Matěj Velička – portfolio

Publikováno: 9. února 2022 | autor Redakce
28.jpg

Matěj Velička vystavuje v Centru FotoŠkoda, proto přinášíme jeho portfolio.

Fotografie je záznam reality, a tím se stává nejvhodnějším médiem pro dokumentování světa. Nic takového mě ovšem nezajímá. Svými fotkami se snažím zdokumentovat pouze svůj imaginativní svět. Využívám základní principy surrealistické tvorby. Zkoumám své podvědomí v souvislosti s mým aktuálním bytím. Má tvorba se pak stává jakousi autoterapií.

Předmětem mého hledání je lidské tělo. Dalo by se totiž označit za jakousi zahradu planety a planeta za zahradu vesmíru. Spousta lidí si ani neuvědomuje, s čím vším je naše tělo spjaté. Nechci ale psát o tom, co fotky přesně znamenají. O tom ať si každý udělá svůj vlastní obrázek. Doufám, že fotky víc kladou otázky, než aby sdělovaly striktní odpovědi. Snažím se spíš v člověku vzbudit hlubokou úvahu nad našimi fyzickými schránkami.

Obávám se, že někomu budou připadat kontroverzní. To je však jen vedlejší, leckdy možná i nežádoucí, účinek upřímné imaginace. Zkuste se, prosím, oprostit od prvotních dojmů a nad celou věcí se zamyslet. Třeba zjistíte, že kontroverzní je ve skutečnosti něco mnohem všednějšího.

28.jpg

24.jpg

16.jpg

4.jpg

9.jpg

 


Na našem webu můžete mít nyní uložené svoje minifolio se svými snímky a odkazy na své webové stránky a prezentaci.

 

Co pro to musíte udělat?

Je to jednoduché. Stačí napsat krátký text o sobě (max.1000 znaků; 2-3 věty) a poslat nám max.15 snímků (1000px na šířku, JPG/foto). Uveďte také stránky, na kterých máte všechny své fotografie (webové stránky, facebookový profil, aj).

Vše můžete posílat na adresu k.davidova@atemi.cz a do předmětu e-mailu MUSÍTE uvést: "Portfolio".

Portfolia dáváme na naše webové stránky dle časových možností a co nejdříve od obdržení. Neváhejte a mějte svoje minifolio na webu ifotovideo.cz!


Všechna portfolia najdete na stránkách zde.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.