Sony Future Filmmaker Awards 2024 otevřeny

Publikováno: 4. července 2023 | autor Redakce
-thanh-tran,-sffa-2023-(3).jpg

Soutěž Sony Future Filmmaker Awards, kterou vyhlašuje společnost Creo a sponzoruje společnost Sony, je významným každoročním oceněním krátkých filmů, které jsou vstupní branou pro rozvoj tvůrčí dokonalosti. Cílem této soutěže, do níž se lze přihlásit zdarma, je podpořit nezávislé filmaře a poukázat na originální hlasy z celého světa, které přináší nový pohled na vyprávění příběhů.

Filmaři z celého světa se mohou hlásit do šesti kategorií: Fiction, Non-Fiction, Environment, Animation, Student a Future Format. Do užšího výběru postoupí třicet filmařů, kteří poletí do Los Angeles na slavnostní předávání cen, jež se uskuteční 30. května 2024 v divadle Cary Grant Theatre v historickém areálu studia Sony Pictures v kalifornském Culver City.

Na slavnostním večeru budou vyhlášeni vítězové šesti kategorií, kteří obdrží peněžní ceny a řadu digitální fotovýbavy od společnosti Sony. Vítěze vybere porota složená z předních osobností oboru.

-alexander-sworik,-sffa-2023-(2).jpg

NOVINKY V ROCE 2024

Letos se vítězové a tvůrci, kteří se dostali do užšího výběru, zúčastní rozšířeného čtyřdenního programu workshopů, které jim poskytnou exkluzivní vhled do nitra filmového průmyslu a budou se zabývat celou řadou témat od pitchingu přes právní otázky až po práci s talentovými agenturami a využívání nejmodernějších technologií.

Od tohoto ročníku se Sony Future Filmmaker Awards přesouvá do jarní sezóny, kdy se čtyřdenní program workshopů a slavnostní předávání cen uskuteční ve studiích Sony Pictures v kalifornském Culver City od 28. do 31. května 2024.

Pro rok 2024 představujeme nový formát soutěže se šesti kategoriemi, do kterých se mohou filmaři přihlásit:

●        kategorie Fiction hledá příspěvky, které vyprávějí a zprostředkovávají originální smyšlený příběh nebo událost. Délka příspěvků se musí pohybovat mezi 5 a 20 minutami.

●        Do kategorie Non-Fiction se mohou přihlásit filmy o délce 5 až 20 minut, jejichž obsah je převážně faktografický.

●        Do kategorie Environment se mohou hlásit příspěvky v délce 5 až 20 minut zaměřené na životní prostředí. Kategorie Environment je součástí globálního celoročního programu Creators for the Planet, který vytvořila organizace Creo ve spolupráci s Nadací OSN a společností Sony Pictures.

●        Novinkou letošního ročníku je kategorie Animation, do které se mohou přihlásit animované filmy o délce 2 až 20 minut.

●        V kategorii Student jsou odměňováni filmaři studující filmový obor, který je zakončen ziskem diplomu nebo titulu, na jedné z registrovaných vzdělávacích institucí po celém světě. Instituce, které se dostanou do užšího výběru, jsou vybírány podle kontinentů, aby byla zajištěna rozmanitost světových talentů. Přihlášené filmy musí mít délku 5 až 20 minut a mohou být libovolného žánru.

●        Kategorie Future Format vítá filmy natočené výhradně chytrým telefonem. Délka příspěvků musí být 2 až 5 minut a mohou být libovolného žánru.

-horacio-cabilla,-sffa-2023-(3).jpg

Úplné popisy kategorií a požadavky najdete na adrese www.sonyfuturefilmmakerawards.com.

TERMÍNY A CENY PRO ROK 2024

Uzávěrka přihlášek do všech šesti kategorií je 15. února 2024 ve 14:00 (SEČ). Čtyřdenní program workshopu se uskuteční ve studiích Sony Pictures v Culver City v Kalifornii od 28. do 31. května 2024. Složení poroty pro ročník 2024 oznámíme v říjnu 2023.

Všichni filmaři, kteří se dostanou do užšího výběru, odletí do Los Angeles, kde se zúčastní čtyřdenního workshopu a slavnostního ceremoniálu. Letos mají tvůrci také možnost pozvat na slavnostní ceremoniál a workshop kameramana/režiséra, který pracoval na filmu zařazeném do užšího výběru a je u něj uveden.

-thanh-tran,-sffa-2023-(3).jpg

Vítězové kategorií Fiction, Non-Fiction, Environment a Animation získají kameru FX9 Cinema Line, objektiv FE C 16-35 mm a finanční odměnu 5 000 $. Vítěz kategorie Student a jeho instituce obdrží kameru FX6 Cinema Line a objektiv FE 24-105 mm. Vítěz kategorie Future Format získá fotovýbavu Sony Digital Imaging a peněžní odměnu 2 500 $.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.