ASUS představil Zenbook DUO, první 14" notebook na světě se dvěma OLED displeji

Publikováno: 9. března 2024 | autor Redakce
zenbook-duo-1.jpg

ASUS uvedl na český trh Zenbook DUO (2024) UX8406, první ultrapřenosný notebook na světě vybavený dvěma 14palcovými dotykovými OLED displeji s rozlišením 3K a obnovovací frekvencí 120 Hz.

Toto zařízení s odnímatelnou Bluetooth klávesnicí ASUS ErgoSense plné velikosti a touchpadem přepisuje standardy všestrannosti na cestách.

Díky certifikaci Intel Evo Edition kombinuje Zenbook DUO všestrannost multitaskingu s vynikající mobilitou v lehkém těle o hmotnosti 1,35 kg. Dva plnohodnotné displeje ASUS Lumina OLED s poměrem stran 16:10, rozlišením 3K a obnovovací frekvencí 120 Hz jsou spojeny pomocí pantů s rozsahem 180°, které rozšiřují obrazovou plochu až na 19,8 palců.

zenbook-duo.jpg

Novinku lze používat v orientaci na výšku či šířku v řaděuniverzálních uživatelských režimů - notebook, dvě obrazovky, desktop nebo sdílení - za pomoci intuitivního softwaru ASUS ScreenXpert. Dobíjecí klávesnici lze odpojit, aby bylo možné využívat celou obrazovou plochu, nebo ji umístit na spodní displej a používat zařízení jako běžný notebook.

Zenbook DUO zvyšuje produktivitu a zábavu po celý den díky procesoru až Intel Core Ultra 9 s integrovanou jednotkou NPU (Neural Processing Unit) pro AI akceleraci, až 32 GB paměti LPDDR5x, až 2 TB PCIe 4.0 SSD, 75Wh baterii s dlouhou životností a zvukovému systému Dolby Atmos s certifikací Harman Kardon.

Zenbook DUO je navržen s ohledem na udržitelnost a odolnost. Obsahuje řadu recyklovaných materiálů a je testován na odolnost podle amerických norem MIL-STD-810H, aby se co nejvíce prodloužila trvanlivost zařízení.

Revoluční design

Zenbook DUO je první notebook na světě se dvěma 14palcovými dotykovými OLED displeji s rozlišením 3K a obnovovací frekvencí 120 Hz. Zařízení má dvě obrazovky, odnímatelnou klávesnici a stojánek v jednom kompaktním designu. Díky certifikaci Intel Evo Edition kombinuje tento notebook všestrannost multitaskingu s vynikající mobilitou v lehkém těle o hmotnosti 1,35 kg.

zenbook-duo-1.jpg

Prémiové displeje ASUS Lumina OLED mají certifikaci Dolby Vision, Pantone Validated a 100% barevný gamut DCI-P3 na úrovni kino kvality, který zajišťuje živé a přesné podání barev. Mají také certifikaci VESA DisplayHDR True Black 500 garantující nejhlubší úrovně černé barvy. Dotykové obrazovky podporují vysoce přesné ovládání stylusem. Využít můžete volitelné pero ASUS Pen s 4096 úrovněmi přítlaku a integrovaný software ScreenXpert, který umožňuje podporu vícedotykových gest jako u telefonů, což zajišťuje intuitivní ovládání. Uživatelé mohou např. spustit virtuální klávesnici, maximalizovat okno a mnoho dalšího pomocí jednoduchých gest více prsty.

Odnímatelná klávesnice notebooku Zenbook DUO se vejde mezi dvě obrazovky, což je praktické při přenášení. Toto řešení zvyšuje pohodlí a umožňuje uživatelům klávesnici kdykoli používat nebo nabíjet bez dalších nastavení. Konektory pogo-pin na okraji spodní obrazovky zajišťují bezproblémové dokování a magnety s automatickým polohováním na konektorech pogo-pin a v rozích druhé obrazovky dále zlepšují celkový uživatelský komfort.

Univerzální

Notebooky ASUS se vyznačují designem zaměřeným na uživatele, který je odlišuje od ostatních. Zenbook DUO se dodává s velmi tichou Bluetooth klávesnicí ASUS ErgoSense plné velikosti s integrovaným touchpadem, která v kombinaci s pantem displeje, který lze vyklopit až do úhlu 180° a praktickým vestavěným stojánkem nabízí několik univerzálních uživatelských režimů. Intuitivní software ScreenXpert umožňuje snadné ovládání obsahu displeje ve všech režimech.

Režim dvou obrazovek: Při použití s bezdrátovou klávesnicí poskytuje tento režim 19,8palcovou obrazovku, kterou lze díky funkci ViewMax používat jako jednu velkou obrazovku. Dva displeje s poměrem stran 16:10 lze také používat nezávisle. Snadnou správu oken umožňuje funkce App Switcher, s níž mohou uživatelé plně ovládat okna aplikací. Aplikace omezuje vyrušování a pomáhá soustředit se pouze na práci.

