Staňte se EISA PHOTOGRAPHY MAESTRO 2019

Publikováno: 31. ledna 2019 | autor Redakce
eisa-maestro-v1.jpg

Jsme tu znovu s velkou, každoroční světovou soutěží „THE EISA PHOTOGRAPHY MAESTRO CONTEST 2019“, které se pravidelně zúčastňuje pěkná řada českých fotografek a fotografů. Chcete vyhrát 1500 EUR a k tomu vzácnou EISA MAESTRO TROPHY a zúčastnit se slavné Awards ceremony EISA v Berlíně? Letos je vyhlášeno zajímavé a mnoha významy oplývající soutěžní téma!

TÉMA: POWER (síla, energie, moc…)

Jak může být toto fotografické téma chápáno a porotou nahlíženo? Může to být síla přírody, činnost vulkánů, vichřic či zemětřesení nebo síla lidská a zvířecí (představme si třeba sportovce nebo slona?). Fotografa může samozřejmě napadnout celé škála sil průmyslových a fyzikálních, od tavení železa až po velká počítačová zařízení, je toho opravdu hodně co se pod významem slova „Power“ skrývá. Potenciál nápadů se zdá být téměř neomezený, takže možná bude dobré se, jako u každého focení, nejdříve pořádně zamyslet nebo dokonce své představy prokonzultovat ve vašem fotoklubu, s přáteli či s kolegy fotografy na sociálních sítích?

Ale každý máme své vlastní představy a svou fantazii a jedině tak vzniká náš příběh a jeho fotografické zobrazení.

PODMÍNKY SOUTĚŽE:

  • Pošlete sadu fotografií (nemusí to být série) sestávající z minimálně pěti a maximálně osmi fotografií (opravdu je třeba dodržet toto rozmezí počtu snímků, menší či větší sady fotografií musí porota vyřadit!) na naší níže uvedenou adresu nejpozději do 1. května 2019!
  • Datový objem do 5 MB/ foto, formát JPEG. Doporučujeme posílat příspěvky ve velikosti delší strany fotografie 800 pixelů s tím, že je třeba uchovávat originály, které v případně vítězství a postupu do mezinárodního kola musí mít vyšší rozlišení – 3000 pixelů u delší strany.
  • Všechny soutěžní příspěvky musí být v digitální podobě (z digitálního přístroje nebo skeny klasických originálů).
  • Je povolena jen jedna účast (jedna kolekce snímků) od jednoho autora!
  • Všechny příspěvky musí být doprovázeny plným jménem a příjmením autora, poštovní a e-mailovou adresou a telefonním číslem, na které se organizátor bude moci dovolat v případě jakýchkoliv nesrovnalostí a potřeb (např. doplnit další údaje).
  • Každý autor smí zaslat pouze své vlastní práce. Organizátor soutěže nezodpovídá za případné právní nesrovnalosti vzniklé nezodpovědným počínáním autora. Autor/soutěžící zasláním svých soutěžních fotografií potvrzuje, že má u svých zaslaných snímků řádně a smluvně vypořádána práva třetích osob.
  • Soutěžící současně uděluje organizátorovi souhlas se zpracováním zaslaných osobních údajů pro účely organizace soutěže EISA PHOTOGRAPHY MAESTRO 2019 včetně jejich zveřejnění, to vše v souladu se zákonem č.101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů a evropskou směrnicí GDPR.

PRVNÍ NÁRODNÍ KOLOUZÁVĚRKA 1. KVĚTNA 2019

Soutěžní e-mail: eisamaestro@atemi.cz
V předmětu e-mailu musí být uvedeno "EISA MAESTRO".

  • První, druhé a třetí místo v národním kole zvolí porota složená z redaktorů časopisu FotoVideo.
  • Výsledky tohoto kola budou zveřejněny v červnovém nebo červencovém vydání časopisu FotoVideo.
  • Organizátor má právo zveřejnit soutěžní příspěvky bez nároku na autorský honorář celosvětově v jakémkoli formátu nebo médiu za účelem propagace této soutěže. Koncem června 2019 budou soutěžní práce všech vítězů národních kol zveřejněny na Facebooku jako součást part of EISA Public’s Choice competition.
  • Ani organizace EISA, ani členové Photography Expert Group nebudou a nesmí s nikým korespondovat o výsledcích této soutěže.

FINÁLOVÉ KOLO – MEZINÁRODNÍ

  • Všichni vítězové (pouze vítězové) národních kol ze všech patnácti zemí EISA budou zařazeni do hodnocení mezinárodní odborné poroty zasedající koncem června 2019 na General Meeting of EISA.
  • Porota bude sestávat ze šestnácti šéfredaktorů zúčastněných časopisů. Tyto výsledky budou slavnostně vyhlášeny na EISA Gala večeru v září 2019.

CENY pro vítěze mezinárodního kola

  • 1. cena: 1500 eur a EISA Photo Maestro 2019 Gold Trophy
  • 2. cena: 1000 eur a EISA Photo Maestro 2019 Silver Trophy
  • 3. cena: 750 eur a EISA Photo Maestro 2019 Bronze Trophy
  • Facebook Public’s Choice Award 2019: €1000

Vítězné fotografie všech tří mezinárodních vítězů, tedy finální výsledky budou publikovány v zářijových nebo říjnových (2019) vydáních všech šestnácti fotočasopisů (webů) EISA. Všichni tři vítězové mezinárodního kola budou pozváni do Berlína na oficiální Gala večer EISA Awards ceremony, který se koná dne 6. září 2019 v Berlíně.

Práce všech šestnácti národních vítězů budou umístěny na Facebook k veřejné volbě, která bude probíhat od 1. července 2019 do 1. srpna 2019. Vítěz tohoto hlasování získá EISA Public’s Choice Award.

Podmínky letošního ročníku této soutěže si budete moci přečíst i na www.eisa.eu/maestro.

eisa-maestro-v1.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.