Vynikající konferenční reproduktor s mikrofonem AverMedia AS311

Publikováno: 14. února 2022 | autor Redakce
foto-1021344-1591558-0f--1--1-96185.jpg

Možná se divíte, že jsme zabrousili až do této oblasti, která ale k dnešní době neodmyslitelně patří. Při absolvování neskutečného počtu videorozhovorů, tiskových konferencí a diskusí na dálku se nám tato skladná, chytrá a velmi praktická věcička nesmírně hodila a hodí.

A není to jen díky těm věčným lockdownům! Svět se zrychlil, komunikace s kolegy, fotografy a video tvůrci ze zemí mnohdy velmi vzdálených dosahuje stále větších frekvencí a být v kontaktu se stalo nezbytností.

Chytrá krabička pro každého

Jak už bylo výše nastíněno, komunikace je nejen třeba, ale je stále rychlejší a četnější. Například v redakci FotoVideo jsme byli zvyklí na pravidelné porady, jejichž konání se stalo v určitých uplynulých obdobích nesnadným, a tak se přešlo do systému vzdálených rozhovorů. Typický příklad z naší „kuchyně“: Šéfredaktor s grafikem na jednom místě a externí spolupracovníci a autoři stálých rubrik většinou doma na home office. A šlo by tak uvést řadu další, podobných situací.

2022-01-12-(8).png

Položíte ho na stůl připojíte k počítači, chytrému telefonu či tabletu pomocí USB-C, rozsvítí se vám řada malých diod a můžete začít. Tříwatový výkon tohoto kompaktního konferenčního reproduktoru plně a příjemně dostačuje na menší místnost a můžete začít.


Hlavní vlastnosti:

  • Výkon: 3 W
  • Frekvenční rozsah: 150 Hz - 14 kHz
  • Možnosti připojení: USB typ C
  • Rozměry: 120 × 80 × 40 mm
  • Hmotnost: 195 g
  • Barva: černá
  • Cena: 3418 Kč

Uvnitř je vestavěný mikrofon, který snímá zvuk až do tří metrů zcela zřetelně a ze všech směrů. Takže se můžete v klidu procházet i po dřevěné vrzající podlaze, protože tento chytrý a umělou inteligencí vybavený přístroj má i zvláštní funkci na potlačení různých ozvěn a nežádoucích okolních šumů a zvuků.

Ovládání naprosto jednoduché

Na horní straně mírně sešikmeného malého přístroje zabírá vlevo větší část skrytý hexagonální reproduktor (mikrofon je v dolní liště, a tak si ho nezakryjte nějakým papírem či ruku!) a na pravé straně je umístěn panel s celkem pěti tlačítky, kterými ovládáte hlasitost, tlumení a zesilování mikrofonu nebo si můžete aktivovat potlačování hluku a ozvěny pomocí umělé inteligence (tlačítko úplně dole).

2022-01-12-(2).png

Samozřejmostí tohoto přístroje je jeho kompatibilita s platformami Microsoft Teams, Skype, Zoom, Cisco Webex, Google Meet a dalšími. Takže je ale asi jablíčkářům už jasné, že tento přístroj je Windows only….

Připojení a funkčnost

Jak je už v současnosti nutností, připojení je běží přes USB port. Součástí balení je kabel USB-C na USB-A o délce 2 m, která by vám měla stačit, Najdete ho v balení vtipně schovaný pod jedním z kartonových ohybů, a tak se hned nelekněte, že vám ho někdo sebral. Velmi nás zaujala úroveň hlasitosti a kvality zvuku jinak asi celkem malého reproduktoru a na zvuky od nás odcházející jsme od kolegů nezaznamenali stížnost a nemuseli jsem nic opakovat.

as311-features1-1-img.jpg

Přístroj je na spodní části vybavený tvrdou černou protiskluzovou gumou a pravděpodobně i malým plochým závažím (nerozebírali jsme), takže na stole sedí jak přišitý. Navíc působí čistě, ale celkem robustně, takže asi i leccos vydrží.

Závěrem

Tyto přístroje netestujeme v naší redakci často a o to více jsme byli překvapeni naprosto jednoduchým systémem ovládání, kvalitou zvuku a přesnou konektivitou. Dle našeho názoru se i díky jeho vestavěné umělé inteligenci a osvědčenému tchajwanskému výrobci jedná o naprosto profesionální a výborně využitelné zařízení, které můžeme směle doporučit všem Windows uživatelům.

fv-test-vynikajici.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.