Tomáš Tisoň – absolutní vítěz 18. ročníku soutěže Fotograf roku

Publikováno: 1. března 2019 | autor Redakce
tison-webfv-1000x600px.jpg

Naše nekonečná soutěž Fotograf roku se nám v osmnáctém ročníku výrazně stabilizovala a nabrala vyšší obrátky nejen v počtu uznaných soutěžních fotografií, ale i nových účastníků. Konkurence byla a je veliká a hodnota absolutního vítězství roste. Kdo bude Tomáše Tisoně následovat v právě probíhajícím ročníku devatenáctém?

Otázky kladl: Rudolf Stáhlich, odpovědi a foto: Tomáš Tisoň, www.tomastison.cz

Tomáši, jste pravidelným účastníkem soutěže Fotograf roku, už jste dříve několikrát výrazně zabodoval a osmnáctý ročník jste dokonce celý vyhrál. Fotíte, pokud vím, asi devět let. Jaké byly vaše začátky a jak jste se dostal k soutěži?
Mé fotografické začátky se vážou k roku 2010. To jsem náhodou na internetu narazil na fotografický server, kde byla galerie snímků, které byly pořízené digitálními fotoaparáty. Ty úžasné fotky, které jsem tam viděl, mě natolik ohromily, že jsem se začal o fotografování zajímat více a pořídil si můj první digitální fotoaparát, superzoom s manuálním režimem.

O soutěži Fotograf roku jsem se dozvěděl od kamaráda, který mi řekl, abych se do ní zapojil. Tak jsem se zaregistroval a od té doby se soutěže účastním pravidelně.

Šéfredaktor Ing. Rudolf Stáhlich a vítěz Tomáš Tisoň

Když už jsme u toho, malá technická: čím v současnosti fotíte?
V současné době je ve fotobatohu Nikon D750 s objektivy Tamron 70−300 mm, pevný Nikon 50 mm a nejoblíbenější i nejvyužívanější širokoúhlý Tamron 15−30 mm. Dříve jsem fotografoval Nikonem D90 se setovým objektivem NIKKOR 18−105 mm nebo Nikonem D7000 se Sigmou 10−20 mm.

fotovideo-03-2019--stranka-045.jpg

Osobně se přiznám, že obdivuji vaše černobílé krajiny a vůbec černobílé fotografické obrazy, čímž samozřejmě nesnižuji kvalitu vašich barevných snímků. Co vás k černobílé fotce tak poutá?

Celý článek si můžete přečíst v březnovém tištěném (nebo elektronickém) vydání časopisu FotoVideo!
Více z obsahu březnového vydání nadjete zde.

FotoVideo 03/2019, foto Ivan Mladenov

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.