MAREK VELECHOVSKÝ

Publikováno: 20. dubna 2017 | autor Redakce
Marek Velechovský

Moje jméno je Marek Velechovský a jsem závislý na několika málo věcech ... nefunguju bez ranního kafe, potřebuju si ráno přečíst alespoň pár řádků čehokoli (časopis, kniha, obal od sušenek atd.), mám rád přírodu a život a v posledních několika letech se mi začínají klepat ruce, když delší dobu nedržím v ruce foťák.

"Pseudofotografovat" jsem začal už na základní škole. Používal jsem jakousi krabičku sovětské výroby, kde se jen odhadovala vzdálenost objektu. Dodnes mě fascinuje, jak to mohlo fungovat. Určité vylepšení přišlo s kompaktem Yashica (s ním jsem procestoval hory Rumunska). Velký posun nastal koupí zrcadlovky Zenit, kde už se dalo hrát s ostřením (na rozdíl od zcela automatických kompaktů).

Opravdové "FOCENÍ" ale přišlo s koupí digitálu Olympus v roce 2003. Postupně jsem pak přešel k Nikonu a od něj asi už nemůžu odejít. Nedovolí mi to nakoupené vybavení a určitá srdeční spřízněnost. Momentálně používám zrcadlovku D7000.

Zajímá mě především příroda a portréty lidí. Fotím svatby i další zakázky dle přání. V roce 2013 jsem se stal národním vítězem EISO Photo Maestro. Jinak ve fotografii jsem autoeduk :-)

Kontakt:

https://www.facebook.com/MarekVelechovskyPhotography/

www.velechovsky.eu

Ing. Bc. Marek Velechovský

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.