ASUS uvedl na trh telefony řady ROG Phone 8

Publikováno: 19. února 2024 | autor Redakce
rog8-pro-trendy-03-ww.jpg

Značka ASUS ROG zahájila v Česku prodej nové řady telefonů ROG Phone 8. Z čistokrevného herního telefonu se v nové generaci stalo futuristické prémiové zařízení s tenčím a lehčím tělem a tenčími rámečky, což z něj dělá dokonalý lifestylový telefon pro hráče.

Je navržen jako výkonný univerzální stroj pro hráče, streamery, tvůrce obsahu a další uživatele. Vyniká funkcemi určenými pro hraní her v kombinaci s nejvyšším výkonem využívajícím AI, prémiovým designem a praktičností, kterou oceníte při běžném používání.

rog-phone-8-pro-edition.jpg

Více než hraní

Přepracovaná řada ROG Phone 8 si zachovává skvělé herní vlastnosti a zároveň rozšiřuje svůj záběr na všechny, kteří hledají výjimečný telefon pro běžné používání. Nový atraktivní design je až o 15 % tenčí než předchozí generace, a to bez kompromisů ve výkonu. Nechybí přitom důraz na prvotřídní design a odolnost. Řada ROG Phone 8 zpochybňuje zažité představy o mobilním hraní a nabízí neomezený výkon, inovace a design, který propojuje estetiku s funkčností.

rog-phone-8-group-photo-04.jpg

Nespoutaný výkon

Srdcem telefonů řady ROG Phone 8 je mobilní platforma Snapdragon 8 Gen 3 s podporou paměti LPDDR5X s rychlostí 8533 Mb/s a úložiště UFS 4.0 s bezkonkurenčním výkonem. Aby bylo možné zvládnout dlouhé hraní bez přehřívání, je k dispozici řešení Rapid-Cooling Conductor - součást pokročilého chlazení GameCool 8 – které odvádí teplo přímo z procesoru do zadního krytu. Zcela nový přídavný chladič AeroActive Cooler X je nyní o 29 % menší, ale nabízí 1,2krát vyšší tepelnou účinnost a snižuje teplotu zadního krytu až o 26 °C.

rog8-camera-03-ww.jpg

Kromě prémiového designu a špičkového výkonu jsou modely řady ROG Phone 8 prvními herními smartphony na světě s krytím IP68, což zaručuje odolnost proti vniknutí prachu a vody.

Velmi jasný displej

ROG Phone 8 Pro je vybaven zcela novým 6,78" flexibilním AMOLED panelem (Samsung E6), který podporuje adaptivní obnovovací frekvenci využívající technologii LTPO. Systém může automaticky nastavit obnovovací frekvenci od 1 Hz do 120 Hz v závislosti na aktuální úloze, aby se snížila spotřeba energie. Uživatelé si také mohou zvolit obnovovací frekvenci až 165 Hz pro plynulé hraní her.

Vzorkovací frekvence dotyku dosahuje vysokých 720 Hz, což znamená okamžitou odezvu. Maximální jas má nově hodnotu 2500 nitů, aby uživatelé mohli bez problémů hrát hry nebo sledovat filmy i na přímém slunci. Vynikající obraz je vyladěn ve spolupráci se společností Pixelworks, která se zabývá zpracováním obrazu, a zajišťuje proto špičkovou přesnost barev displeje.

rog8-pro-others-04-ww.jpg

AI fotoaparáty profesionální úrovně

Hráči a tvůrci mohou objevovat nekonečné fotografické možnosti díky pokročilému systému tří fotoaparátů v telefonech ROG Phone 8. Technologie OZO Audio dává uživatelům na výběr, zda chtějí eliminovat šum větru, aby mohli pořizovat křišťálově čisté outdoor záběry, nebo zda chtějí zachytit pohlcující prostorový zvuk 3D Surround s vysokou věrností.

