Život se zvířaty III

Publikováno: 22. března 2021 | autor Fotograf Roku
TOMÁŠ DUFFEK - Jerry - lovec odměn II

Nejčastěji nás v našem životě provázejí především psi a kočky. Ovšem někteří z nás z různých důvodů volí jako společníky také různé hlodavce – křečky, křečíky, morčata, králíky, fretky, pískomily, čínčily,  potkany a krysy. Často také ptáky – od andulek, přes exotické papoušky až k dravcům a sovám. Rovněž plazy, ryby a vodní, či obojživelní živočichové, jsou v našich domovech a životech vítanými společníky a tak není úplně nezvyklé chovat vydry, želvy, hady, žáby, rybičky nebo ještěry a ještěrky. A někteří z nás nacházejí potěšení i ve společnosti členovců – pavouků, štírů, štírků nebo třeba krabů.

Dá se říct, že každá němá tvář dokáže být svým vlastním způsobem milá a vítaným společníkem v našem životě, ale tušíte, která zvířata jsou nejmazlivější?

TOMÁŠ DUFFEK - Jerry - lovec odměn IITOMÁŠ DUFFEK - Jerry - lovec odměn II

První je samozřejmě pes. Je loajální a laskavý, společenský a milující. I když je pravda, že nejvíce ovlivňuje psí povahu jejich výchova a  majitel. Žijí-li v milující rodině, pak i takzvaně agresivní plemena mohou být mazlící šampioni.
MONIKA KLEINOVÁ - SpoluMONIKA KLEINOVÁ - Spolu

Kočka se poměrně často považuje za stvoření náladové, odtažité a sobecké. To je velmi neobjektivní představa, nepěkně popisující kočičí samostatnost. Kočky jsou svým majitelům velmi oddané, milují mazlení a podobně jako psi, nepřítomností svého majitele strádají. Také stejně jako psi, dokáží kočky svého člověka, zuřivě bránit před nebezpečím.

IVA DUFKOVÁ - OsobnostIVA DUFKOVÁ - Osobnost

Kůň je velmi milující, ovšem poměrně náročný společník. Kůň dokáže rozpoznat lidské emoce. Jeho společnost uklidňuje a jízda na koni pomáhá v léčbě pohybového aparátu člověka, ale také úzkostí a závislostí.

LUCIE PÍSECKÁ - povím ti tajemstvíLUCIE PÍSECKÁ - povím ti tajemství

Ptáci jsou hraví, přítulní a věrní, pokud si je pořídíte co nejdříve po vylíhnutí. Ovšem v případě, že jim nevěnujete dostatečnou pozornost a lásku, mohou vzniknout poměrně velké problémy s jejich chováním.

Králík, morče, potkan a krysa – domestikovaní hlodavci jsou čistotní, společenští, chytří, empatičtí, hraví, přítulní a věrní. Potkan nebo krysa mají dokonce odvahu, v případě nutnosti, svého majitele bránit.

SOŇA KOMÁRKOVÁ - MrkvíkSOŇA KOMÁRKOVÁ - Mrkvík

Velký mazel je také prase. Je inteligentní, společenské, zvědavé, rádo si hraje a miluje mazlení. Prase je také velmi čistotné. Na rozdíl od zažité představy, prase se neválí v bahně, protože je „špindíra“. Válí se v bahně hlavně proto, že je mu horko. Nemá totiž potní žlázy a bahno ho před horkem účinně chrání.

Přeborníky v mazlení dokáže být většina hospodářských zvířat, různé druhy opic, australská vakoveverka, fretka, poletucha, vydra, agama, činčila, medvídek mýval, vlk, fenek, liška ale také skunk.

SIMONA NÁLEPKOVÁ - OchránciSIMONA NÁLEPKOVÁ - Ochránci

Své fotografie můžete vkládat zde.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.