Sony představuje novou generaci bezzrcadlovky α6400

Publikováno: 17. ledna 2019 | autor Redakce
a6400-(6).jpg

Nový systémový fotoaparát s čipem typu APS-C přináší výjimečnou obrazovou kvalitu, kompaktní design a mnoho pokročilých technologií, které zdědila od plnoformátových zrcadlovek Sony.

  • Nejrychlejší zaostření AF na světě za 0,02 sekundy plus 425 bodů detekce fáze a body detekce kontrastu pokrývající přibližně 84 % plochy záběru
  • Pokročilé ostření na oko Real-time Eye AF
  • Nové sledování objektu Real-time Tracking
  • 24,2MP obrazový snímač APS-C Exmor™ CMOS a nejnovější generace obrazového procesoru BIONZ X™
  • Plně výklopný dotykový LCD displej vyklopitelný do úhlu 180° pro nahrávání sebe sama
  • Vysoká rychlost sériového snímání dosahuje až 11 fpss mechanickou závěrkou / 8 fps s tichou závěrkou s plynulým sledováním AF/AE
  • Videa ve vysokém rozlišení 4K s technologií Full Pixel Readout bez slučování pixelů plus špičková rychlost a stabilita AF
  • Intervalové nahrávání pro tvorbu časosběrných videí

Společnost Sony dnes představila úžasný nový přírůstek do produktové řady systémových fotoaparátů typu E-mount, model α6400 (ILCE-6400).

Nový model α6400 přináší mnohé technologie, které známe z produktové řady plnoformátových fotoaparátů, v těle lehkého a kompaktního fotoaparátu s APS-C snímačem. Nový rychlý fotoaparát se může pochlubit velmi rychlým automatickým ostřením, které dosahuje rychlosti 0,02 sekundy. Představí ale také nový pokročilý systém ‚Real-time Eye AF‘ a‚ Real-time Tracking’. Nabízí i vysokorychlostní snímání dosahující rychlosti až 11 fps se sledováním AF/AE, novou generaci obrazového procesoru BIONZ X, který zaručuje vynikající kvalitu obrazu, nahrávání videí ve formátu 4K, dotykový LCD displej, který je možné vyklopit v úhlu 180° a mnoho dalšího. Díky všem výše uvedeným funkcím se tento model stává špičkovým nástrojem pro všechny typy tvůrců, ať už se jedná o profesionály nebo vloggery.

Rychlý výkon, který zachytí každý okamžik

Působivý systém autofokusu nového modelu α6400 zdědil mnohé technologie od nejnovější řady plnoformátových fotoaparátů Sony, do níž patří modely α9, α7R III a α7 III. Nový fotoaparát disponuje 425 body detekce fáze AF 425 body detekce kontrastu AF, které jsou hustě rozmístěny po celé ploše záběru a pokrývají přibližně 84 % plochy záběru. Tento extrémně rychlý a vysoce výkonný systém sledování AF byl zkombinován s novou generací obrazového procesoru BIONZ X.

Společně s ním umožňuje fotoaparátu zaostřit za pouhých 0,02 sekundy a efektivně uzamkne zaostření na daný objekt, čímž zajistí sledování i těch nejrychleji se pohybujících předmětů a jejich snadné zachycení.

Model α6400 představuje vyspělé automatické ostření v reálném čase ‘Real-time Eye AF’, nejnovější verzi uznávané technologie Eye AF od Sony. Tato nová schopnost využívá umělou inteligenci pro rozpoznávání a detekci objektů a zpracovává údaje o poloze očí v reálném čase. Výsledkem je zvýšení přesnosti, rychlosti a zlepšení výkonu sledování systému Eye AF. Fotoaparát nyní dokáže ve všech režimech autofokusu rozpoznat oči snímaného objektu a aktivuje Eye AF při částečném zmáčknutí spouště. Je-li aktivovaný režim AF-C nebo AF-A, je možné zvolit oko (levé či pravé) jako ostřící bod. Je možné volit mezi funkcemi Auto / Right Eye / Left Eye a Switch Right / Left Eye a tyto funkce mohou být přiřazeny jako ‚custom function‘. Tato úžasná nová technologie zcela osvobozuje fotografa, který se tak může zcela soustředit na kompozici a plně důvěřovat, že zaostření na oko foceného objektu bude dokonalé.

U modelu α6400 také debutuje nově vyvinutá funkce Real-time Tracking od Sony. Tento režim využívá nejnovější algoritmy včetně rozpoznávání objektů, jež je založené na umělé inteligenci. Zpracovává prostorové informace o barvě i vzdálenosti objektu (hloubka), vzoru (jasu) a zajišťuje, že všechny objekty mohou být zachyceny s dokonalou přesností. Kromě toho rozpoznává umělá inteligence při fotografování či natáčení lidí nebo zvířat pozici očí a obličeje. Systém monitoruje oko fotografovaného objektu v reálném čase s přesností sledování.

Pokud jde o celkovou rychlost snímání, dokáže nový fotoaparát snímat až rychlostí 11 fps s plným sledováním AF/AE při využití mechanické závěrky, zatímco v režimu tichého snímání dosahuje rychlosti až 8 fps s plným sledováním AF/AE. U obou těchto rychlostí dokáže zaznamenat až 116 snímků ve standardním JPEG / 46 snímků ve formátu RAW s kompresí.

Ceny a dostupnost

Model α6400 se začne dovážet na jaře 2019. V nabídce bude také v sadě s objektivem SELP1650 nebo v sadě s objektivem SEL18135.

Celou řadu exkluzivních příběhů, videí i nového obsahu pořízeného nejnovějšími fotoaparáty a dalšími produkty z řady Sony α naleznete zde.

 

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.