Hlavní fotoaparát využívá nejnovější 50Mpx obrazový snímač Sony pro křišťálově čisté snímky. Jeho širokoúhlý objektiv s ohniskovou vzdáleností 24 mm je ideální pro dynamické snímky ve městě, zatímco režim dvojnásobného zoomu jej promění ve všestranný základní objektiv s ohniskovou vzdáleností 50 mm, který je ideální pro fotografování portrétů a jídla. Fotografování a natáčení videa těží z výhod šestiosého Hybrid Gimbal Stabilizer 3.0, který na cestách zajišťuje ještě plynulejší videa a ostré fotografie.

Pokročilá stabilizace nově podporuje standardní i portrétní režimy snímání, takže je ideální pro fotografování při horším osvětlení. Stabilitu videa zajišťuje hardwarová ochrana proti otřesům OIS a vylepšený softwarový algoritmus EIS, který k detekci pohybu využívá údaje z gyroskopu. Toto dynamické nastavení zorného pole zajišťuje, že videa zůstávají stabilní.

rog8-series-gaming-07-ww.jpg

Řada ROG Phone 8 poprvé obsahuje trojnásobný teleobjektiv, který umožňuje zachytit vzdálené objekty. Objektiv vybavený vestavěnou OIS (optickou stabilizací) poskytuje ostré a jasné výsledky i za špatných světelných podmínek díky režimu Noční fotografie. Technologie ASUS HyperClarity, která využívá nezpracované soubory (RAW), zachovává na fotografiích každý detail a poskytuje jasnější snímky i při až 30násobném přiblížení. Při natáčení videa využívá teleobjektiv adaptivní systém EIS (elektronické stabilizace), který zajišťuje stabilní výsledky při až 10násobném zoomu.

13Mpx ultraširokoúhlý fotoaparát má flexibilní objektiv a špičkové algoritmy, které snižují zkreslení čočky, takže výsledkem jsou přirozené snímky. Řada telefonů ROG Phone 8 nabízí výjimečnou kvalitu a čistotu každého snímku a záznamu.

A konečně, přední 32Mpx ultraširokoúhlý selfie fotoaparát má zorné pole zvětšené ze 73° na 90°, takže je ideální pro skupinová selfie. Objektiv je vybaven snímačem RGBW, který zajišťuje čisté snímky s menším šumem, a to i při špatném osvětlení.

Funkce vylepšené pomocí AI

Čtyři herní funkce využívající umělou inteligenci v telefonech ROG Phone 8 zpříjemňují hraní. Hráči mohou snadno přesunout hru do pozadí pomocí režimu Background nebo zachytit klíčové okamžiky pomocí funkce X Capture. Díky nim jsou tyto telefony pro náročné hráče nepostradatelné. Intuitivní funkce AI Grabber pro zachycení textu a X Sense dále zvyšují kvalitu hraní a v případě potřeby poskytují rady a pomoc. Nástroj AI Grabber nyní také dokáže zachytit text přímo z her pomocí technologie rozpoznávání na základě strojového učení a X Capture a X Sense 2.0 podporují více nových špičkových her díky technologii rozpoznávání vzorů na základě umělé inteligence.

Mezi další funkce využívající umělou inteligenci patří sémantické vyhledávání pomocí přirozeného jazyka v galerii, spouštěči a nastavení. AI Wallpaper dokáže vytvořit úžasně vypadající tapety pomocí technologie Stable Diffusion. Technologie AI noise-cancelation zase podporuje obousměrné potlačení šumu zajišťující křišťálově čistý zvuk při hlasových hovorech, videohovorech a komunikaci ve hrách.

rog8-pro-trendy-03-ww.jpg

AniMe Vision

Nová řada telefonů ROG Phone 8 nabízí jedinečné přizpůsobitelné prvky, včetně loga Aura RGB Lighting (ROG Phone 8) a displeje Anime Vision Mini-LED (ROG Phone 8 Pro / Pro Edition), které umožňují majitelům vyjádřit svou individualitu a kreativitu.

AniMe Vision je displej s 341 prvky, který může zobrazovat přednastavené nebo uživatelem vytvořené animace. Uživatelé mohou také odemknout tajné animace dotykem zadního krytu dalšího telefonu ROG Phone 8 Pro / Pro Edition.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.