ASUS představuje nejtenčí ultrapřenosný OLED notebook na světě Zenbook S 13 OLED

Publikováno: 11. května 2023 | autor Redakce
jonney-shih,-kevin-wang-and-bastian-albinus.jpg

ASUS představil na tiskové konferenci Thincredible novinky z řad notebooků Zenbook a Vivobook. Zenbook S 13 OLED (UX5304) je aktuálně nejtenčí ultrapřenosný notebook na světě s OLED displejem a nově definuje pojem ultrapřenosný notebook. Nejnovější notebooky Zenbook a Vivobook jsou vybaveny novými displeji ASUS Lumina OLED, technologií chlazení ASUS IceCool a mimořádně odolným a jedinečným designem.

Zenbook S 13 OLED je tenký pouze 1 cm a váží jen 1 kg. Tento notebook s certifikací Intel Evo přináší výjimečný výkon, výdrž baterie, udržitelnost a displej ASUS Lumina OLED v ultrakompaktním šasi. 63Wh baterie s celodenní výdrží a kompletní výbava konektorů z něj dělá dokonalého společníka pro každého, kdo vyžaduje maximální mobilitu. Mezi novinky řady Zenbook patří také model Zenbook 14X OLED (UX3404), kompaktní a dobře přenosný notebook s vysokým výkonem, a Zenbook 14 Flip OLED (UP3404), mimořádně všestranný konvertibilní notebook.

jonney-shih-presents-zenbook-s-13-oled,-worlds-slimmest-oled-ultraportable-laptop.jpg

Představeny byly také modely Vivobook S 14 OLED (K5404) a Vivobook S 15 OLED (K5504). Tyto stylové, tenké a lehké notebooky nabízejí vysoký výkon, displeje ASUS Lumina OLED, jedinečný design a certifikaci Evo pro nejlepší uživatelský zážitek. Jsou vybaveny až 13. generací procesoru Intel Core i9-13900H, 2,8K 120Hz displejem ASUS Lumina OLED a 75Wh baterií. Vivobook S 15 OLED je k dispozici s volitelnou samostatnou grafickou kartou Intel Arc. Vivobook S 14 OLED a Vivobook S 15 OLED jsou také vybaveny certifikací odolnosti vojenské úrovně a 180° pantem.

Na akci byla také oznámena zajímavá spolupráce mezi společností ASUS a známou značkou streetového oblečení A Bathing Ape (BAPE). Výsledkem je speciální edice ASUS Vivobook S 15 OLED BAPE Edition. Je to vůbec poprvé, co se značka BAPE spojila se značkou notebooků, a to právě v době svého 30. výročí.

jonney-shih,-kevin-wang-and-bastian-albinus.jpg

Tento notebook oslavuje radostnou, kreativní a autentickou estetiku a spojuje energické a živé styly, které jsou společné jak pro BAPE, tak pro řadu notebooků Vivobook. Edice BAPE se dodává v módním barevném provedení a obsahuje příslušenství včetně brašny, myši, figurek a dalších doplňků. Tato spolupráce ohromí svět svým jedinečným a stylovým designem, který je ideální pro uživatele toužící po autentičnosti a kreativitě.

Zenbook: ultrapřenosné notebooky, které nově definují mobilitu

Úžasné inovace, které přináší Zenbook S 13 OLED, jsou dokonalým ztělesněním kréda Neuvěřitelné vychází z nitra rodiny notebooků Zenbook. Celá produktová řada je navržena a vytvořena pro ty, kteří touží po neskutečném, a díky úžasným displejům ASUS Lumina OLED nově definuje průmyslové standardy v oblasti mobility, výkonu a výdrže baterie.

zenbook-s-13-oled-ux5304-scenario-photo-01.png

Toto dědictví vychází ze spolupráce společností ASUS a Intel v oblasti ultrabooků z roku 2011 a dnes ho dokonale ilustrují ultratenké a ultralehké notebooky s certifikací Evo, které navzdory svému tenkému a lehkému tělu neomezují své možnosti. Stejně jako Zenbook S 13 OLED se celá řada Zenbook může pochlubit nejnovějšími inovacemi, procesory, nejlepším zpracováním ve své kategorii a dokonalým prémiovým zážitkem pro tvůrce a ty, kteří jsou neustále na cestách.

