Příroda ve městě

Publikováno: 7. června 2021 | autor Fotograf Roku
PAVEL MÍČEK - Przewalski city

Projděme se po městě a zachyťme otisky a krásu matičky přírody. Parky mají svá kouzelná zákoutí, strom na náměstí majestátně odolává sevření urbanistiky. Alej v ulici poskytuje milosrdný stín a příroda se dere do města sama o sobě i bez lidského přičinění.

PAVOL SRNA - Keď sa na vás usmeje štastiePAVOL SRNA - Keď sa na vás usmeje štastie

Co vše příroda ve městě přináší? Jaký má vliv?

BOB GAJDOŠ - DéšťBOB GAJDOŠ - Déšť

Se stále intenzivnějšími projevy změny klimatu a jejími negativními dopady, jako například horka, přívalové deště nebo naopak sucho, vzrůstá v městském prostředí význam tzv. zelené a modré infrastruktury.

MILUŠE VÁLKOVÁ - SídlištěMILUŠE VÁLKOVÁ - Sídliště

Jsou to všechny vodní prvky a zeleň ve městech, které nejen lidem, ale i zvířatům přinášejí užitek ve formě estetické i praktické.

JAROMÍR STEHLÍK - Na nábřežíJAROMÍR STEHLÍK - Na nábřeží

Od příjemného vzhledu a možnosti pozorování květin a zvířat, přes ochlazení vzduchu a zadržení vody, až k vytvoření nových možností pro shánění potravy a rozmnožování zvířat.

JANA SEDLÁKOVÁ - Cestičkou jeseněJANA SEDLÁKOVÁ - Cestičkou jeseně

Městské prostředí čím dál tím víc láká velké množství druhů, které dříve žily ve volné krajině. Týká se to i řady ohrožených živočichů a rostlin.

PAVEL JAVŮREK - Syslík ze sídlištěPAVEL JAVŮREK - Syslík ze sídliště

Nejedná se jen o soukromé zahrady, městské parky, jezírka nebo fontány. I divoká květena a neudržovaná zákoutí nebo podmáčené oblasti přináší městské krajině prospěch a zaslouží si ve městech své místo.

DOMINIK SVĚTLÍK - Splynutí s přírodouDOMINIK SVĚTLÍK - Splynutí s přírodou

Své fotografie můžete vkládat zde.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.