ASUS ukázal 3D notebooky, které nevyžadují brýle a dosud nejvýkonnější Zenbook

Publikováno: 15. ledna 2023 | autor Redakce
proart-studiobook-16-3d-oled-eye-tracking-system-enable-3d-look-around.jpg

ASUS v rámci veletrhu CES 2023 představil řadu inovací a světových premiér. Mezi ně patří v první řadě ASUS Spatial Vision, první 3D OLED displej pro notebooky na světě, k jehož sledování nejsou potřeba 3D brýle a který tvůrcům poskytuje jedinečný vizuální a pracovní zážitek.

ASUS také ukázal svá další řešení pro tvůrce obsahu, včetně notebooků s nejnovějšími procesory Intel Core i9 řady HX 13. generace a notebookovými grafickými procesory NVIDIA GeForce RTX řady 40.

K novinkám patří notebooky ProArt Studiobook 16 3D OLED (H7604), Zenbook Pro 16X OLED (UX7602BZ), Zenbook Pro 14 OLED (UX6404), Zenbook 14X OLED (UX3404), Vivobook Pro 16X 3D OLED (K6604) a monitory ProArt Display OLED PA32DCM a ProArt Display PA279CRV.

proart-studiobook-16-step-wise-design-enable-180-degree-open.jpg

Byla také oznámena řada produktů pro firemní segment, z nichž každý přináší podnikům a institucím výborný výkon, všestrannost a rozšiřitelnost. Jde třeba o notebook ASUS Chromebook Vibe CX34 Flip (CX3401FBA) pro pohlcující hraní a všestrannost a router ASUS ExpertWiFi EBM68 s vysokými rychlostmi přenosu dat a nadstandardním zabezpečením. Představeny byly také zcela nové počítače ASUS ExpertCenter PN64-E1 a PN42 a mini PC ASUS Chromebox 5 (CN67), který nabízí maximální výkon, konektivitu a úložiště.

K vidění byly i nové herní notebooky TUF Gaming A15/17 (FA507/707) a F15/17 (FX507/707) s procesory až Intel Core i9-13900H nebo AMD Ryzen 9 Zen 4 a nejnovějšími notebookovými grafickými kartami GeForce RTX 40, které nabízejí maximální rychlost, spolehlivost a výkon pro potřeby hráčů.

Využití technologií k vytváření trvalých, spolehlivých a udržitelných inovací

Před více než 10 lety představil ASUS první uhlíkově neutrální notebook na světě. Následovaly revoluční notebooky řady ASUS Bamboo a v roce 2022 i náš první uhlíkově neutrální firemní notebook. Po těchto prvních krocích, jejichž cílem bylo přispět k lepší budoucnosti, pokračuje ASUS v inovacích a představil některá opatření zavazující k udržitelnosti.

V letošním roce bude více než 90 % spotřebitelských notebooků ASUS splňovat standardy EPEAT a ENERGY STAR 8.0. Zaměřením na kvalitu, funkčnost, odolnost a možnost upgradu chce společnost ASUS prodloužit životní cyklus výrobků. ASUS používá při výrobě a balení produktů udržitelné materiály - od roku 2017 aktivně nakoupil a využil 1 500 tun recyklovaného plastu a v roce 2022 také více než 20 000 tun recyklovaného papíru. Aby společnost ASUS dokázala více, důsledně prosazuje recyklovatelnost, což v posledních letech vedlo k recyklaci více než 40 000 tun elektronického odpadu.

asus-presents-seeing-an-incredible-future-at-ces-2023,-creator-solutions.jpg

A naše úsilí o udržitelnost tím nekončí. Vytvářením odolnějších produktů jsme schopni snížit množství odpadu, prodloužit životnost našich notebooků a zajistit uživatelům jejich příjemnější používání. Proto budou zcela nové modely spotřebitelských notebooků ASUS pro rok 2023 a všechny budoucí modely podrobeny nejpřísnějšímu testování odolnosti ze všech produktů na trhu - mimořádně náročnému americkému vojenskému standardu MIL-STD 810H, který je založen na 12 testovacích metodách a 26 testovacích postupech - aby poskytovaly dlouhodobou hodnotu, spolehlivost a odolnost.

proart-studiobook-16-3d-oled-eye-tracking-system-enable-3d-look-around.jpg

Kromě toho spolupracujeme se společností Ishizuka Glass na antimikrobiální ochraně našich produktů a používáme na vybraných produktech její antimikrobiální prostředek IONPURE. ASUS jako první z výrobců notebooků představil antimikrobiální povrchovou úpravu ASUS Antimicrobial Guard Plus Silver Ion, která dokáže po dobu 24 hodin zabránit šíření 99 % virů a bakterií - včetně COVID-19. Tato technologie je speciálně testována na viry, jako je chřipka A (H3N2) a H1N1; splňuje také testovací protokoly ISO 21702 a ISO 22196, které pomáhají zajistit hygienické prostředí při používání notebooku.

