Vyhlášení vítězů 6. ročníku soutěže PHOTOCONTEST

Publikováno: 28. března 2018 | autor Redakce
Aneta Omastová, „Pozor!“ Základní škola T.G. Masaryka, Sušice 1. místo v kategorii ZŠ 2018 – I. Portrét  Fotografie vznikla při letní procházce řekou. Foceno na  Canon EOS 1300D.

Soutěž v digitální fotografii PHOTOCONTEST je součástí rozsáhlého vzdělávacího projektu PHOTOBASE určeného studentům středních škol a žákům 2. stupně základních škol celé České republiky.

PHOTOBASE, jehož organizátorem je Gymnázium Oty Pavla v Praze 5, zahrnuje celorepublikovou fotografickou soutěž PHOTOCONTEST zakončenou výstavou v Novoměstské radnici, letní školu fotografování PHOTOCAMP a sekci CODEED, zajišťující kempy programování.

Projekt probíhá pod záštitou Magistrátu hlavního města Prahy.

Výstava nejlepších fotografií 6. ročníku soutěže PHOTOCONTEST se uskuteční od 22. března do 1. dubna 2018 denně (kromě pondělí) od 10 do 18 hod.,Novoměstská radnice, Karlovo nám. 1/23, Praha 2.

Více informací najdete na: www.photobase.cz

Letošního ročníku se účastnilo 734 studentů z rekordních119 škol celé České republiky. Odborná porota ohodnotila 1607 soutěžních fotografií a pracovala v tomto složení: Ivan Látal, Jan Neubert, Ivan Bárta, Milan Hospodka  a pedagogovéPavlína Krupová a Zdeňka Veselá.

Slavnostní předání cen celostátní soutěže PHOTOCONTEST, která je součástí vzdělávacího projektu PHOTOBASE, se uskutečnilo ve středu 21. března 2018 ve Velkém sále Novoměstské radnice v Praze.

O vysoké odborné úrovni finálového kola soutěže promluvil fotograf a scénárista Adolf Zika společně s fotografem Ivanem Bártou. Oba se s ostatními podělili i o osobní zkušenosti a poradili finalistům soutěže, jak by mohli pokračovat ve své práci. Vítězové byli obdarováni hodnotnými cenami od všech partnerů projektu. Pro všechny finálové účastníky připravila společnost FotoVideo fotopapíry, časopisy FotoVideo a také knihy o fotografování.


Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.