Příroda ve městě II

Publikováno: 15. června 2021 | autor Fotograf Roku
MARCELA KROBOTOVÁ - V zajetí modré

Pod pojmem příroda ve městě si nejčastěji představíme parky. Jsou to skvělá místa pro odpočinek. Staly se oblíbeným místem vycházek i útočištěm pro řadu živočichů a také námětem fotografů.

BOB GAJDOŠ - VenčeníBOB GAJDOŠ - Venčení

Zeleň potřebujeme mít ve svém okolí z několika důvodů: zlepšuje kvalitu vzduchu, snižuje tvorbu smogu, zachycuje prach, odstiňuje sluneční záření, snižuje hluk, zkrášluje městský prostor a je místem relaxace a odpočinku.

MARIA KATARZYNA CHLEBEK - Podzimní pohledMARIA KATARZYNA CHLEBEK - Podzimní pohled

Městská zeleň také poskytuje nový životní prostor živočichům a tak není neobvyklé pozorovat ve městě netopýry, sovy, veverky, mnoho druhů ptáků, obojživelníky, ježky, kuny, bažanty nebo zajíce a velké množství hmyzu. Na své si přijde fotograf zvířat, makrista, streetař, krajinář i portrétista.

DENISA BERGL - PřírodaDENISA BERGL - Příroda

Obzvlášť pro fotografy zvířat je příroda ve městě vítanou možností k focení. Protože zvířata se životu ve městě přizpůsobila. Hluk z ulic ani lidé jim nevadí a některá zvířata ztratila svoji přirozenou plachost a nechávají se lidmi i krmit.

TOMÁŠ VAJSÁBEL - Na mŕtvom rameneTOMÁŠ VAJSÁBEL - Na mŕtvom ramene

Městská zeleň, zahrady, lesy a pole jsou druhem umělého ekosystému, závislého na zásazích člověka. Bohužel je umělý ekosystém v dnešní době převažující nad ekosystémem přirozeným, který se bez zásahu člověka obejde. A tak se městská příroda stává stále akcentovanějším a důležitějším společenským tématem.

MARCELA KROBOTOVÁ - Nepřetržitý provozMARCELA KROBOTOVÁ - Nepřetržitý provoz

Své fotografie můžete vkládat zde.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.