Režim desktopu: Notebook v tomto režimu má obrazovky v orientaci na výšku vedle sebe. V kombinaci s bezdrátovou klávesnicí je proto ideální pro programátory, výzkumné pracovníky, spisovatele a ty, kteří potřebují přístup k velkým datovým tabulkám, například pro finanční analýzu - a mnoho dalších. Na jedné obrazovce můžete zobrazovat pracovní aplikace, zatímco na druhé jsou referenční materiály, dokumentace nebo zdroje pro výzkum. Případně můžete pomocí funkce ViewMax zobrazit obsah přes celou šířku obrazovky, čímž získáte obrovský 19,8palcový displej.

Režim notebooku: Položte Bluetooth klávesnici ASUS ErgoSense a touchpad na spodní displej a vychutnejte si komfort tradičního notebooku se 14palcovým displejem a poměrem stran 16:10. Konektor pogo-pin automaticky dobíjí klávesnici. V případě potřeby lze spodní obrazovku nakonfigurovat jako virtuální klávesnici plné velikosti, takže uživatelé nemusí cestovat s klávesnicí, jestliže mají málo místa.

Režim sdílení: Umožňuje snadné sdílení obsahu na schůzkách a firemních prezentacích. Kloub s rozsahem 180° umožňuje zařízení položit na plocho a všichni kolem pak mohou pohodlně sledovat obrazovku, což přispívá k lepšímu skupinové spolupráci. Obsah na horní obrazovce lze navíc v případě potřeby otočit o 180°.

Mimořádně schopný

Navzdory svým velmi kompaktním rozměrům neobětuje Zenbook DUO výkon ani funkčnost. Produktivitu mu zajišťuje nejnovější generace procesorů Intel - až zcela nová řada Core Ultra 9 H - v kombinaci s až 32 GB operační paměti LPDDR5x a až 2 TB SSD PCIe 4.0. Upravená 75Wh vysokokapacitní baterie má prodlouženou životnost.

Podporuje až o 20 % více nabíjecích cyklů než předchozí generace, což je šetrné k životnímu prostředí. Díky standardu Intel Evo Edition se Zenbook DUO okamžitě probouzí, rychle se nabíjí a poskytuje celodenní výdrž baterie, takže uživatelé mohou bez obav cestovat bez nabíječky.

Procesory Intel Core Ultra jsou vybaveny první integrovanou jednotkou Intel Neural Processing Unit (NPU), která přináší specializovaný engine, jenž pomáhá odemknout AI v PC, novou úroveň pohlcující grafiky a vysoce výkonné zpracování s nízkou spotřebou energie. Uživatelé tedy mohou pracovat, hrát hry a tvořit bez obav o výdrž baterie. Je to ideální pro odlehčení pracovních zátěže procesoru a poskytuje energeticky účinnou AI akceleraci pro moderní aplikace využívající AI.

NPU má nízkou latenci při výpočtech s AI a zrychluje multitasking, takže Zenbook DUO je vysoce efektivní pro práci, kreativitu i zábavu. To vše umožňuje uživatelům snadno spravovat složité pracovní úlohy a zvyšovat produktivitu. Díky velké obrazové ploše, kterou Zenbook DUO nabízí - dvěma plnohodnotným 14" displejům - mohou uživatelé spouštět všechny své oblíbené pracovní aplikace, a mít je neustále na očích.

Šasi tenké 14,6 mm nedělá kompromisy ani v oblasti konektorů. Zařízení má dva porty Thunderbolt 4, port USB 3.2 Gen 1 Type-A, port HDMI 2.1 (TMDS) a praktický 3,5mm audio konektor, takže uživatelé nemusí na cestách nosit objemnou dokovací stanici nebo několik adaptérů.

Pro kvalitní konzumaci zábavy je Zenbook DUO vybaven výkonným audiosystémem s certifikací Dolby Atmos od společnosti Harman Kardon garantující pohlcující vícerozměrný prostorový zvuk.

ASUS se zavázal minimalizovat dopad na životní prostředí. Zenbook DUO je proto vyroben z 90 % ze slitiny hořčíku a hliníku po průmyslové recyklaci (PIR). Výrazně překračuje požadavky na energetickou účinnost programu ENERGY STAR, a to až o 43 %. Všechny papírové obaly jsou navíc vyrobeny ze 100% recyklovatelného papíru s certifikátem FSC Mix a recyklovaného FSC papíru. Testování odolnosti podle nejpřísnějších amerických norem MIL-STD-810H zaručuje, že Zenbook DUO je spolehlivý při každodenním používání a maximalizuje životnost zařízení, čímž zvyšuje jeho udržitelnost.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.