MAREK VELECHOVSKÝ

Publikováno: 19. července 2012 | autor Redakce
Marek Velechovský

Vážně jsem se začal zajímat o fotografování až s hromadným nástupem digitální techniky před rokem 2000. Postupně jsem pronikl a stále pronikám do post úprav na PC.

V průběhu času jsem od Olympusu přešel k Nikonu a neustále rozšiřuji vybavení o další objektivy, desky, blesky, pozadí, stativy, mezikroužky, čočky atd. :-)

Před několika lety jsem si zřídil živnost a k běžné práci učitele (v této oblasti si opravdu na nový foťák nevydělám) nabízím také fotografování svateb, dokumentaci různých akcí a focení lidí i jejich miláčků, produktů a dalších.

Jinak mojí vášní je ale fotografování zvířat a makra hmyzáků a také fotografie krajinářská. Snažím se hodně cestovat do méně známých zemí a dokumentovat tam místní život. Pokud to zvládám, snažím se posílat fotografie do různých soutěží (Nikon kalendář, Fotograf roku, ...). Před pár lety mě také pohltil projekt Week of Life, do kterého se snažím dle časových možností zasílat dokumenty svého života.

Fotografie prodávám přes fotobanky, využívám je při psaní vlastních článků o přírodě do různých časopisů, ale také je využívám při běžné výuce v práci.

Moje fotografie si můžete prohlédnout na mých webových stránkách, také na mé osobní stránce v soutěži Fotograf roku a kontaktovat mne můžete také na Facebooku.


Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.