VERONIKA KOVÁŘOVÁ

Publikováno: 11. května 2012 | autor Redakce
vk4-4fb1300b6e423-650x488.jpg

Jmenuji se Veronika Kovářová, pocházím z České Třebové a nedávno jsem oslavila své osmnácté narozeniny.

Fotit jsem začala ve svých jedenácti letech, když jsem se s kamarádkou přihlásila do nově vznikajícího školního fotokroužku na gymnáziu v České Třebové, kde studuji. V té době mi slova jako clona či ISO neříkala vůbec nic a takže jsem jednoduše „cvakala“ vše kolem sebe a čekala, co z toho vznikne.

Postupně jsem prošla například obdobím pestrobarevných rámečků a vystřídala několik kompaktních fotoaparátů, majiteli zrcadlovek často označovanými jako „krabičky od sirek se sklíčkem“. O to větší radost jsem však měla, když jsem se svou „krabičkou“ uspěla v nějaké soutěži. Pozn. redakce: Veronika se umístila na 4. místě v soutěži Fotograf roku Junior 2012.

Dnes jsem čerstvou majitelkou své první zrcadlovky. Stále se ještě oťukáváme, ale jsem nadšena. Zrcadlo je holt zrcadlo. Otevřela se mi spousta nových možností a já se je budu snažit co nejlépe využít!

A co vlastně fotím?  Zatím nejsem žánrově vyhraněna. Nejraději fotím lidi ve městech, berušky v trávě, ale také koncerty. Mám ráda především černobílé fotografie pro jejich jednoduchost. S mou žánrovou nevyhraněností souvisí také to, že zatím nemám žádný výrazný fotografický vzor. Objevuji stále nové a nové, mě doposud neznámé, autory. Líbí se mi například portréty Nguyen Phuong Thao jež v sobě vždy skrývají něco navíc než pouhý obraz lidské tváře.

Focení mě baví, a zda se to třeba jednou stane i mou obživou, nechávám zatím otevřené. Pokud se vám mé fotografie líbí, vězte, že je to pro mě tou největší odměnou!

Kontaktovat mne můžete na Facebooku.



Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.