Kdo zvítězil v soutěži Já a vlak?

Publikováno: 5. prosince 2019 | autor Redakce
josef-seibert-drak.jpg

Časopis FotoVideo společně s magazínem ČD PRO VÁS v červnu vyhlásil cestovatelskou fotografickou soutěž Já a vlak.
Této letní výzvy pro všechny fotografy od amatérů po profesionály se zúčastnilo celkem 142 soutěžících.

dagmarmlynkova-dulezitynaklad.jpgIlustrační snímek (soutěžní snímky z galerie soutěže): Dagmar Mlýnková, Důležitý náklad


Obě redakce pečlivě vybíraly ze 495 zaslaných fotografií s železniční tématikou, z nichž ocení pět nejlepších snímků.
Fotografie jsme zařadili do galerie soutěže (odkaz najdete níže).
cd-pro-vas-logo-2019-1000px-.jpg canon-press-centre-canon-logo.png

Vítěz získává Canon PowerShot G9X Mark II
(více o fotoaparátu najdete níže).


Druhý až pátý v pořadí obdrží kilometrickou banku pro cestování vlaky ČD (každá má hodnotu 2200 Kč) a papírové předplatné časopisu FotoVideo s dárkem v hodnotě cca 1 000 Kč dle vlastního výběru, tedy v celkové hodnotě téměř 2000 Kč. Podrobnější informace o dárcích najdete ještě na konci článku.

Ceny těm nejlepším budou předány osobně v týdnu od 16. do 20. 12. 2019 v pražském Národním technickém muzeu. Přesný termín a čas upřesníme zde na našem webu.

monika.vaskova-detskysen.jpg
Ilustrační snímek (soutěžní snímky z galerie soutěže): Monika Vašková, Dětský sen

tomas.galik-cestou-na-oktoberfest-v-kupe.jpg monika-cinkanicova-tazna-sila.jpeg
miroslav-kodrle-kolo.jpg richard.horak-zpatky.ve.vlasti.jpg
Ilustrační snímky (soutěžní snímky z galerie soutěže):
Tomáš Gálik, Cestou na Oktoberfest v kupé; Monika Cikaničová, Tažná síla; Miroslav Kodrle, Kolo; Richard Horák, Zpátky ve vlasti

richard.horak-masinfira.jpgIlustrační snímek (soutěžní snímky z galerie soutěže): Richard Horák, Mašinfíra

vladimir-huppert-pintor-volny-cz-dsc01459-1000px.jpg
Ilustrace (mimo soutěž) od našeho čtenáře Vladimíra Hupperta

Výsledky soutěže?

Na výsledky soutěže se můžete těšit v tištěném vydání FotoVideo v lednovém čísle roku 2020 a v tištěném vydání magazínu ČD PRO VÁS!

cdprovas-2019-12-obalka-1000px.jpgMěsíčník ČD pro vás je klientský magazín Českých drah dostupný zdarma zákazníkům ČD. Každý měsíc je postupně distribuován do více než 500 vlaků vyšší kvality, regionálních spojů v okolí Prahy a Ostravy a do speciálních stojanů více než 300 železničních stanic i do vybraných obchodních center a čerpacích stanic. Při nákladu 145 000 kusů dosahuje pravidelné čtenosti 1 000 000 (mediální průzkum GFK 2012, 2014). Vzhledem k vysokému zájmu o časopis převyšujícímu rozpočtové možnosti redakce byla od roku 2013 zavedena možnost předplatného. Časopis sbírá i ocenění v odborných anketách hodnotících firemní časopisy, za rok 2014 například obhájil první příčku v soutěži Firemní médium roku, letos se umístil na 2. místě v soutěži Fénix content marketing v kategorii B2C časopisy.

petr.kozelek-komarek-2.jpgIlustrační snímek (soutěžní snímky z galerie soutěže): Petr Kozelek, Komárek 2

Galerii soutěže se všemi snímky najdete zde.
Kompletní podmínky soutěže při vyhlášení najdete zde.

sona-sera-ja-a-vlak-rose.jpg
Ilustrační snímek (soutěžní snímky z galerie soutěže): Soňa Šerá, Já a vlak, Rose

cd-soutez-foto-video-1000px.jpg

O co soutěžilo?

