Fotosoutěž Redline Challenge je zpět, tento rok s tématem „Příběh ve zlomku sekundy“

Publikováno: 20. srpna 2022 | autor Redakce
web-52294105258-o.jpg

Amatérští fotografové mohou získat Canon EOS R5 a workshop s mentorkou, oceňovanou dokumentární fotografkou Laurou El-Tantawy.

Světový den fotografie oslavuje Canon Europe vyhlášením druhého ročníku fotosoutěže Redline Challenge, ve které mohou amatérští fotografové prokázat svou zručnost i kreativitu. Letošní téma „Příběh ve zlomku sekundy“ vyžaduje od účastníků preciznost, jedinečný úhel pohledu a smysl pro načasování.

Fotografové všech žánrů mohou otestovat své schopnosti, ať už zachycením pokročilého triku na skateboardu anebo zvířete, které upře pohled do objektivu ve správný okamžik.

get-inspired-light-trail-photography-with-rlc-winner-1-52294588835-o.jpg

Soutěž zaštítil světově uznávaný vlogger a fotograf Kai Wong a snímky hodnotí porota odborníků z oboru a zástupců Canonu, včetně oceňované dokumentární fotografky a ambasadorky Canonu Laury El-Tantawy. Lauřina práce visela v mnoha výstavních síních po celém světě a její snímky můžete vídat v řadě mezinárodních novin a časopisů.

Minulý rok se Redline Challenge účastnilo více než 36 tisíc snímků. Téma “Světlo ve tmě” podle poroty nejlépe ztvárnil Piotr Skrzypiec. Slovinský Črni Kal Viaduct je na jeho snímku zahalen v mlze. „Ocenění mi jako fotografovi dodalo sebedůvěru,“ říká loňský vítěz. „S fotoaparátem Canon EOS R5 se mi pracovalo opravdu dobře, je ideální pro můj koníček: snímky krajiny, divoké přírody, makrofotografie. Ale nejlepší ze všeho bylo vyrazit ven a pracovat společně s ambasadorem společnosti Canon Lorenzem Holderem.“

Každý účastník smí během soutěžního období zaslat jeden snímek , může ho pořídit na jakémkoli zařízení. Zaslané snímky budou hodnoceny na základě technické zdatnosti, kreativity, emocionálního dopadu a toho, jak věrně odrážejí zadání soutěže. Konečný vítěz bude vyhlášen začátkem října a získá fotoaparát Canon EOS R5 a objektiv Canon RF 24-70 mm F2,8L IS USM spolu s online fotografickým úkolem a mentoringem od ambasadorky společnosti Canon Laury El-Tantawy.

web-52294105258-o.jpg

„Téma letošního ročníku mě nadchlo, protože vypovídá o podstatě fotografie jako takové. Fotografie je především o zachycení silných emocí, o nás jako lidech, o tom, jak vnímám okamžik, který mám před sebou,“ říká k zadání soutěže ambasadorka společnosti Canon Laura El-Tantawyová. „Jako porotce budu hledat příběh. Doufám také v prvek překvapení. Ale hlavně chci vidět jedinečnou perspektivu, to, jak účastníci vidí svět. Všechno už bylo do jisté míry vyfotografováno, takže to, co chci opravdu vidět, je osobnost za objektivem.“

Soutěžní snímky je možné vkládat od 19. srpna do 16. září 2022 na stránkách Canon Redline Challenge 2022.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.