Soutěž o nejlepší divadelní fotografii pro profesionály i studenty

Publikováno: 11. prosince 2017 | autor Redakce
PETR NEUBERT, Divadelní fotografie

Divadelní ústav v rámci připravované výstavy Česká divadelní fotografie 1859 – 2017 vyhlašuje soutěž o nejlepší divadelní fotografii. Do soutěže se mohou přihlásit profesionální fotografové i studenti fotografie se snímky pořízenými na území České republiky v letech 2015, 2016 a 2017 v několika kategoriích.

První souhrnná výstava fotografií z divadelního prostředí Česká divadelní fotografie 1859 – 2017 představí od 9. května do 24. června 2018 v Obecním domě v Praze různé podoby divadla a jeho proměny za uplynulých téměř sto padesát let. Divadelní fotografie je samostatnou a svébytnou uměleckou disciplínou a zejména v českých zemích má silnou tradici sahající k samotným kořenům fotografického umění.

Divadelním fotografiím pořízeným v letech 2015 – 2017 bude na výstavě věnována samostatná soutěžní přehlídka současné divadelní fotografie. Současnou tvorbu budou prezentovat nejlépe hodnocené snímky přihlášené do soutěže, které vybere odborná porota.

SOUTĚŽNÍ KATEGORIE A TÉMATA:

1. PROFESIONÁLNÍ FOTOGRAFIE

Kategorie se dále člení do dvou sekcí – první je Inscenace nebo divadelní či divadelně-performativní projekt a druhou Portrét v roli.

  • Inscenace (divadelní projekt) – maximální počet: 3 série o maximálním počtu 5 fotografií v sérii (tj. celkem 15 ks). Přihlášeny mohou být i samostatné snímky či série o menším počtu snímků.
  • Portrét v roli – maximální počet: 3 fotografie.

2. STUDENTI OBORU FOTOGRAFIE

Volná tvorba s divadelní tematikou.
Jeden účastník může přihlásit maximálně 7 fotografií (např. fotografie z inscenace, ze zákulisí, ze čtené zkoušky nebo portrét účinkujících či inscenátorů).

Uzávěrka: 31. ledna 2018!

Výherci soutěže o nejlepší divadelní fotografii budou vystavovat v Obecním domě

Jedinečnou příležitost nabízí soutěž o nejlepší divadelní fotografii, kterou vyhlásil Institut umění – Divadelní ústav. Snímky výherců soutěže budou prezentovány v Obecním domě v rámci připravované výstavy Česká divadelní fotografie po boku legend divadelní fotografie jako jsou Václav Chochola, Jaroslav Krejčí či Jaromír Svoboda.

Vyhlášení a ocenění vítězných snímků proběhne během vernisáže dne 9. května 2018.

Více informací a přihlášky jsou k dispozici zde.

Více informací k výstavě zde nebo na facebookových stránkách zde.


Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.