FOTOGRAF ROKU – Kategorie Makro – vyhraj objektiv Laowa vyhodnocena

Publikováno: 29. ledna 2022 | autor Redakce
FOTOGRAF ROKU – Kategorie Makro – vyhraj objektiv Laowa vyhodnocena

Blahopřejeme nejlepším a přinášíme výsledky loňské bohatě obeslané speciální kategorie Fotografa roku.

Text: redakce FotoVideo, organizátor soutěže Fotograf roku, foto: soutěžící

FOTOGRAF ROKU – Kategorie Makro – vyhraj objektiv Laowa vyhodnocena

Laowa je významným světovým výrobcem objektivů. I proto se tato značka stala partnerem speciální kategorie, do níž jste mohli vkládat své makrofotografie. Poslali jste jich 1118, což je úžasné číslo, zvláště když porota konstatovala, že drtivá většina vložených snímků byla velmi kvalitních. Makro je nádherný fotografický žánr plný úžasných překvapení a vy jste nás svou hojnou účastí velmi překvapili. Tomuto žánru se určitě budeme i letos hodně věnovat.

FOTOGRAF ROKU – Kategorie Makro – vyhraj objektiv Laowa vyhodnocena

Pořadí na prvních třech místech:

1. místo: Jan Stria za snímek Kuk získává hlavní cenu, možnost nákupu makroobjektivu Laowa dle vlastního výběru v celkové hodnotě 17 000 Kč a k tomu i celoroční předplatné časopisu FotoVideo.

2. místo

Celý článek si přečtěte v ÚNOROVÉM VYDÁNÍ časopisu FOTOVIDEO:

Toto vydání nabízí výběr žánrů, které lze určitě i v tomto tak trochu světlo postrádajícím měsíci fotit. Ze statistik je jasné, že exteriérového focení si moc neužijeme (samozřejmě v případě, pokud zůstáváme v českých a slovenských krajích) a to nejen díky nízkým teplotám, ale i právě onomu tradičnímu nedostatku jasného denního světla. Vždyť dle statistiků dlouhodobá průměrná doba slunečního svitu se v tomto měsíci pohybuje okolo 65 hodin.

FotoVideo - 02/2022 obsah

To ale neznamená, že se na focení a natáčení videa vykašleme! Technika pokročila a je stále světelnější a světelnější a nám stačí vybrat správné oblečení a vyrazit. Existují samozřejmě extrémy, do kterých se jen tak nikdo nepustí. O jednom takovém focení a natáčení dronem v podání Josefa Krajňáka při teplotách kolem minus 50 stupňů si můžete přečíst právě v tomto vydání. Už dlouho jsme v našem časopise neměli praktický popis tak extrémních podmínek, navíc doplněný úžasným videem.

Milovníky dokonale extrémních sportů jistě zaujmou vítězné fotografie světové Red Bull Illume Image Quest 2021, mezi nimiž na jedné z nejvyšších příček sídlí fotografie vynikajícího českého fotografa. Potěšte se s námi. Celkově se v této soutěži sešlo až neuvěřitelné množství vynikajících fotografií a videí.

Listujme ale dál! Mezi čerstvě vonícími stránkami únorového FotoVideo si nezapomeňte prohlédnout rockové fotografie a portréty Soňi Šeré, jejíž mnohaleté věrnost naší soutěži Fotograf roku je tak trochu příznačná. Kdo se jednou pustil do toho našeho nekonečného kolotoče vyzývavých témat, ten se ho jen tak nepustí. Velká soutěžní komunita v současnosti čítající desítky tisíc fotografů a fotografek z České a Slovenské republiky promlouvá do současného fotografického dění u nás opravdu výrazně. Navíc je někdy opravdu těžké najít fotografa, který si tuto naši soutěž nezkusil

A další a další!

FotoVideo - 02/2022 obsah

Určitě si nezapomeňte prohlédnout některé z vybraných videí, která vám v našich článcích nabízíme formou QR kódu už naprosto pravidelně. Získáte tak další zajímavé informace!

Upozorňujeme na horké téma 22. ročníku soutěže Fotograf roku

MÉ ZÁTIŠÍ – má uzávěrku 27. 02. 2022

Více na: http://fotografroku.ifotovideo.cz

FOTOGRAF ROKU

Vyberte si z obsahu únorového vydání například:

SOUTĚŽ: RED BULL ILLUME IMAGE QUEST 2021

Výsledky šestého pokračování této soutěže vyhlášeny.

SOUTĚŽ: RED BULL ILLUME IMAGE QUEST 2021

INSPIRACE / VÝSTAVA: JOSEF SUDEK /OTTO ROTHMAYER

„Oba muže spojovalo výtvarné nadání…“

INSPIRACE / VÝSTAVA: JOSEF SUDEK /OTTO ROTHMAYER

PRAXE: FOTOGRAFIE? TO CHCE TISKNOUT

Potřebné rady od fotografa Josefa Arnošta.

PRAXE: FOTOGRAFIE? TO CHCE TISKNOUT

VELKÝ TEST: LIBOR VEICENBACHER

Nikon Z9 z ptačí perspektivy.

VELKÝ TEST: LIBOR VEICENBACHER

TECHNIKA: BORIS STOJANOV – LAOWA PŘEDSTAVUJE

Jak se fotí s 85 mm f/5.6 2x Ultra Macro APO.

Jak se fotí s 85 mm f/5.6 2x Ultra Macro APO.

FOTOGRAF ROKU: SLEDUJTE SOUTĚŽNÍ KATEGORII SKENUJ A VYHRAJ SILVERFAST

Vyhrajte některou z cen v celkové hodnotě téměř 100.000 Kč!

FOTOGRAF ROKU: SLEDUJTE SOUTĚŽNÍ KATEGORII SKENUJ A VYHRAJ SILVERFAST

Vyberte si dárek k předplatnému FotoVideo:

S předplatným časopisu FotoVideo získáte další nové dárky. Chcete fotografickou knihu, batoh, kartu, poukázku? Vyberte si některou ze čtyřčlenných sad brašniček Lowepro, knihu, nebo předplatné sofrware ZONER? Vybírejte rychle, jednotlivé dárky jsou v omezených počtech! Objednání předplatného FotoVideo stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech!

Vybírejte si na našem webu: http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Doporučujeme! Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu levněji za cca 80 % jeho normální, prodejní ceny, kterou jsme museli zvýšit. To už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze a ještě vyděláte.

Přečtěte si únorové FotoVideo

 

 

 

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.