JITKA UNVERDORBEN

Publikováno: 5. července 2012 | autor Redakce
Jitka Unverdorben

Ráda bych Vám přiblížila svět tak, jak ho vidím přes hledáček svého fotoaparátu. Protože fotografie je jedna z mála věcí, která dokáže zachytit neuchopitelné....

Jsem třebičská rodačka, nyní žijící v Domažlicích, jako fotografka působící i v Německu. Fotoaparát se mi dostal do rukou poprvé asi v 15 letech. Ale fotografování bylo téměř  sváteční záležitostí, filmy byly pro mě příliš drahé. Vše změnil až nástup digitální fotografie, ....a můj manžel Richard, vášnivý fotograf.

Mým nejoblíbenějším tématem je streetfotografie.  Ale z časoých důvodů se ji mohu nyní věnovat velmi zřídka. Proto jsem se začala více věnovat fotografování zátiší, aktů, občas i makrofotografii na zahradě. Důležité je pro mě fotografovat často, ne-li každý den. Fotografie se stala důležitou součástí mého života. Je to i způsob relaxace.

Účastním se také soutěží. Např. v roce 2007 jsem vyhrála fotografickou soutěž Lidových novin FotoSpoušť. Fotografie jsem měla  na výstavě Via Lucis 1989-2009, a jsou uloženy v archívu Národního muzea fotografie. Atd...

Jsem členkou fotoklubu Domažlice při MKS a domažlického fotosdružení Fotokompost.

Streetfotografie  umožňuje oběvovat duši měst.  Někdy i na  první pohled obyčejné město má také své skryté kouzlo. Dobrou  streetfotkou je pro mě snímek, který není možné vytvořit znovu. Jedná se o neopakovatelný moment,  uspořádaní lidí a neživých elementů, které se sešly na zlomek vteřiny.

Když voda čaruje..... Vodní hladina je jedno z nejpůvabnějších zrcadel. Voda si maluje zkutečnost po svém, odraz okolí dokáže změnit v originální umělecké dílo............

Při fotografování studiových zátiší se inspiruji částečně i v tvorbě dávných malířských mistrů.  Ale ráda fotografuji i moderní zátiší.

Ženský akt musí mít v sobě cudnost i vyzývavost, žádnou vulgaritu. Má ukázat krásu s nádechem erotiky.

Více informací a fotografií najdete na mých webových stránkách, kde mne můžete i kontaktovat. Další fotky pak zde a také na osobní stránce souteže Fotograf roku a v galeriích na www.ifotovideo.cz.

 



Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.