Představujeme držitele ceny veřejnosti EISA Maestro Photo Contest 2023

Publikováno: 14. září 2023 | autor Redakce
geschwisterliebe.jpg

V letošním ročníku světové soutěže EISA Maestro Photo Contest 2023 na téma The Animal Kinkgdom se sešlo hodně příspěvků, navíc hodně rozmanitých. Samozřejmě opět bodovaly ty, které měly „ducha“, jak říkal jeden český klasik fotografie.

EISA Maestro Public’s Choice Award 2023: Mirjam Radkeová, Německo

Získává 1000 eur.

Kdykoli cestovatelská blogerka Mirjam Radkeová vybírá novou destinaci pro nadcházející cestu, zajímá ji vždy divoká zvěř v dané lokalitě a ta je při realizaci cesty rozhodující.

geborgenheit.jpg

Tato 38letá amatérská fotografka z Mnichova pořídila vynikající snímky orangutanů na Sumatře, lvů v Tanzanii a hrochů v Ugandě.

geschwisterliebe.jpg

Je si více než vědoma jedné základní vlastnosti, která je při fotografování divoké přírody vyžadována: kamkoli půjde, bude muset předvést hodně trpělivosti.

kletterstunde.jpg

Mirjam chápe, že vždy nějakou dobu trvá, než se přizpůsobí danému místu, získá informace o místních zvířatech, o jejich stanovištích a chování – a pak najde ideální místo pro své vynikající fotografie.

konig-des-waldes-2.jpg

Pokud někdy v jejím programu náhodou chybí vzdálený cíl, vždy je tu horská oblast Alp poblíž jejího rodného města, kde lze v časných ranních hodinách vystoupat vysoko tak, aby zachytila portréty svišťů nebo jelenů. A jde-li o technické vybavení, je připravena mít s sebou v batohu někdy až 12 kilogramů výbavy.

lowenbaum-2.jpg

„Zvířata jsou rozhodně na prvních místech mého seznamu nejoblíbenějších fotografovaných objektů,“ říká Mirjam. Účast v letošní soutěži Maestro si tedy nenechala ujít.

relaxing-time-neu.jpg

Na otázku, která divočina je jejím snem, rychle odpovídá: „Je to Antarktida, kde bych ráda fotografovala tuleně a tučňáky.“

willkommen-in-den-bergen.jpg


Celý článek najdete v zářijovém FotoVideo

Doporučujeme také výhodné předplatné s dárkem!


fv09-23-obalka-web3.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.