Nové displeje ASUS Lumina OLED

ASUS během akce představil také displeje ASUS Lumina OLED, nové označení pro OLED displeje s nejlepším uživatelským zážitkem. Název zdůrazňuje jedinečné výhody displejů ASUS OLED, které nabízejí vynikající vizuální zážitek, jenž přesahuje standardy tradičních OLED displejů. Díky přesnějším, přizpůsobivějším a spolehlivějším funkcím je Zenbook S 13 OLED ideálním příkladem dokonalosti, kterou nabízejí displeje ASUS Lumina OLED.

vivobook-s-15-oled-bape-edition-product-teaser.png

Kromě tradičních výhod OLED displejů, jako je vyšší kontrast a širší barevný gamut, mají displeje ASUS Lumina OLED certifikaci Pantone Validated, certifikaci VESA DisplayHDR True Black a tovární kalibraci pro přesnější podání barev s hodnotou Delta E < 1.

Aplikace pro správu barev ASUS Splendid a technologie OLED Power Saving a ASUS Tru2Life poskytují lepší a lépe přizpůsobitelné nástroje. Certifikace TÜV Rheinland pro útlum modrého světla, technologie ASUS OLED Care proti vypalování a odolnost na úrovni amerických vojenských standardů zvyšují jejich spolehlivost a pomáhají dlouhodobě zachovat jejich kvalitu a pohodlí. Společnost ASUS také poskytuje bezplatnou výměnu OLED displeje v případě jakýchkoli problémů s vypalováním během záruční doby.

Zenbook S 13 OLED (UX5304)

Zenbook S 13 OLED (UX5304) je nejtenčí 13palcový OLED notebook na světě a nejekologičtější Zenbook vůbec. Tento sofistikovaný Zenbook s rekordní tloušťkou pouhý 1 cm a superlehkým šasi vážícím jen 1 kg je ztělesněním ultrapřenosného designu ve zcela nové barevné variantě Basalt Gray a klasické Ponder Blue. Je také navržen s ohledem na životní prostředí, protože při jeho konstrukci byly použity recyklované kovy a plasty a obaly s certifikátem FSC pro udržitelný rozvoj.

zenbook-s-13-oled-ux5304-01.png

Barevná verze Basalt Gray využívá exkluzivní a revoluční materiál Plasma Ceramic Aluminum od společnosti ASUS, který transformuje hliníkové víko pomocí ekologické metody založené na lázni. Tento proces zvyšuje odolnost proti opotřebení, ochranu proti korozi, zlepšuje možnosti chlazení, tvrdost a trvanlivost a zároveň dodává notebooku přirozený vzhled, který je specifický pro rodinu Zenbook.

Zenbook S 13 OLED (UX5304) s certifikací Evo využívá procesor až Intel Core i7 až 13. generace v kombinaci s až 32 GB operační paměti LPDDR5 a 1TB úložištěm PCIe 4.0 x4 SSD. K dispozici je bohatá výbava konektorů a 63Wh baterie s dlouhou výdrží. Zenbook S 13 OLED je vybaven 2,8K (2 880 x 1 800) displejem ASUS Lumina OLED s poměrem stran 16:10 a certifikacemi Dolby Vision, Pantone Validated a VESA DisplayHDR True Black 500.

Zenbook 14X OLED (UX3404)

Zenbook 14X OLED (UX3404) je pevný základ pro mobilní život. Tento výkonný notebook s tenkým a lehkým tělem je k dispozici ve dvou barvách: Sandstone Beige a Inkwell Grey. Béžová verze má víko z nového ekologického materiálu Plasma Ceramic Aluminum s povrchovou úpravou připomínající keramiku a kámen.