Fotoaparát Canon PowerShot G9X Mark II

Kilometrická banka (každá má hodnotu 2200 Kč), se kterou mohou ujet současně 1 až 3 osoby v součtu 2000 km. Je využitelná pro celou ČR (neplatí v zahraničí), 1. i 2. třídu, je přenosná, kilometry se z banky odečítají přesně podle ujeté vzdálenosti, minimální odpis je 100 km/osobu.

Jednoroční předplatné časopisu FotoVideo s dárkem v hodnotě zhruba 1000 Kč, který si můžete vybrat.

sunny-traveling-by-train-2210x1473.jpg

Kdo vyhrává?

Pět nejlepších účastníků soutěže.

Vítěz získává fotoaparát Canon PowerShot G9X Mark II.

Druhý až pátý v pořadí obdrží vždy kilometrickou banku a papírové předplatné časopisu FotoVideo s dárkem dle vlastního výběru.

canon-press-centre-canon-logo.png

HLAVNÍ CENA:

Canon PowerShot G9 X Mark II

Ultratenký a snadno připojitelný společník pro smartphony, poskytující snadnou kreativitu, úžasné snímky a přesně tolik ovládání, kolik chcete.

powershot-g9-x-mark-ii-bk-flash-down-fsl-cerne-bkg-1000px.jpg

Výkon do kapsy – špičkové výsledky
Pořizujte a sdílejte snadno profesionální snímky a filmy ultratenkým snadno připojitelným fotoaparátem ve stylu retro, který je dokonalým společníkem pro smartphony. Výkonná technologie zajišťuje kreativitu jako u zrcadlovek s požadovanou úrovní ovládání.

Skutečný výkon do kapsy
Mimořádně rychlý fotoaparát se skvělými výsledky díky velkému snímači, procesoru DIGIC 7 a optické stabilizaci obrazu, který se vejde do kapsy

Vysoce výkonný, ultra tenký fotoaparát
S profesionálním ultratenkým fotoaparátem PowerShot G9 X Mark II, jenž vloží rychlý a vysoký výkon do vaší dlaně, můžete vytvářet nádherně ostré snímky a stabilní filmy v každé situaci.
Špičková kvalita snímků v každém světleVelký snímač a objektiv f/2 až 4.9 zvyšuje množství světla vstupujícího do fotoaparátu, což zajistí skvělé snímky v každé situaci.

Jednoduché ovládání
Používejte přesně tolik ovládání, kolik chcete. Nechte fotoaparát, ať pracuje sám, nebo využijte řadu profesionálních funkcí k posunutí snímků na nové umělecké úrovně.

Stejně dobrý pro filmy jako pro fotografie
Snímejte a sdílejte snadno úžasné a dokonale stabilní filmy Full HD, i když běžíte, a vyjádřete se neomezenými způsoby pomocí plně kreativního ovládání.

Snadná kreativita
Objevte svou tvořivost mnoha chytrými funkcemi, které usnadní zachycení hvězdné oblohy, jedinečných snímků a krátkých filmových klipů s profesionálními výsledky.

Chytré sdílení
Připojte se snadno k chytrému zařízení a udržujte trvalé připojení* přes Bluetooth®**, takže budete moci snímat na dálku a poté během okamžiku sdílet svá díla online.

Nabíjení přes rozhraní USB
Nabíjejte fotoaparát PowerShot G9 X Mark II, zatímco pracujete nebo procházíte Internet, přes standardní nabíječky pro smartphony s rozhraním USB nebo počítač.

Více informací o fotoaparátu najdete zde.

Přečtěte si o tom, jak nejlépe vlaky fotografovat.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.