Respekt k přírodě – Rady pro vás...

Publikováno: 11. srpna 2020 | autor Kateřina Davidová
Respekt k přírodě – Rady pro vás...

Koupíme si digitální zrcadlovku a k ní časem i dlouhé sklo. Nebo třeba sadu objektivů. Vždyť toto vybavení se dnes dá leckde sehnat za poměrně rozumnou cenu. A pak hurá vyrazit terénu… Jenže…

Někteří „fotografové živé přírody“, prahnou po výjimečném záběru, a kolikrát nezastaví před ničím. Někdy dojdou tak daleko, že v přírodě způsobí hotovou katastrofu. Z nevědomosti nebo arogance, to je ve finále jedno. Málokdo si totiž dnes uvědomuje, že doba, v níž žijeme, dělá z naší krásné planety pouhá „modrozelená torza“.

Při vstupu do přírody se nevydáváme do hojnosti zeleně, ale do toho, co nám z ní ještě zbývá. Leckdy jde o poslední útočiště některého z mnoha druhů rostlin či živočichů, jenž lidská bezohlednost odsoudila k zániku. Na tomto posledním místě již přírodě zpravidla nezbývají síly na to, aby se k tomu všemu nadělení ještě vyrovnávala s neukázněnými nájezdy (nejen) dychtivých fotografů.

Prosíme, FOŤTE S RESPEKTEM K PŘÍRODĚ!

Děkujeme…

Budí respekt, Miloslav Janovský

Květ mezi poupaty, Iva Matulová

Květ v obilí, Antonín Hanták

Svlek Skákavky Královské, Tomáš Hora

Strážce lesa, Marcela Krobotová

Do této kategorie můžete nahrát až 50 fotografií během celého doby jejího trvání. Uzávěrka je 30. září 2020. První tři nejlepší snímky této kategorie získávají poukázky na nákup v obchodech BUSHMAN v hodnotách:

1. místo – 5 000 Kč

2. místo – 3 000 Kč

3. místo – 2 000 Kč.

„Jdi tak, abys nepošlapal,“ zní motto fotografa Petra Slavíka. Ví, o čem mluví, dlouhá léta fotografuje zejména divoké šelmy po celém světě v jejich přirozeném prostředí. Volně parafrázovat by šlo jeho krédo jako respektuj přírodu, nejen při lovu beze zbraní.

Respekt k přírodě je i jednou z hodnot, kterou se řídí a na svých produktech prosazuje česká značka pohodlného a praktického oblečení BUSHMAN. Nápad na její vznik se zrodil v Austrálii již v roce 1997. Jak říká zakladatel značky Jindřich Melichar: „Když jsem zakládal projekt BUSHMAN, chtěl jsem vytvořit něco obyčejně přirozeného, a přitom pořádného. Pro lidi s životním názorem, který nás spojuje.“

Od té doby BUSHMAN navrhuje outdoorové a volnočasové oblečení a vybavení pro muže a ženy, kteří milují svobodu a cestování, objevování a dobrodružství. Řídí se rozumem, ale i instinktem a mají silný respekt k přírodě. Všechny produkty, které BUSHMAN vytváří, musejí být pohodlné a praktické, a hlavně musejí nejen na cestách spolehlivě ochránit. Používá k tomu téměř výhradně přírodní materiály, jako je bavlna, vlna, len, bambus, kůže a další. Moderním zpracováním a následnou úpravou dosahuje BUSHMAN u jednotlivých výrobků nepřekonatelných užitných vlastností.

Velký důraz značka klade na to, co dělá a jak tím ovlivňuje životní prostředí: „Nechceme, aby po nás zůstávaly hory těžko zpracovatelného odpadu. Oblečení a vybavení zhotovené z přírodních materiálů je možné na konci jejich cesty snadno zlikvidovat nebo recyklovat.“

Na tyto hodnoty nezapomíná BUSHMAN ani v nové kolekci na jaro a léto 2020. Vybírat můžete z široké nabídky pohodlného oblečení z kvalitní bavlny a dalších přírodních materiálů. Bavlna prostě nevopruzuje! Co třeba trička z biobavlny nebo s příměsí bambusové viskózy? Zatraceně příjemná košile i pro parné dny z lehkého mušelínu? A samozřejmě opravdové kapsáče, které při svých fototoulkách oceníš především? Praktické kapsy najdete nejen na kalhotách a kraťasech, ale i na bundách, košilích nebo vestách – mít vše potřebné po ruce je prostě základ.

Že to funguje, potvrzuje i fotograf Petr Slavík – řadu těch nejlepších záběrů pořídil právě v oblečení BUSHMAN. Kvalitu vašich snímků oblečení sice neovlivní, ale cítit se v pohodě kdykoliv a kdekoliv vám umožní soustředit se na to podstatné: záběr, se kterým můžete vyhrát v kategorii Respekt k přírodě.

Váš lov začíná na www.bushman.cz

Galerii tématu najdete: ZDE.

 

Už máte SRPNOVÉ číslo časopisu FOTOVIDEO?

Najdete v něm například:

INSPIRACE: S FRANTIŠKEM ORTMANNEM

Povídání nejen o Vladimíru Mišíkovi a Andělech z karantény

INSPIRACE: VYŠEHRAD A NATIONAL GEOGRAPHIC

Petr Jan Juračka a jeho naprosto originální pohledy na Prahu z výšky i v podzemí.

RADOMÍR PEKARÍK A JIŘÍ CETKOVSKÝ

Dva výborní specialisté soutěžního tématu tohoto měsíce.

JAN PELIKÁN – VYNIKAJÍCÍ FOTOGRAF SPORTU

Rozhovor nejen o jeho úspěchu v soutěži Red Bull Illume…

LAOWA PŘEDSTAVUJE: 15 mm f/4 Wide Macro Shift

Ondřej Prosický: Divoká příroda na široko – mistrovské snímky, které musíte vidět!

TECHNIKA: ČERSTVÝ VÍTR MEZI DRONY

Autel Robotics EVO II Pro v testu.

TECHNIKA: NOVÝ CANON EOS R5

První dojmy Tomáše Třeštíka a Michala Baroka

FOTOGRAF ROKU: TÉMA: LIST, LISTY A LISTÍ

Ti nejlepší dokazují, že v Čechách i na Slovensku se fotit prostě umí! Prohlédněte si snímky dvaceti nejlepších seniorů a sedmi výborných juniorů v tomto tématu...

S naším předplatným opravdu ušetříte, a ještě k němu dostanete dárek dle vašeho výběru zdarma!

Předplaťte si nás, jde to velmi rychle a můžete si vybrat, zda po jednom či dvou či třech či šesti či dvanácti výtiscích, či… jak se vám to bude líbit

Vybírejte si například na:

http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

https://www.send.cz/casopis/779/foto-video

https://foto-video.magaziny.cz/

https://predplatit.cz/detail/foto-video/200/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetříte s námi!

 

Časopis FOTOVIDEO 2020 08 – obálka

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.