ASUS představuje novou řadu notebooků ROG Strix SCAR

Publikováno: 9. března 2023 | autor Redakce
04-scar-16.jpg

Společnost ASUS uvádí na český trh řadu herních notebooků ROG Strix SCAR pro rok 2023, které jsou určeny profesionálním hráčům i herním nadšencům.

Modely ROG Strix SCAR 16 a Strix SCAR 18 nabízejí zbrusu nový design, displeje ROG Nebula a Nebula HDR a modernizované řešení chlazení ROG Intelligent Cooling. Tyto výkonné notebooky využívají špičkové komponenty v podobě procesoru až Intel Core i9-13980HX 13. generace a grafiky až NVIDIA GeForce RTX 4090.

02-scar-16-l.jpg

Špičkové procesory a grafiky

Notebooky řady Strix jsou ty nejvýkonnější od značky ROG, a proto obsahují nejmodernější čipy od společností Intel a NVIDIA. Modely Strix SCAR 16 a 18 jsou vybaveny procesorem až Intel Core i9-13980HX s 24 jádry a 32 vlákny v kombinaci s notebookovým grafickým procesorem až NVIDIA GeForce RTX 4090 s výkonem až 175 W, což představuje celkový výkon systému 240 W (v režimech Dynamic Boost a Manual performance).

Přepínač MUX Switch s technologií NVIDIA Advanced Optimus inteligentně zajišťuje buď optimální snímkovou frekvenci při jeho aktivaci, nebo delší výdrž baterie bez nutnosti manuálního zásahu při deaktivaci.

01-scar-16.jpg

Vylepšené chlazení Intelligent Cooling

Nové 16palcové a 18palcové notebooky ROG Strix disponují zcela novým systémem chlazení ROG Intelligent Cooling. Ten se skládá mj. z technologie ROG Tri-Fan (tří ventilátorů), která byla poprvé představena u modelu 2022 Flow X16. Ze stejného zařízení byla převzata i konstrukce chladiče přes celou šířku notebooku a upravena pro letošní modely Strix SCAR 16 a Strix SCAR 18.

Tento chladič zvětšuje plochu pro odvod tepla až o 92,23 % ve srovnání s loňskými modely ROG Strix SCAR. Ventilační otvory po celém obvodu notebooku zajišťují výkonným komponentám uvnitř další úroveň chlazení. Díky tekutému kovu Conductonaut Extreme na CPU i GPU a sedmi teplovodivým trubicím umožňuje nové řešení chlazení ROG dosáhnout u letošní nové generace procesorů a grafik vyššího TGP.

06-scar-18-l.jpg

Displeje s úchvatným obrazem

Nové 16palcové a 18palcové notebooky Strix SCAR mají větší displeje s poměrem stran 16:10. Každý model nabízí také jeden z displejů ROG Nebula, který zaručuje rychlý, jasný a živý obraz, jenž překonává displeje běžných herních notebooků a přináší pohlcující vizuální zážitek.

Displeje Nebula se vyznačují vysokou obnovovací frekvencí s dobou odezvy 3 ms nebo kratší, jasem minimálně 500 nitů a 100% pokrytím barevného prostoru DCI-P3. Uživatelé mají i bez procházení technickými parametry ihned jistotu, že použitý displej je špička. Všechny notebooky ROG Strix SCAR 2023 jsou dostupné s displejem s rozlišením až QHD a obnovovací frekvencí 240 Hz.

11-scar-18.jpg

Model Strix SCAR 16 se navíc dodává i ve variantě s displejem Nebula HDR, který splňuje všechny výše uvedené standardy a navíc díky panelu typu Mini LED obsahuje 1 024 samostatných zón stmívání, což přináší vynikající kontrast. Ve spojení s maximálním jasem až 1100 nitů poskytuje tento displej mimořádnou kvalitu HDR obrazu v jednom z nejvýkonnějších herních notebooků letošního roku.

Předurčeny vítězit, stvořeny pro vítězství

Notebooky ROG Strix jsou určeny hráčům, kteří vyžadují absolutně nejlepší mobilní výkon a zároveň úchvatný design s nekonečnými možnostmi přizpůsobení. Režimy výkonu v softwaru Armoury Crate umožňují uživatelům volit mezi tichým, úsporným počítačem a herní mašinou s turbem. Případně lze ručně upravovat napětí a otáčky ventilátorů a vše si přizpůsobit na míru.

Šasi každého notebooku Strix SCAR 16/18 zdobí spousta prvků RGB osvětlení, včetně zcela nové světelné lišty po podél ventilačních otvorů na zadní straně. Díky funkci Aura Sync mohou uživatelé sladit osvětlení svého notebooku s herními periferiemi, nebo si navrhnout vlastní světelné efekty pomocí nástroje Aura Creator.

14-scar-16.jpg

Prostorná klávesnice zpříjemňuje hraní a programovatelné speciální klávesy umožňují ovládat hlasitost, mikrofon nebo přepínat mezi režimy výkonu během hraní. Větší skleněný touchpad poskytuje vyšší přesnost ovládání a povrchová úprava notebooku zabraňuje ulpívání otisků prstů a přispívá k čistšímu vzhledu zařízení bez ohledu na životní styl uživatele.

Poloprůsvitná klávesnice modelů Strix SCAR podtrhuje jejich sportovní design. Zásluhou vyměnitelných krytek Armor Cap na zadní straně notebooku můžete vyjádřit svůj vlastní osobitý styl.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.