Soutěž CEWE Photo Award 2023 vyhodnocena

Publikováno: 24. října 2023 | autor Redakce
Dikye Ariáni Warung kopi hl

Our world is beautiful - v CEWE měli i letos naprostou pravdu a potvrdili doslova tento nám už velmi důvěrně známý slogan. To, co dokázali soutěžící v této největší světové fotografické soutěži, překonalo všechna očekávání.

Porota a organizátoři nešetřili slovy díků a my je rádi ocitujeme? "Děkujeme všem účastníkům, díky nimž se CEWE Photo Award opět stala největší fotografickou soutěží na světě! Do deseti zajímavých kategorií bylo přihlášeno celkem více než 509 612 fotografií ze 147 zemí. Porota to neměla jednoduché: motto "Our world is beautiful" se fantasticky naplnilo a my vám s potěšením představujeme skvělých 1 000 vítězných fotografií. Celkovou vítězkou je Dikye Ariani s působivou fotografií „Warung kopi“. Všem vítězům gratulujeme!"

Silný snímek s velmi dobrou kompozicí propojené komunity - přímo ze života Indonésie.

Dikye Ariáni Warung kopi

"Silný snímek s dobrou kompozicí." Takto zdůvodňuje výběr vítězného snímku předseda poroty Michel Comte. Indonéská fotografka Dikye Ariani působivě ukazuje, jak zachytit atmosféru výjimečného okamžiku.

Doslova prožíváme dynamiku karetní hry, noříme se do scény a účastníme se jí. Okamžik jako by se zastavil. Kompozice je přesvědčivá, má zvláštní hloubku a jasného hlavního hrdinu. Ta se dostává do popředí a je orámována ostatními protagonisty. Centrální rozptýlené světlo tuto kompozici podporuje.

Our world is beautiful - Fotografka Dikye Ariani dokumentuje život v indonéských městech a vesnicích. Ukazuje výjevy z každodenního života a chce objevit krásu v daném okamžiku. "Krása je v podstatě všude kolem nás. Stačí se jen rozhlédnout kolem sebe a najdeme ji," říká.

Fotografka Dikye Ariani se tak stala celkovou vítězkou a zároveň získala prvenství v kategorii lidé. A jaké byly další kategorie? Podívejme se na některé vítězné snímky:

Rainer Köfferlein - Triathlon - vítěz kategorie SPORT

Rainer KÖfferlein - Triathlon

Clerio Back - Night workers - vítěz kategorie Vaření a jídlo

Clerio Back - Night workers

Michael Kemter - Gewimmel - vítěz kategorie Architektura a technologie

Michael Kedmter - Gewimmel

Více vítěžných fotografií najdete na stránkách soutěž.cewe.cz a o celé soutěži se dočtete ZDE.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.