Sony Future Filmmaker Awards – ceny pro krátké filmy

Publikováno: 29. července 2022 | autor Redakce
create-with-cinema-line---sony.png

Organizace Creo s potěšením oznamuje zahájení soutěže Sony Future Filmmaker Awards, nového významného programu pro udílení výročních cen v oblasti krátkých filmů, který je vstupní branou pro rozvoj špičkové tvůrčí práce.

Cílem soutěže, kterou sponzoruje společnost Sony a do níž se lze přihlásit bezplatně, je ocenit originální tvůrce z celého světa, kteří přinášejí nový pohled na vyprávění příběhů.

223-photography-coi.jpg

Třicet vybraných filmařů, kteří se dostanou do užšího výběru, poletí do Los Angeles na slavnostní předávání cen, jež se uskuteční 22. února 2023 v Divadle Caryho Granta v historickém areálu studia Sony Pictures v kalifornském Culver City. Vítězové šesti kategorií – mezi něž patří také kategorie Životní prostředí a Formát budoucnosti – budou vyhlášeni během tohoto slavnostního večera. Součástí cen pro vítěze jsou peněžité odměny a řada digitální foto výbavy Sony. Vítěze vybere porota složená z předních osobností, které předsedá oceňovaný divadelní, televizní a filmový režisér Justin Chadwick.

create-with-cinema-line---sony-0-57.png

Po slavnostním večeru se všech 30 vítězů a účastníků užšího výběru zapojí do dvoudenních workshopů, promítání a panelových diskusí, které povedou vedoucí pracovníci společnosti Sony Pictures a špičkoví odborníci ve svých oborech. Výjimečný dvoudenní program se bude zabývat širokou škálou témat od přípravy filmů po právní aspekty, přes práci s talentovými agenturami až po využití nejmodernějších technologií včetně animace a CGI. Tato neocenitelná příležitost podporuje kariérní rozvoj filmařů tím, že jim poskytuje exkluzivní přístup a bezkonkurenční vhled do vnitřního fungování filmového průmyslu.

Justin Chadwick, oceňovaný divadelní, televizní a filmový režisér, který je zároveň předsedou poroty, prohlásil: „Ve filmovém průmyslu v současnosti dochází k velkým změnám: filmová studia hledají nové originální tvůrce, kteří se dokážou prosadit a najít nové způsoby komunikace s diváky. Prostřednictvím soutěže Sony Future Filmmaker Awards hledáme novou generaci vypravěčů, jejichž práce dokáže zaujmout, informovat, pobavit a nadchnout. Pokud máte co říct a chcete, aby byl váš hlas slyšet, my vás rádi vyslechneme.“

four-advantages-of-sonys-lenses-in-video-shooting---sony.jpg

Kenji Tanaka, vrchní viceprezident společnosti Sony Corporation, uvedl: „Cílem společnosti Sony je ‚naplnit svět emocemi pomocí síly kreativity a technologie‘. Na spuštění soutěže Sony Future Filmmaker Awards spolupracujeme se společností Creo a jsme opravdu nadšeni tím, co tato nová iniciativa filmovým tvůrcům nabízí. Tato iniciativa totiž dále rozvíjí naše poslání podporovat nové tvůrce a příběhy, které vyprávějí. Naším cílem je odbourat všechny bariéry kreativity a poskytnout tvůrcům nástroje a příležitosti, které potřebují k tomu, aby se posunuli na vyšší úroveň – od přístupu k našim prvotřídním zařízením a předním odborníkům až po nejpokročilejší a nejinovativnější technologie.

Scott Gray, zakladatel a generální ředitel organizace Creo, prohlásil: „Jsme nadšeni, že můžeme zahájit soutěž Sony Future Filmmaker Awards, jejímž cílem je zviditelnit a podpořit filmaře z celého světa. Tato soutěž představuje pro filmaře jedinečnou příležitost a přináší výjimečnou podporu jejich profesního rozvoje. Tato nová iniciativa dále navazuje na dosavadní úspěchy organizace Creo při vytváření programů na podporu a rozvoj kariéry tvůrců a my jsme vděční společnosti Sony za její sponzorství a Justinu Chadwickovi za jeho odborné vedení v roli předsedy poroty.“

create-with-cinema-line---sony.png

Soutěž Sony Future Filmmaker Awards zahrnuje následující soutěže a kategorie.

Soutěž pro tvůrce filmů (Filmmaker)

Soutěž pro tvůrce filmů oceňuje originální tvůrce, kteří přinášejí nový pohled na vyprávění příběhů.

  • Tři kategorie: Fiction, Non-Fiction a Environment.
  • Přihlášená díla musí mít délku 5 až 20 minut a mohou být natočeny na libovolném zařízení.
  • Do užšího výběru se dostane až 15 tvůrců filmů (maximálně 5 z každé kategorie).
  • Vítězové a všichni, kteří se dostali do užšího výběru, se mohou těšit na cestu do Los Angeles, kde se zúčastní slavnostního předávání cen a dvoudenního workshopu.
  • Tři vítězové jednotlivých kategorií navíc získají 5 000 USD a kameru FX9 Cinema Line (plus objektiv).

Student filmové školy (Student Filmmaker)

Soutěž pro filmové studenty odměňuje talenty, kteří brzy začnou formovat filmový průmysl.

  • Dvě kategorie: Fiction a Non-Fiction.
  • Účastníci z celého světa musí být studenty filmového oboru na registrované vysoké škole na úrovni diplomu nebo titulu.
  • Přihlášená díla musí mít délku 5 až 20 minut a mohou být natočeny na libovolném zařízení.
  • Do užšího výběru postoupí maximálně 10 osob (maximálně pět z každé kategorie), což zajistí zastoupení různých kontinentů a rozmanitou škálu světových talentů.
  • Vítězové a všichni, kteří se dostanou do užšího výběru, se vypraví na slavnostní předávání cen do Los Angeles a zúčastní se následně také dvoudenního workshopu.
  • Vítězové obou kategorií a jejich školy navíc obdrží celou řadu digitální foto výbavy Sony.

Soutěž pro formát budoucnosti (Future Format)

Soutěž Future Format každoročně vyzve filmaře, aby reagovali na nové zadání.

  • Zadání pro rok 2023 stanovuje, že musí být všechna přihlášená díla natočena na chytrém telefonu.
  • Přihlášená díla musí mít délku 2 až 5 minut a mohou být natočeny jakýmkoli chytrým telefonem.
  • Do užšího výběru postoupí až pět soutěžících.
  • Vítězové a všichni soutěžící, kteří se dostanou do užšího výběru, se vydají na cestu do Los Angeles, kde se zúčastní slavnostního předávání cen a dvoudenního workshopu.
  • Vítěz kategorie navíc získá 2 500 USD a řadu digitálního foto vybavení Sony.

Uzávěrka všech přihlášek je 13. prosince 2022 ve 14:00 hodin (CET). Dvoudenní program workshopu se uskuteční ve studiích Sony Pictures v Culver City v Kalifornii 23. a 24. února 2023. Složení poroty pro první ročník bude oznámeno v září 2022.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.