Na Global Good Awards byly vyhlášeny i letošní držitelky Canon Young Champions

Publikováno: 31. října 2022 | autor Redakce
eliska-header-52449938236-o.jpg

Společnost Canon gratuluje vítězům letošní Canon Young Champion, soutěže, která oceňuje mladé z celého světa, kteří se zasazují o pozitivní sociální a environmentální změnu.

V kategorii do 16 let si cenu odnáší Netra Venkatesh, mezi mladými do 21 let nejvíce zaujala Nabilah Chowdhury. Netra Ventakesh za sociální síť usnadňující ohroženým ženám ve dvaceti zemích vzdělávání, Nabilah Chowdhury se zase angažuje v ochraně přírody a klimatu v Austrálii, kromě jiného posledních pět let pomáhá v zoologické zahradě Taronga Zoo a na plný úvazek organizovala celostátní školní stávky proti klimatu.

nabilah-chowdhury-52449415487-o.jpg

Předávání Global Good Awards neslo i českou stopu, ambasadorka Canonu Eliška Sky, Češka žijící v Londýně, zde vystavovala svou vizi udržitelných cílů OSN.

Už poosmé se udělovaly Global Good Awards, které zviditelňují mladé jednotlivce, neziskovky, ale i firmy, aby podpořily dlouhodobě udržitelnou změnu. Letos si cenu v kategorii do 16 a do 21 let odnesly Netra Venkatesh a Nabilah Chowdhury.

V přihláškách měli všichni kandidáti svou činnost, vysvětlit napojení na cíle udržitelného rozvoje OSN (SDG) a doplnit i fotografie a videa, které ilustrují, jak mohou snímky přinést všeobecně srozumitelné poselství o udržitelnosti.

Netra Venkatesh si domů odváží ocenění v nejmladší kategorii za založení organizace SpunkGo social media for Good se sídlem v Dubaji, která poskytuje bezplatné vzdělání 5 000 mladých žen na venkově, v uprchlických táborech a slumech v rozvojovém světě. Porotci vyzdvihli zejména její úsilí při vytváření bezplatné a dostupné vzdělávací platformy, která mladým ženám z dvacítky zemí nabízí webináře.

eliska-header-52449938236-o.jpg

V kategorii do 21 let zvítězila Nabilah Chowdhury za své odhodlání v oblasti ochrany přírody a klimatu v Austrálii. Oceněna byla za svou dobrovolnickou práci v programu Youth At The Zoo v zoologické zahradě Taronga Zoo v uplynulých pěti letech, a také za to, že se na plný úvazek věnovala organizování celostátní školní stávky proti klimatu a pomáhala organizovat kampaně za udržitelnost v Sydney, jako je například #FundOurFutureNotGas.

Společnost Canon sponzoruje kategorii Young Champion of the Year již třetím rokem. Využívá sílu obrazu, aby si lidé mohli představit lepší svět, což je také hnací silou programu Canon Young People Programme, iniciativy, která má inspirovat, vzdělávat a posilovat mladé lidi v regionu EMEA, aby sdíleli příběhy o udržitelnosti, které jsou v souladu s cíli udržitelného rozvoje OSN a které jsou pro ně nejdůležitější.

V letošních cenách Global Good Awards se objevilo české jméno. V rámci konference vystavovala ambasadorka Canon YYP a umělkyně Eliška Sky první tři studie svého fotografického projektu, který se zabývá cíli udržitelného rozvoje: Dostupná a čistá energie, Snížení nerovností a Život na zemi. Série nazvaná Paraziti zkoumá všech 17 cílů udržitelného rozvoje prostřednictvím vyjádření lidského těla a zaměřuje se na vliv člověka na svět a na to, jakou máme moc tyto výzvy řešit. Obrázky byly vytištěny v zákaznickém centru Canon v Birminghamu na udržitelnou alternativu pěnového kartonu, desku Dispa Board Bright White FSC4 s certifikací FSC.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.