Zenbook 14X OLED má certifikaci Evo a nabízí neuvěřitelný výkon v tenkém a lehkém šasi s procesorem až Intel Core i9-13900H 13. generace, grafickou kartou NVIDIA GeForce RTX 3050, 32 GB paměti LPDDR5 a 1 TB úložiště PCIe 4.0 SSD. K dispozici je také větší 14,5palcový 2,8K 120Hz displej ASUS Lumina OLED s poměrem stran 16:10 a baterie s kapacitou 70 Wh a výdrží 10 hodin.

zenbook-s-13-oled-ux5304-02.png

Zenbook 14 Flip OLED (UP3404)

Univerzální Zenbook 14 Flip OLED nabízí vše, co uživatelé potřebují pro svůj náročný životní styl na cestách. Jeho kompaktní a elegantní šasi obsahuje větší 14palcový dotykový displej ASUS Lumina OLED s poměrem stran 16:10 a rozlišením 2,8K, který má certifikaci Pantone Validated pro věrné podání barev a podporuje stylus MPP 2.0 s 4096 úrovněmi přítlaku pro přesné psaní a kreslení.

Zenbook 14 Flip OLED má certifikaci Evo, využívá nejnovější procesor Intel Core 13. generace, nabízí ve své třídě nejlepší 75Wh baterii a má šasi o hmotnosti pouhých 1,5 kg a tloušťce jen 15,9 mm. Jeho pant nabízí rozsah 360°, což umožňuje celou řadu uživatelských scénářů. Nechybí ani reproduktory s certifikací Harman Kardon a technologií Dolby Atmos pro úžasný zvuk a křišťálově čisté videokonference.

Vivobook Live Inovace – Vivobook S 15 OLED BAPE Edition (K5504)

Vivobook S 15 OLED BAPE Edition je speciální edice notebooku Vivobook S 15 OLED a vůbec první notebook se značkou BAPE. ASUS si klade za cíl přinést dosud nejhlubší spolupráci mezi technologiemi a streetwearovým oblečením. BAPE je legendární streetwearová značka a její jasná a křiklavá estetika dokonale ladí s energickým a živým stylem řady Vivobook. Společnost BAPE navíc letos slaví 30. výročí svého založení, takže načasování očekávané limitované edice řady BAPE, která bude uvedena na trh později v roce 2023, je dokonalé.

Součástí edice BAPE nebude jen samotný notebook, ale také různé příslušenství, jako je myš, brašna a figurky Baby Milo. Odlišovat se bude také exkluzivním maskovacím vzorem navrženým společností BAPE.

Vivobook S 14 OLED (K5404) a Vivobook S 15 OLED (K5504)

Vivobook S 14 OLED a S 15 OLED jsou notebooky s certifikací Evo, procesorem až Intel Core i9-13900H 13. generace a až 2,8K 120Hz displejem ASUS Lumina OLED. Řada Vivobook S umožňuje bezproblémové streamování, práci a zábavu díky konstrukci s poměrem obrazovky k tělu až 88 % a reproduktorům s certifikací Harman Kardon a technologií Dolby Atmos. Díky tloušťce pouhých 17,9 mm a hmotnosti jen 1,5 kg u 14,5palcového modelu a 1,7 kg u 15,6palcové verze se tyto notebooky pohodlně přenášejí.

K dispozici jsou ve čtyřech barvách: Midnight Black, Cool Silver, Cream White a Solar Blue a se zcela novým designem, který v oblasti konektorů využívá stylové prvky ve tvaru naskládaných kvádrů. Mezi ikonické prvky řady Vivobook patří reliéfní logo na kovovém víku, pruhované akcenty na klávese Enter a oranžově zbarvené tlačítko ESC.

Více péče, menší dopad na životní prostředí

Notebooky ASUS nabízejí účelné inovace, které zlepšují uživatelský komfort a zároveň snižují dopad na životní prostředí. Do roku 2023 bude více než 90 % spotřebitelských notebooků ASUS splňovat normy EPEAT a ENERGY STAR 8.0, což dokazuje závazek společnosti usilovat o udržitelnost při výrobě.

Nový Zenbook S 13 OLED je ve všech ohledech ekologický a je dalším důkazem závazku společnosti ASUS vytvářet produkty, které minimalizují dopad na životní prostředí. V jeho šasi a konstrukci jsou použity recyklované materiály včetně PCR plastu (recyklovaný plast po spotřebiteli), PIR hliníku a PIR hořčíkové slitiny (recyklované materiály z průmyslových provozů). Díky kovovému šasi PIR, které snižuje uhlíkovou stopu o více než 50 %, a prakticky navrženému obalu, který lze po vybalení přeměnit na stojan pro notebook, splňuje Zenbook S 13 OLED svůj slib přispět k péči o životní prostředí.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.