích. Jak se vám to bude líbit. Ale s delší dobou předplatného výrazně klesá jeho cena a dárek je ZDARME k novému, celoročnímu předplatnému.

Vybírejte si na našem webu:

http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu levněji za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze a ještě vyděláte.

Pětadvacáté léto s časopisem FotoVideo

 

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.