Fotograf roku 2020 – nepropásněte uzávěrku tématu ODSTÍNY ZELENÉ

Publikováno: 15. prosince 2019 | autor Kateřina Davidová
Fotograf roku 2020 – ODSTÍNY ZELENÉ

Co vše může být zelené? A kde zelenou hledat? Přečtěte si naše tipy, najděte inspiraci a nezapomeňte své fotografie vložit do 3. tématu FOTOGRAFA ROKU – nejpozději do 29. 12. 2019.

Zelená barva je symbolem přírody, života, svěžesti, mládí, jara a naděje. Lidské oko je nejcitlivější právě na zelenou, což je zřejmě výsledkem evoluce, neboť na Zemi je, díky chlorofylu v rostlinách, právě zelená barva nejrozšířenější.

Uvádí se, že některé jihoamerické indiánské kmeny mají ve své řeči desítky výrazů pro pojmenování zelené. Aztékové vkládali mrtvým panovníkům do těla namísto srdce zelený kámen chalchihuitl, symbol znovuzrození. Egyptští mumifikátoři používali ke stejnému účelu posvátného brouka skarabea zhotoveného ze zeleného drahokamu smaragdu.

Zelená barva všeobecně označuje volno a bezpečí, v tomto významu ji také používáme na semaforech.

Ale i zelená barva má svou odvrácenou tvář. Zelený vodník s mokrým šosem chytá a vězní dušičky a strašidlům kosmického věku, Marťanům, dává lidská fantazie obvykle podobu nevzhledných zelených mužíčků.

Vezměte svůj fotoaparát na procházku na golfové hřiště, do přilehlého či vzdáleného parku, zaměřte se na prostor s osamělými přírodními ostrůvky nebo zajímavou zvlněnou krajinu. Ukažte, že zelená umí malovat příběhy!

Podívejte se do galerie 3. tématu FOTOGRAFA ROKU – Odstíny zelené: ZDE.

Zjistěte, co vše vám přináší lednové FOTOVIDEO, které je právě na stáncích: POKRAČOVAT

Nechcete obíhat trafiky? Využijte výhodné nabídky předplatného a mějte svůj časopis ve schránce dokonce o den dříve! Navíc tím výrazně ušetříte oproti pultové ceně a získáte dárek třeba v hodnotě 1.000 Kč! Nabízíme předplatné tištěného časopisu s dárky a také v elektronické podobě. Předplatit FotoVideo lze také ve Slovenské republice.

Více o předplatném ZDE.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.