ASUS představil smartphone Zenfone 11 Ultra

Publikováno: 29. března 2024 | autor Redakce
2-zf11.jpg

ASUS představil svůj vlajkový model Zenfone 11 Ultra, který nabízí oproti předchůdcům větší obrazovku. Do atraktivního těla s prémiovým designem se vešel špičkový fotoaparát, výkonnější procesor a baterie s delší výdrží. Nechybí ani funkce využívající umělou inteligenci.

Zenfone 11 Ultra se bude prodávat ve čtyřech osvěžujících barvách, které jsou inspirovány různými druhy krajiny po celém světě. Díky tomu vyhoví stylu nejrůznějších uživatelů. ASUS při výrobě nového telefonu Zenfone myslel i na udržitelnost – použil recyklované materiály, například 100% recyklovaný hliník použitý na rámeček telefonu a také zvýšený podíl recyklovatelných obalů.

1-zf11.jpg

Ultrapohlcující displej a udržitelný design

Zenfone 11 Ultra se vyznačuje pohlcujícím displejem, který si podmaní vaše smysly. Díky 6,78palcovému AMOLED displeji s obnovovací frekvencí 144 Hz, který vylepšuje technologie Pixelworks, se uživatelé mohou těšit na zářivý obraz. Technologie nízkoteplotního polykrystalického oxidu (LTPO) zaručuje úsporu energie. Stejně působivý je i design telefonu, který se vyznačuje pozoruhodným 94% poměrem obrazovky k tělu. Toho bylo dosaženo díky výrazně tenčím rámečkům.

Zenfone 11 Ultra se dodává ve čtyřech barvách inspirovaných krajinami z celého světa. Oblíbené klasické barvy Skyline Blue a Eternal Black odrážejí modrou denní a černou noční oblohu ve Skandinávii, zatímco barvy Misty Grey a Desert Sand jsou inspirovány mlhavými rány a dechberoucími písečnými dunami. Zadní kryt telefonu zdobí zrcadlově lesklé logo ASUS 30th anniversary na matném povrchu, což zajišťuje prémiový pocit a maximální pohodlí při držení.

2-zf11.jpg

Zenfone 11 Ultra však není jen výkonný a stylový – je také skutečným mistrem udržitelnosti. Rámeček telefonu je vyroben ze 100% recyklovaného hliníku a jeho displej je z více než pětiny tvořen recyklovaným sklem. ASUSu se také podařilo snížit spotřebu plastů v obalech o 94 %, protože obal telefonu a kabelu je vyroben z balicího papíru.

Ultravýkon a výkonnější baterie

Zenfone 11 Ultra se vyznačuje vysokým výkonem mobilní platformy Snapdragon 8 Gen 3. Tato špičková platforma umožňuje plynulý provoz při jakémkoli úkolu, od intenzivního hraní her až po multitasking. Díky výkonné paměti RAM o kapacitě 16 GB a 512GB internímu úložišti se uživatelé mohou spolehnout na robustní zařízení, které si hravě poradí s úkoly využívajícími umělou inteligenci a nabídne plynulé hraní a pohlcující grafiku.

ASUS vylepšil ve srovnání s předchůdcem výdrž baterie modelu Zenfone 11 Ultra o 26,5 %. Stojí za tím použití mimořádně úsporného procesoru Snapdragon 8 Gen 3 a dalších komponent, stejně jako větší baterie s kapacitou 5500 mAh. Zenfone 11 Ultra díky tomu zvládne více než 26 hodin běžného používání.

Telefon byl také vylepšen o funkci HyperCharge s výkonem 65 W, která uživatelům umožňuje rychle a efektivně dobíjet svá zařízení. Zenfone 11 Ultra podporuje i bezdrátové nabíjení prostřednictvím jakékoli bezdrátové nabíječky kompatibilní s Qi.

Ultrafotoaparát

Systém fotoaparátu telefonu Zenfone 11 Ultra je výjimečný a nově definuje fotografování a natáčení videí smartphonem. 50Mpx fotoaparát doplňují pokročilé funkce, jako je šestiosý Hybrid Gimbal Stabilizer 3.0, stabilizace videa Super HyperSteady a záznam prostorového 3D zvuku technologií OZO Audio. Kombinace těchto prvků zajišťuje bezkonkurenční stabilizaci a kvalitu zvuku ve smartphonech.

3-zf11.jpg

Stabilita má prioritu díky 6osému hybridnímu gimbalovému stabilizátoru třetí generace. Tato inovativní technologie je zárukou toho, že videa zůstanou ostrá a stabilní, i když je telefon v pohybu. Umožňuje proto uživatelům snadno pořizovat záběry v profesionální kvalitě.

