EVA VESELÁ

Publikováno: 13. června 2012 | autor Redakce
Eva Veselá

Jmenuji se Eva Veselá, narodila jsem se v roce 1967 v Brně, kde dodnes bydlím a pracuji.

Vystudovala jsem střední průmyslovou školu textilní v Jihlavě, obor pletařství-technická větev. Moje fotografické začátky si přesně nepamatuji, ale protože jsme doma vždycky nějaký fotoaparát měli, už jako malá jsem zkoušela mačkat spoušť. Nejdříve na tatínkově Altixu a Zenitu, později jsem dostala vlastní Smenu. Po ní následovala Minolta Riva Zoom a v roce 2009 jsem si pořídila digitální kompakt Nikon Coolpix P6000.

Digitální fotografie mně hodně oslovila, takže jsem zanedlouho zjistila, že mi kompakt nestačí a na jaře 2012 jsem si k němu pořídila ještě zrcadlovku D 5100 stejné značky s objektivem Nikkor AF-S 18-105 mm f /3,5 - 5,6.

Ve fotografických tématech si nevybírám, snažím se zachytit všechno, co mě nějakým způsobem zaujme. Po letech barevného fotografování začínám znovu objevovat krásu černobílých snímků.

Nejsem příznivcem výrazných počítačových úprav fotografií, zastávám názor, že fotografie by měla zachycovat realitu. Pokud to jde snažím se využívat přirozeného světla, blesk téměř nepoužívám.

Známí mi často říkali, že mám fotografické oko, tak jsem se rozhodla zjistit, co si o tom myslí nezaujatí kolegové :-) Proto jsem se zapojila do soutěže Fotograf roku. Názory a hodnocení zkušenějších fotografů jsou pro mě velkou školou.
Mám ráda fotografie Michaela Kahna, Scotta Kelbyho a Lucie Robinson. Mýma očima se na okolní svět můžete podívat na webových stránkách, najdete mě i na Facebooku, kde mne můžete i kontaktovat.


Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.