Fotosoutěž NIKON KALENDÁŘ 2020 - uzavřeno 15, září 2019!

Publikováno: 6. června 2019 | autor Redakce
mia-feres-stínohra-nikon-d750.jpg

Společnost NIKON pořádá i letos fotografickou soutěž s charitativním posláním „NIKON KALENDÁŘ – moje srdeční záležitost“. Projekt vznikl v roce 2009 a díky svému úspěchu a oblíbenosti se letos dostává již do 11. ročníku. Je určen všem milovníkům fotografování s technikou Nikon, kteří rádi soutěží a touží po prezentaci svých fotografií v kalendáři nebo na výstavě.

Nikon kalendář se letos nechal inspirovat životem samotným, proto jsme si pro téma letošního 11. ročníku soutěže NIKON KALENDÁŘ – moje srdeční záležitost, vybrali motto: „Život je série drobných zázraků“.

Projekt dává příležitost fotografům jak amatérským, tak i profesionálům. Své fotografie mohou zájemci do soutěže posílat prostřednictvím internetové stránky www.nikon-kalendar.cz, kde naleznou nejen galerii, ale také informace o soutěži a její pravidla. Fotografie je možné vkládat na web až do neděle 15. 9. 2019 do 23.59 hod.

lucie-drlíková-how-you-see-yourself-nikon-d810.jpg

Celkem 50 semifinálových fotografií vybraných odbornou porotou v čele s panem Stanislavem Pokorným, fotografem, členem Asociace profesionálních fotografů ČR, bude veřejnosti prezentováno na výstavě v Místodržitelském paláci v Brně.

Dvanáct vítězných fotografií bude zdobit stránky jedenáctého vydání prestižního NIKON KALENDÁŘE 2020, který bude opět vyroben v limitované sérii 111 ks a bude neprodejný. Autor jediné vítězné fotografie, kterou zvolí odborná porota, obdrží od společnosti Nikon CEE GmbH, odštěpný závod poukaz  na odběr zboží značky Nikon v hodnotě 50 000 Kč.

vojtěch-herout-osvícený-nikon-d850.jpg


Křest jedenáctého vydání kalendáře proběhne na vernisáži výstavy Nikon kalendář 2020 v Brně v Místodržitelském paláci dne 12. prosince 2019. Dar společnosti Nikon ve výši 100 000 Kč a výtěžek z dražby fotografií v plné výši letos poputují na podporu mladého Nadačního fondu KOMETA, jehož cílem je pomáhat rodinám s dětmi s poruchou autistického spektra.

Hlavním posláním nadace je zvýšení povědomí o problematice autismu, pomoc při výchově a vzdělávání dětí     do 18 let věku a jejich začleňování do společnosti. Rodinám poskytuje nejen poradenství, ale také výrobu či zapůjčení pomůcek, nabízí asistentství dětem, organizuje volnočasové aktivity a společenské akce na celém území Jihomoravského kraje. Cílem nadace je nabídnout rodinám takové formy podpory, které na trhu aktuálně chybí. Mezi ně patří především nabídka služeb osobních asistentů, volnočasové a kulturní aktivity či navázání na ranou péči pro děti starší 7 let.

V minulém ročníku soutěže se podařilo díky dražbě fotografií a finančnímu daru ve výši 100 000 Kč od společnosti Nikon CEE GmbH, odštěpný závod přispět celkovou částkou 172 000 Kč nadaci Národ dětem na projekt 1000 statečných.

Partneři projektu NIKON KALENDÁŘ 2020

Partneři: ARS General, a.s., Fast Forward | Young & Rubicam

Mediální partneři:
Časopis FotoVideo, iFotoVideo.cz, Digineff.cz, Digitální Foto, e-photo.sk, F22.cz, Fotoaparat.cz, Foto Video, Nikonblog.cz, Nikonblog.sk, webcestovatelu.cz

miloš-nejezchleb-warm-up-nikon-d800-víťaz.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.