Kromě hardwarových přináší Zenfone 11 Ultra i různá softwarová vylepšení, která ještě zvyšují jeho schopnosti focení a natáčení. Režim AI Portrait Video nabízí efekt hloubky ostrosti, který videím dodává profesionální styl, zatímco manuální nastavení zaostření poskytuje uživatelům kontrolu nad vizuální tvorbou.

Podpora umělé inteligence zlepšuje uživatelský komfort a přináší funkce, jako HyperClarity a AI Object Sense, které pomáhají pořizovat realistické snímky a zachytit každý životní okamžik. Funkce HyperClarity, která se aktivuje při přiblížení, výrazně zvyšuje čistotu obrazu díky modelům hlubokého učení, které rekonstruují obraz a přidávají detaily na základě rozpoznávání pomocí umělé inteligence. Přední fotoaparát s rozlišením 32 Mpx se navíc může pochlubit vylepšeným výkonem při slabém osvětlení a širším úhlem záběru, což zaručuje úžasné selfie i v prostředí s nedokonalým světlem.

Síla ultrainteligence

Zenfone 11 Ultra nabízí pokročilé AI funkce a využívá výkonné umělé inteligence platformy Snapdragon 8 Gen 3. To mění způsob, jakým uživatelé pracují se svými zařízeními. Díky funkci AI Noise Cancellation, která využívá výpočetní techniky strojového učení, zajišťuje telefon křišťálově čistý zvuk ve všech situacích, ať už jde o telefonní hovory, hovory v aplikacích nebo komunikaci ve hrách.

Novinka také přináší funkci AI Call Translator, která umožňuje okamžitý převod řeči na text a překlad do vybraného jazyka. Zenfone 11 Ultra využívá sofistikované AI modely, takže chápe kontextové nuance a zajišťuje plynulou komunikaci bez ohledu na jazykové bariéry. Překlad je pak převeden na jasný hlasový výstup, což zvyšuje srozumitelnost a konektivitu uživatelů po celém světě.

Funkce AI Wallpaper v telefonu Zenfone 11 Ultra umožňuje uživatelům jednoduše vytvářet personalizované tapety na základě šesti různých stylů. Pomocí několika pokynů a našeho pokročilého AI algoritmu mohou uživatelé vytvářet jedinečná pozadí, která odrážejí jejich styl a osobnost, a přizpůsobit si zařízení podle svého.

Další revoluční funkcí je funkce AI Transcript, která nabízí přepis v reálném čase při používání aplikace diktafonu jak během nahrávání, tak z existujících hlasových souborů, a to díky pokročilé AI technologii. Pomocí integrovaného nástroje pro záznam tedy můžete v telefonu snadno pořizovat a ukládat přepisy.

Zenfone 11 Ultra mění způsob správy souborů díky sémantickému vyhledávání. S pomocí multimodálního učení mohou uživatelé vyhledávat fotografie ve své galerii a nainstalovaných aplikacích pomocí klíčových slov. Tato intuitivní funkce rozumí příkazům v běžném jazyce, podporuje více jazyků a funguje offline. Kromě toho je integrována do nastavení telefonu, aby byla snadno dostupná, což zjednodušuje uživatelský komfort při nastavování telefonu.

Pomocí funkce ASUS GlideX mohou uživatelé streamovat aplikace z telefonů na jiná zařízení, například na obrazovku PC. Nástroj zjednodušuje přenos souborů, vylepšuje konferenční hovory a ovládání zařízení. Zrcadlení obrazovky telefonu na počítači vám umožní vychutnat si média s rodinou, přáteli a kolegy. Další aplikace zvyšující produktivitu, Phone Link, umožňuje přenášet soubory přetažením, posílat textové zprávy z počítače, řídit hovory a přizpůsobovat oznámení, což přináší nové možnosti propojení smartphonu s PC a zajišťuje pohodlí a efektivitu.

Představení smartphonu Zenfone 11 Ultra znamená významný milník v inovacích smartphonů. Jde o zařízení, které je dokonalým spojením nejmodernějších technologií, udržitelného designu a bezkonkurenčního výkonu. Díky pečlivému spojení prémiových designových prvků, schopnostem fotoaparátu, funkcím využívajících AI a prodloužené výdrži baterie nastavuje Zenfone 11 Ultra nový standard toho, co mohou uživatelé očekávat od vlajkového smartphonu v roce 2024.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.