2. generace enginu AiPQ optimalizuje barvy, kontrast a ostrost obrazu

Publikováno: 9. září 2020 | autor Redakce
2. generace enginu AiPQ optimalizuje barvy, kontrast a ostrost obrazu

TCL Electronics představil na veletrhu IFA 2020 nejnovější inteligentní audiovizuální procesor, který umožňuje využití plného potenciálu technologií TCL QLED a Mini-LED.

TCL Electronics, jeden z dominantních hráčů na globálním poli výrobců televizorů a vedoucí společnost pro výrobu spotřební elektroniky, představil v premiéře nejnovější inteligentní nástroj pro audiovizuální optimalizaci, technologii TCL AiPQ EngineTM druhé generace. Poté, co letos tato společnost uvedla na trh řadu televizí s technologií QLED s cílem vytvořit chytrý životní styl, je to další posunutí laťky u inovací pro zvýšení kvality zobrazovacích technologií a nepřetržitého poskytování audiovizuálního výkonu.2. generace enginu AiPQ optimalizuje barvy, kontrast a ostrost obrazu

Technologie použitá u enginu TCL AiPQ Engine Gen2 využívá algoritmy strojového učení, které se pojí s hlubokými teoretickými znalostmi lidského vizuálního vnímání. Nová technologie umožňuje využít plný potenciál velkoformátových televizorů TCL a dokáže zaručit audiovizuální optimalizaci v reálném čase podle různého charakteru a žánrů přehrávaného obsahu a proměnlivých podmínek okolního prostředí. Tato pokročilá technologie také umožňuje globální nastavení audiovizuálního výkonu v případě jedinečných aplikací v různých regionech.

TCL AiPQ Engine Gen2 optimalizuje barvy, kontrast a ostrost obrazu a přináší nepřekonatelný zážitek, který poskytuje rozlišení 4K HDR. AiPQ Engine Gen2 umožňuje zákazníkům zobrazit digitální obsah v rozlišení nižším než 4K přepočítaný na možnosti obrazovky 4K společně s jasnými barvami a výkonným kontrastem, který poskytují technologie TCL QLED a Mini-LED. Pro dosažení kvality 4K u přepočítaných materiálů v nízkém rozlišení je použita navíc funkce AISR (AI Super Resolution), která umožňuje přepočítat a vylepšit digitální obsah s nízkým rozlišením, a to okénko po okénku.2. generace enginu AiPQ optimalizuje barvy, kontrast a ostrost obrazu

Inteligentní výkon

TCL AiPQ Engine Gen2 automaticky optimalizuje nastavení obrazu podle rozpoznaného typu obsahu a prostředí, jako je krajina, noční scény, animace a pohyb. Dále také mění nastavení samostatně pro děj v popředí a na pozadí. Zobrazení je konstantně optimalizováno, jakmile AiPQ Engine Gen2 rozpozná nejen kvalitu rozlišení obsahu, ale také žánr (například celovečerní film nebo sportovní přenos), a přepočítá obsah zobrazovaný na televizi, aby dosáhl plné kapacity možností obrazovky v rozlišení 4K.

Engine AiPQ Engine Gen2 zasahuje i do zvuku televizoru a přidává k rozpoznávání obsahu a konstantní adaptaci nastavení také jedinečný způsob rozpoznávání okolního prostředí pomocí televizního mikrofonu. Hlasitost bude automaticky nastavena podle hluku okolního prostředí a zvuků okolí.

Nepřetržitý vývoj

Základem TCL AiPQ Engine Gen2 je neutuchající snaha přinášet zobrazovací technologie světové třídy.

Po více než deset let společnost TCL investuje miliardy dolarů do výrobních kapacit pro produkci zobrazovacích panelů pro televizory a další produkty s technologiemi LCD, OLED, Mini-LED, QLED nebo pro skládací displeje OLED. Poslední investice do panelů s technologií Mini-LED garantuje flexibilnější dostupnost formátů obrazovek s více zónami, které zajistí ohromující výkon u zpracování kontrastu. Mezitím se prosazuje u dalších televizorů technologie QLED a díky TCL se tato technologie stává dostupnější většímu počtu uživatelů po celém světě. Letos učinila společnost TCL další důležitý krok a uzavřela spojenectví se společností JOLED Inc. pro společný vývoj technologie inkjet pro tištěné OLED TV panely.

 

Už máte záříjové vydání časopisu FotoVideo? Podívejte se na obsah i na možnosti objednání...

INSPIRACE K NÁKUPU: EISA AWARDS 2020-21

Jaké nejlepší elektronické výrobky vybrala porota z 62 médií?INSPIRACE K NÁKUPU: EISA AWARDS 2020-21

INSPIRACE: TAJNÁ PRÁZDNINOVÁ LÁSKA

Když se nám svěří Adolf Zika, tak to stojí za to, přečtěte si náš rozhovor!

INSPIRACE SOUTĚŽ: VÍTĚZOVÉ EISA MAESTRO 2020

Tři nejlepší světoví fotografové z tématu „Movement“.

NÁŠ SERIÁL: DEVÁTÝ DÍL S CENTREM FOTOŠKODA

Výkup a prodej použité fototechniky a další zajímavosti z tohoto stánku fotografie.

PRAXE: ANALOGOVÁ ŠKOLA VÁS EVIDENTNĚ BAVÍ

Na co si dát pozor při prvním fotografování na film?

PRAXE: FOTOPORADNA – JAK A PROČ MĚNIT EXPOZICI?

Jedním ze základních předpokladů dobré fotografie je její správná expozice…

FOTOGRAF ROKU: JEDNADVACÁTÝ ROČNÍK JE PŘED NÁMI

Vybírejte a chystejte své snímky na nová soutěžní témata.

FOTOGRAF ROKU: OBLÍBENÉ FOTOGRAFICKÉ TÉMA: JÍDLO

Ti nejlepší dokazují, že v Čechách i na Slovensku se fotit prostě umí! Prohlédněte si snímky dvaceti nejlepších seniorů a sedmi výborných juniorů v tomto chutném tématu.FOTOGRAF ROKU – Jídlo

 

S naším předplatným opravdu ušetříte, a ještě k němu dostanete dárek dle vašeho výběru zdarma!

Předplaťte si nás, jde to velmi rychle a můžete si vybrat, zda po jednom či dvou či třech či šesti či dvanácti výtiscích, či… jak se vám to bude líbit.

Vybírejte si například na těchto webových adresách:

http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

https://www.send.cz/casopis/779/foto-video

https://foto-video.magaziny.cz/

https://predplatit.cz/detail/foto-video/200/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu ta cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetříte s námi!

108 stran zářijového FotoVideo

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.