Software a hardware pro tvůrce

Během veletrhu CES 2023 představil ASUS řadu nových i vylepšených softwarových a hardwarových inovací pro tvůrce obsahu. ProArt Creator Hub 2.0 slouží k tomu, aby tvůrci mohli co nejlépe využívat výkonný hardware a software ASUS k realizaci svých nápadů. Tato nová verze má vylepšené, moderní uživatelské rozhraní a exkluzivní novou funkci Color Control, která kombinuje všechna barevná řešení specifická pro tvůrce.

ProArt Creator Hub 2.0 rozšiřuje možnosti ovládacích prvků ASUS Dial a ASUS Control Panel, které umožňují nejen ovládání aplikací Adobe, ale také aplikací pro produktivitu, zábavu a tvorbu obsahu - včetně Microsoft Office, Spotify, YouTube a nejoblíbenějších webových prohlížečů. ProArt Creator Hub 2.0 bude k dispozici u všech modelů Studiobook, Zenbook a Vivobook s ASUS Dial, ASUS DialPad nebo ASUS ScreenPad Plus. K dispozici bude také u řady myší ProArt a všech dotykových monitorů ASUS.

proart-studiobook-16-3d-oled-slim-bezel.jpg

ASUS posunuje hranice možností pro tvůrce, a proto spojil síly se společností Pantone, přední světovou autoritou v oblasti barev. Tvůrci díky tomu získají přístup k databázi zdrojů Pantone, včetně knihoven Pantone, dat o barevném prostoru, harmonii barev a mnoho dalšího. Všechny tyto funkce budou k dispozici na všech noteboocích ASUS pro tvůrce prostřednictvím exkluzivního softwaru ASUS ProArt Creator Hub 2.0.

ASUS představil také ASUS Spatial Vision, vůbec první 3D OLED technologii na světě, která umožňuje konzumovat pohlcující 3D zážitky na notebooku bez nutnosti nosit 3D brýle (autostereoskopická technologie). To je možné díky lentikulární čočce a pokročilé technologii kamery sledující oči, která umožňuje displeji skládat odlišné obrazy pro každé oko, což vede k autostereoskopickému 3D obrazu. Uživatelé mohou také bez námahy přepínat mezi 2D a 3D. Tato nová technologie může zcela změnit pracovní postupy tvůrců, protože ti uvidí detaily 3D objektů a efektů přímo na obrazovce, aniž by museli kontrolovat fyzické předlohy, což ušetří čas a peníze a zároveň zefektivní jejich pracovní postupy.

Tyto OLED displeje nabízejí kontrastní poměr 1 000 000:1, dobu odezvy 0,2 ms a obnovovací frekvenci 120 Hz pro plynulý obraz - to vše při minimalizaci přeslechů, aby byl zážitek ze sledování co nejplynulejší. Nabízejí také velký potenciál pro rychle se rozvíjející aplikace v metaverzu. Tato 3D OLED technologie bez brýlí se integruje do exkluzivních aplikací v ASUS Spatial Vision Hub, které uživatelům umožňují sledovat 3D videa a filmy, hrát 3D hry a užívat si vizualizace 3D modelů nebo tvorbu obsahu, a zároveň nabízejí neomezený potenciál pro vývojáře, kteří mohou vytvářet své vlastní ekosystémy.

Díky technologiím NVIDIA Studio využívají produkty s grafickými procesory NVIDIA RTX optimalizace RTX ve více než 110 kreativních aplikacích, ovladače NVIDIA Studio pro nejvyšší úroveň stability a výkonu v kreativních aplikacích a exkluzivní nástroje NVIDIA s umělou inteligencí: Omniverse, Canvas a Broadcast.

ASUS Zenbook Pro 16X OLED (UX7602BZ) - dosud nejvýkonnější Zenbook

ASUS ve spolupráci se společností Intel přepracoval působivý Zenbook Pro 16X OLED (UX7602BZ) pro rok 2023 a udělal z něj vůbec nejvýkonnější Zenbook. Ten je vybaven procesorem Intel s nejnovější konstrukcí ASUS Supernova System-on-Module (SoM). Tato technika balení procesorových modulů přináší řadu výhod, včetně zmenšení plochy jádra základní desky o 38 %, což zvyšuje celkovou účinnost chlazení systému.

asus-zenbook-pro-16x-oled-ux7602-product-photo-01.jpg

Díky tomu zůstává více místa pro napájecí komponenty GPU, které tak mohou dosahovat vyšších hodnot TDP, což uživatelům přináší větší stabilitu a vyšší výkon GPU. Kromě toho notebook využívá tepelnou směs z tekutého kovu, která snižuje jeho teplotu o 7 °C v režimu vysokého výkonu, což umožňuje dosáhnout celkového TDP až 155 W.

