Máte už svůj Nikon Z fc? Jeden na vás čeká ve fotosoutěži Nikonblogu

Publikováno: 4. října 2022 | autor Redakce
jenda-kocicak-koci.jpg

Web Nikonblog.cz funguje v internetovém prostoru již deset let. Za tu dobu na něm vyšly stovky článků nejen o fotografické technice značky Nikon, ale také mnohá inspirativní čtení i pokoukání pro fotografy všech žánrů.

Magazín ale nezapomíná ani na čtenáře, kteří se mohou podělit o své fotografie v soutěžích. Ta hlavní, celoroční soutěž Fotka Nikonblogu, je právě ve fázi předposledního kola. Zúčastníte se také?

petr-moskito-jetsurf---rider.jpg

Na začátek patří nejdůležitější informace a ta zní: zúčastnit se fotografické soutěže Fotka Nikonblogu může úplně každý. Nezáleží na tom, jakou technikou fotíte, je jen na vás, jestli se považujete za začátečníky, pokročilé nebo profesionály – Fotka Nikonblogu je zkrátka otevřená všem. Celoroční klání je rozdělené na šest dvouměsíčních kol, tudíž až do konce října probíhá páté kolo. Jaké je jeho téma?

Branky, body, vteřiny ve vašich fotografiích

Jak už jistě tušíte, téma pátého kola Fotky Nikonblogu je sport, přesněji: Sport – zastavený okamžik. Z názvu tématu je zřejmé, že jde o vrcholné sportovní výkony, zastavený okamžik gólu, skoku, doběhu, odpalu… Nemusí jít samozřejmě pouze o momenty protnutí cílové pásky nebo vstřelení branky a podobně. Na svých fotografiích můžete zachytit sportovce ve chvíli nejvyšší koncentrace, napětí, v okamžiku vypětí všech sil.

martin-vinar-im-most-1.jpg

Za skvělými sportovními fotografiemi nemusíte hned na mistrovství světa a jiné významné sportovní události. Vyfotit chvíli maximálního výkonu můžete klidně ve vedlejší vesnici na závodech dobrovolných hasičů nebo na pingpongovém turnaji trampských osad. Sport má mnoho tváří a rozhodně jej nereprezentují pouze hvězdy, známé z televizních sportovních přenosů.

Pět a Nikon Z fc je v kapse

Fotografická soutěž Fotka Nikonblogu probíhá na facebookovém profilu Nikonu. Své fotografie jednoduše vkládejte do příslušného příspěvku. Pravidla stanoví maximálně pět snímků od jednoho autora.

zfc-front.jpg

Pošlete-li však pouhý jeden dechberoucí zastavený sportovní okamžik, máte stejnou šanci – nehodnotí se kvantita, ale nejlepší fotografie.


Nikonblog.cz

Nikonblog.cz je web o fotoaparátech, objektivech a příslušenství značky Nikon a také o lidech, kteří jimi fotí. Klade si za cíl poskytovat stávajícím i potenciálním uživatelům techniky této značky více informací, praktické rady, tipy, triky a návody – jakousi myšlenkovou podporu. Přináší detailní odborné testy fototechniky, ale také rozhovory se zajímavými fotografy a inspiraci rozličných žánrů. Čtenářům také nabízí prostor ve fotografických soutěžích o hodnotné ceny.


V každém kole vyhrávají malou pozornost v podobě reklamního předmětu od společnosti Nikon tři nejlepší fotografie. Jejich autoři automaticky postupují do celoročního finále, kde absolutní vítěz získává mirrorless fotoaparát Nikon Z fc s objektivem NIKKOR Z 28 mm f/2,8 SE. Vaše šance na jeho získání se jmenuje Fotka Nikonblogu. Tak do toho!

Podmínky soutěže na Nikonblogu

lenka-zavadilova-filipiny-1.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.