ViewSonic představuje 100 vítězů soutěže ColorPro Award 2022

Publikováno: 14. listopadu 2022 | autor Redakce
2.jpg

Společnost ViewSonic, přední světový dodavatel vizuálních řešení, vyhlašuje 100 vítězů v kategorii Fotografie v soutěži ColorPro Award 2022. Dále bylo vybráno 10 nejlepších tvůrců z nové podkategorie Digitální umění.

Umělci ze 139 zemí zaslali celkem 11 165 uměleckých děl odrážející letošní téma "Zlomový okamžik". Počet přihlášených prací je pětkrát větší, než kolik jich soutěž obdržela ve svém úvodním ročníku v roce 2020. Osobitá a výjimečná umělecká díla budou vystavena koncem listopadu v Londýně.

3.jpg

„Zlomové okamžiky mohou mít mnoho podob, zejména v umění. Jsme nadšeni, že jsme letos obdrželi tolik přihlášek. Díky rychle rostoucímu počtu přihlášených prací a účastnících se zemí jsme zaznamenali mnohem větší rozmanitost uměleckých děl než v loňském ročníku,“ řekl Oscar Lin, generální ředitel divize monitorů společnosti ViewSonic.

„Soutěž ColorPro Award je víc než jen soutěž, je to příležitost pro kreativce z celého světa, aby se navzájem inspirovali a posouvali hranice nových možností. Doufáme, že pokračováním v rozvoji našich vizuálních technologií a spoluprací s našimi partnery povzneseme a posílíme tuto komunitu umělců.“

"Zlomový okamžik" je přirozeným vývojem loňského tématu "Nové dobrodružství". V době, kdy se svět snaží o úplné zotavení z pandemie, představuje "Zlomový okamžik" akt překonání překážky a směřování k dalšímu pokroku. Soutěže se letos oproti minulému ročníku zúčastnilo dvakrát více lidí a třikrát více zemí. Samotný výsledek je skvělým vyjádřením zlomového okamžiku.

1.jpg

Na prvním místě v počtu předložených příspěvků je Indie, následují USA, Turecko, Spojené království a Francie. Vítězné fotografie nabídly širokou škálu pohledů na dané téma, od pouliční fotografie po krajinu a od lidských portrétů až po scenérie divoké přírody.

V letošním roce se ColorPro Award přesouvá za hranice fotografické soutěže a díky nové kategorii Digitální umění se stává oslavou svobodného vyjádření a neomezené kreativity. Tato kategorie ukázala působivé vizuály využívající inovativní nástroje k vytváření karikatur a surrealistických kompozic vytvořených umělou inteligencí.

Čtrnáctičlenná porota, v níž zasedli populární vizuální tvůrci Alice Greenfield, Ron Timehin, Luke Jackson-Clark a profesionálové ze společností ViewSonic, SHOOTERS, Calibrite, Shoot The Frame a OneOffs, vybírala vítězné fotografie digitálního umění na základě kritérií, jako je originalita, příběh, technické provedení a kompozice. Společnost ViewSonic uspořádá dva slavnostní ceremoniály a výstavy, na nichž budou tato vítězná díla představena. První se uskuteční v Londýně ve Velké Británii od 24. do 27. listopadu, a druhý v Tchaj-peji na Tchaj-wanu od 9. do 11. prosince.

2.jpg

Další podrobnosti o ColorPro Award 2022 naleznete na webových stránkách soutěže. Přístup ke 100 nejlepším dílům získáte kliknutím sem. Soutěž je pořádána společností ViewSonic ColorPro společně se SHOOTERS, CAPTURE ONE, PANTONE® Calibrite a Shoot The Frame.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.