Díky přelomovému ultrakompaktnímu systému ASUS Supernova SoM, který umožňuje mimořádně vysoký výkon procesoru Intel Core i9-13905H 13. generace, notebookové grafiky NVIDIA GeForce RTX řady 40 a 32 GB rychlé paměti LPDDR5X DRAM, nabízí nový Zenbook Pro 16X OLED 2023 znatelně vyšší výkon při střihu videa a zvyšuje kapacitu 3D renderování, což výrazně zkracuje dobu zpracování všech úloh.

Tento notebook má špičkový dotykový displej OLED HDR NanoEdge s poměrem stran 16:10, rozlišením 3,2K a obnovovací frekvencí 120 Hz. Mechanismus Active Aerodynamic System Ultra (AAS Ultra) automaticky naklání klávesnici, což zajišťuje pohodlné psaní, a současně zlepšuje chlazení systému, a zvyšuje tím maximální výkon.

asus-zenbook-pro-16x-oled-ux7602-strong-video-editing-capacity.jpg

K dispozici je systém inteligentního osvětlení White RGB, který osvětluje klávesnici a dodává zcela nový rozměr tvůrčímu zážitku a také umožňuje inteligentní interaktivní funkce. Inovativní otočný ovladač ASUS Dial usnadňuje přesné ovládání kreativních parametrů prsty v Adobe a většině dalších aplikací. Větší ASUS NumberPad je vybaven haptickou odezvou a zvýšenou citlivostí na tlak pro jednodušší zadávání číselných dat.

Díky technologii ASUS Supernova SoM, paměti LPDDR5X DRAM a optimalizované grafické kartě Zenbook Pro 16X OLED nastavuje nový standard kompaktních notebooků pro tvůrce a pomáhá posunout kreativitu na vyšší úroveň.

ASUS Zenbook Pro 14 OLED (UX6404) a Zenbook 14X OLED (UX3404) - výkon a mobilita

Zenbook Pro 14 OLED (UX6404) váží jen 1,65 kg a jeho profil je tenčí než 1,8 cm. Má špičkový výkon, nejlepší obraz ve své kategorii, nabízí překvapivé inovace a kompaktní šasi, což rozšiřuje možnosti tvůrců na cestách. Je vybaven zcela novým, špičkovým displejem 2,8K 120 Hz OLED NanoEdge Dolby Vision, který zobrazuje dechberoucí detaily, naprosto plynulé pohyby a živé barvy.

asus-zenbook-14x-oled--ux3404-scenario-photo-battery.jpg

Displej má certifikaci Pantone Validated a 100% gamut DCI-P3 na úrovni kino kvality, což zaručuje vysokou přesnost barev. Tvorbu nebo sledování vizuálního obsahu zpříjemňuje jasný a čistý HDR obraz a opravdová černá barva.

S ohledem na potřebu výkonu při jakékoli tvůrčí práci je Zenbook Pro 14 OLED vybaven procesorem Intel Core i9-13900H 13. generace a studiovou grafikou NVIDIA GeForce RTX řady 40, které doplňuje 16 GB rychlé operační paměti DDR5, a slot, který pojme až 32 GB SO-DIMM, a 2TB SSD úložiště. Nabízí nejnovější bezdrátové připojení WiFi 6E, které vylepšuje technologie ASUS WiFi Master Premium.

Zenbook Pro 14 OLED obsahuje mnoho promyšlených funkcí pro zvýšení produktivity a kreativity, například ASUS DialPad pro intuitivní ovládání aplikací, podporu pera ASUS Pen 2.0 a kompletní sadu vstupních a výstupních portů. Počítač je navíc díky 76Wh baterii s dlouhou výdrží ideálním řešením pro seriózní tvorbu na cestách.

asus-zenbook-14x-oled-ux3404-product-photo-sandstone-beige-02.jpg

Zenbook 14X OLED (UX3404) má tenké a lehké tělo a dodává se ve dvou barvách: Sandstone Beige a Inkwell Gray. Verze Sandstone Beige má víko vyrobené novou ekologickou technikou plazmové elektrolytické oxidace (PEO), která vytváří povrchovou úpravu podobnou keramice a vypadá jako kámen.

asus-zenbook-14x-oled-ux3404-product-photo-inkwell-gray-05.jpg

Uvnitř notebooku je procesor až Intel Core i9-13900H 13. generace, studiová grafika NVIDIA GeForce RTX 3050, 32 GB rychlé paměti LPDDR5 a 1 TB PCIe 4.0 SSD. V nabídce bude také větší 14,5palcový displej OLED HDR NanoEdge s poměrem stran 16:10 a rozlišením 2,8K 120 Hz a větší 70Wh baterií.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.