Sony World Photography Awards 2017

Publikováno: 6. prosince 2016 | autor Redakce
-noel-guevara,-the-philippines,-entry,-open-competition,-wildlife,-2017-sony-world-photography-awards.jpg

Poslední možnost přihlášení do největší světové fotografické soutěže Sony World Photography Awards 2017.

  • Nově přihlášené fotografie k dispozici pro uveřejnění na www.worldphoto.org/press
  • Do soutěže se můžete přihlásit bezplatně na www.worldphoto.org
  • Přihlášky do otevřené kategorie a kategorie pro mládež se uzavírají 5. ledna 2017
  • Možnost přihlásit se do profesionální soutěže končí 10. ledna 2017
  • Porotci profesionální a otevřené kategorie dávají k dobru svoje nejlepší tipy

“Chci, aby mě snímek nebo portrét, na který se dívám, úplně ohromil a vyvolal emocionální odezvu, nechci se dívat na napodobeninu známého portrétu nebo repliku jiného fotografického stylu, který tu už předtím byl.”

Russ O’Connell, porotce profesionální soutěže pro rok 2017

Do uzávěrky 10. ročníku zbývá už pouze měsíc a právě dnes byly uveřejněny v rámci soutěže Sony World Photography Awards 2017 fotografie přihlášené do otevřené kategorie. Porotci byli požádáni, aby se podělili o svoje tipy s fotografy z celého světa, kteří se hlásí do kategorií pro profesionály, pro mladé fotografy nebo do otevřené kategorie či do soutěže o národní ceny.

Fotografická soutěž Sony World Photography Awards pořádaná organizací World Photography Organisation je největší fotografickou soutěží na světě. Do soutěžního ročníku 2016 bylo přihlášeno rekordních 230 103 snímků ze 186 zemí. Titul Fotograf roku vyhrál iránský fotožurnalista Asghar Khamseh a titul pro Vítěze otevřené kategorie získal Kei Nomiyama z Japonska.

Všechny snímky přihlášené do soutěže Sony World Photography Awards jsou volně přístupné na www.worldphoto.org. Termíny uzávěrek pro jednotlivé soutěžní kategorie jsou:

  • 5. ledna 2017 – Otevřená kategorie (Open competition) – ocenění nejlepších jednotlivých snímků ze všech deseti kategorií
  • 5. ledna 2017 – Soutěž pro mladé fotografy (Youth competition) – nejlepší jednotlivé snímky odpovídající zadání od jakéhokoli fotografa ve věku 12 – 19 let.
  • 5. ledna 2017 – Národní ceny (National Awards) – ocenění nejlepších jednotlivých snímků z více než šedesáti zemí, které byly přihlášeny do otevřené kategorie.
  • 10. ledna 2017 – Soutěž pro profesionály (Professional competition) – 10 kategorií posuzovaných na základě souhrnného díla

Vítězové budou vyhlášeni 20. dubna 2017 během slavnostního udílení cen v Londýně. Ceny zahrnují nejnovější digitální fotografické vybavení od Sony, zahrnutí do ročenky 2017 plus finanční prémii 25,000 $ (USD) pro celkového vítěze profesionální kategorie a 5,000 $ (USD) pro celkového vítěze otevřené kategorie.

Všechny vítězné fotografie a snímky, které se dostaly do užšího výběru, budou součástí výstavy Sony World Photography Awards Exhibition 2017 v londýnské galerii Somerset House od 21. dubna do 7. května 2017. Výstava také ve zvláštní expozici představí snímky, které byly v soutěži pro rok 2017 oceněny pro svůj výjimečný přínos fotografii.

Nejlepší tipy od porotců

Soutěžní poroty jsou složeny z uznávaných odborníků fotografického odvětví, kteří nabízejí svoje rady všem, kdo se rozhodli přihlásit do některé z kategorií soutěže pro rok 2017.

Russ O'Connell, obrazový editor magazínu The Sunday Times (VB)

Porotce profesionální kategorie pro rok 2017

  • Mějte přehled o svých současnících a konkurentech, zkuste si zvolit něco, čím doopravdy vyniknete, ale co bude relevantní pro dnešní nasycený trh.
  • Uvažujte komerčně – věci, které jsou důležité pro vás, mohou zaniknout nebo jim diváci nemusejí porozumět.
  • Mějte na paměti fotografická klišé

Francoise Callier, programová ředitelka fotografického festivalu Angkor Photo Festival & Workshops (Francie)

Porotce profesionální kategorie pro rok 2017

  • Dobré technické provedení fotografií je nezbytnost
  • Nekopírujte vítězné snímky z předchozích soutěží
  • Pro mne je důležité, aby snímek dobře vyprávěl příběh. Jsem ráda, když se podívám na fotografie a rozumím příběhu, který vyprávějí, aniž bych si k nim musela číst popisky. Chci, aby fotografie mluvily samy za sebe.

Damien Demolder, fotograf a žurnalista (VB)

Předseda poroty pro otevřenou kategorii a kategorii pro mladé fotografy 2017

  • Snažte se nefotit záběry, které byly nafoceny už tisíckrát předtím, nekopírujte ani neimitujte ostatní.
  • Váš život a vaše zkušenosti jsou odlišné od zkušeností kohokoli jiného, proto využijte svojí jedinečnost.


Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.