ASUS odhalil všechny parametry a funkce své herní konzole ROG Ally

Publikováno: 29. května 2023 | autor Redakce
4126231-asusrogally.jpg

Značka Republic of Gamers (ROG) představila herní kapesní konzoli ROG Ally s vysokým výkonem, která využívá operační systém Windows 11.

Novinka je vybavena špičkovým procesorem AMD Ryzen Z1 Extreme, a proto si snadno poradí s AAA hrami i nezávislými tituly v rozlišení 1080p, ať už hrajete sami, nebo s přáteli. ROG Ally bude v prodeji od 13. června 2023 za příznivou cenu 19.490, - Kč vč. DPH, Díky silné podpoře a partnerstvím napříč celým herním odvětvím představuje Ally ideální přenosné zařízení pro hráče.

Hraní AAA her ve Full HD rozlišení na kapesní konzoli

ROG Ally je kapesní počítač nové generace, který nabízí hraní ve Full HD rozlišení na cestách. Dokáže spustit i moderní AAA tituly rychleji a plynuleji než jakákoli jiná kapesní konzole na trhu. Vzhledem k tomu, že využívá systém Windows 11, lze na něm hrát jakékoli hry z libovolné platformy. Ihned po vybalení z krabice je k dispozici tříměsíční předplatné služby Xbox Game Pass Ultimate. Hrajte sami, připojte konzoli k televizoru a přizvěte přátele, nebo využijte sadu ROG XG Mobile s externí grafickou kartou a dopřejte si špičkové zážitky z hraní.

rog-ally-one-pager.png

Ally je vybaven zcela novým procesorem Ryzen řady Z1 od AMD. Ryzen Z1 Extreme je založen na architektuře "Zen" 4 v kombinaci s grafikou AMD RDNA 3. Zásluhou 8 jader, 16 vláken a grafického výpočetního výkonu až 8,6 teraflopů procesor překoná výkon herních konzolí. Později ve 3. čtvrtletí roku 2023 bude k dispozici také varianta procesoru AMD Ryzen Z1 se 6 jádry a 12 výpočetními vlákny. Oba modely podporují technologie FidelityFX Super Resolution a AMD Radeon Super Resolution, které slouží ke zvýšení výkonu a vylepšení obrazu v náročných AAA hrách i nezávislých titulech.

"Náš tým strávil více než deset let vývojem technologií nezbytných pro procesory řady Ryzen Z1. Ve spolupráci s vizionářskými partnery, jako je ROG, jsme navrhli platformu, která nově definuje mobilní hraní," řekl Renato Fragale, senior director of product management for the Consumer and Gaming Client Business společnosti AMD. "Máme radost, že se hráči díky uvedení ROG Ally mohou seznámit s prvním zařízením vybaveným procesory řady Ryzen Z1."

366464-asus-oficialne-odhalil-rog-ally-handheld-pohaneny-amd-ryzen-z1-extreme-vykon-jako-ps4-pro-a-velka-konkurence-pro-steam-deck.jpg

ROG Ally je vybaven systémem chlazení ROG Zero Gravity, který využívá dva ventilátory, ultratenká žebra chladiče a teplovodivé trubice, které zajišťují, že zařízení zůstane chladné v jakémkoli režimu. Ally je také vybaven 16 GB vysokorychlostní paměti LPDDR5 6400 MHz, 512GB úložištěm PCIe Gen 4 a slotem pro paměťové karty UHS-II microSD, který navyšuje kapacitu úložiště. Podpora Wi-Fi 6E zaručuje ROG Ally stabilní připojení i v přetížených sítích, ať už hrajete v režimu multiplayer, nebo streamujete hru přes Xbox Cloud Gaming nebo AMD Link.

Vysoký herní výkon vyžaduje odpovídající displej a ani zde Ally nezklame. Díky 120Hz panelu s rozlišením Full HD (1080p) a technologii AMD FreeSync Premium si hráči vychutnají dokonale plynulý obraz v akčních hrách bez trhání nebo zasekávání. Displej nabízí maximální jas 500 nitů, což hráčům umožňuje pohodlně sledovat dění i venku. Tento dotykový displej umožňuje také bezproblémové ovládání v prostředí systému Windows 11, pokud hráči potřebují změnit nastavení nebo nainstalovat další hru.

6542964-rd.jpg

Všestranný výkon za fér cenu

Režim jednoho hráče: ROG Ally posouvá mobilní hraní na zcela novou úroveň. Díky obrazovce s rozlišením Full HD a hardwaru schopnému dosáhnout 60 FPS v mnoha nejnovějších hrách poskytuje ROG Ally herní zážitek na cestách, který uspokojí hráče všech kategorií. V porovnání s rozlišením displeje 720p u konkurenčních zařízení nabízí ROG Ally ostrý a plynulý obraz díky Full HD panelu a technologii AMD FreeSync Premium.

Režim více hráčů: S volitelnou dokovací stanicí ROG Gaming Charger Dock mohou hráči připojit Ally k televizoru a přitom ho nabíjet. Současně mohou připojit další herní ovladače. Ally si hravě poradí s hrami pro více hráčů, jako jsou NBA 2K3, Moving Out a Street Fighter V.

Profesionální režim: Ve spojení s dokovací stanicí XG Mobile využívající externí grafickou kartu NVIDIA GeForce RTX 4090 pro notebooky se ROG Ally stává skutečnou herní bestií, která umožňuje hraní v pohodlí na gauči nebo plnohodnotné hraní s myší a klávesnicí. Hrajte AAA hry v rozlišení 4K s ray tracingem a DLSS 3 nebo zničte soupeře v esportových hrách s vysokou snímkovou frekvencí pomocí myši a klávesnice.

asus-rog-ally-feature.jpg

Zahrajte si všechny vaše oblíbené hry

ROG Ally byl od základu navržen pro systém Windows, takže na něm můžete hrát všechny vaše hry z jakékoli platformy. ROG spolupracuje se společností Microsoft, vydavateli her a jednotlivými studii, aby byl zaručen maximální herní komfort. Plná podpora služeb Steam, EA App, Xbox Game Pass Ultimate a PC Game Pass, Epic Games Store, GOG Galaxy 2.0, aplikací pro Android a dalších herních knihoven zaručuje, že hráči mohou hry pro ROG Ally stahovat odkudkoli.

ROG Ally se dodává s kódem Xbox Game Pass Ultimate na tři měsíce zdarma, takže hráči mají okamžitý přístup ke knihovně her společnosti Microsoft ihned po vybalení. "Předplatitelé služby Xbox Game Pass Ultimate mají přístup ke stovkám her, včetně hitů jako Minecraft Legends, Grounded, Age of Empire IV a mnoha dalších," řekla Roanne Sonesová, CVP, Head of Xbox Hardware. "Díky ROG Ally a Game Pass Ultimate se nemůžeme dočkat, až lidé objeví a zahrají si svou oblíbenou hru na cestách, ať už jde o hraní nativních PC her ve Windows nebo streamování konzolových her na Xbox Cloud Gaming."

ROG také spolupracuje se společnostmi Xbox Game Studios, Capcom, HoYoverse, Level Infinite, 505 Games, Team 17, Nacon, Techland, Squanch Games a Fatshark, aby zajistila ty nejlepší herní zážitky na ROG Ally.

236629-rog-ally-mchin-0004.jpg

Dostupnost a cena

V České republice bude zařízení k dostání od 13.6.2023 ve variantě s AMD Ryzen Z1 Extreme, varianta AMD Ryzen Z1 bude k dostání v druhé polovině roku. ROG ALLY s procesorem AMD Ryzen Z1 Extreme bude za cenu 19.490, - vč. DPH.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.