Vánoční dárky (nejen) pro fotografy na poslední chvíli

Publikováno: 19. listopadu 2022 | autor Redakce
hlavni-foto.jpg

Vánoce už pomalu klepou na dveře a vy ještě nemáte dárky pro své blízké? Možná tip na ten pravý, který obdarovanému rozzáří oči radostí, najdete právě v tomto článku. Přinášíme vám nápady na skvělé dárky pro fotografy i ne-fotografy, které pořídíte také krátce před Štědrým dnem.

Doplňky, které ocení každý (fotograf)

Máte mobil stále po ruce? Nenechte si ujít speciální řadu produktů od značky Peak Design určených pro mobilní telefony. Najdete mezi nimi stylová a zároveň funkční pouzdra, magnetické držáky do auta i domů nebo pouzdra 2 v 1 třeba s ministativem či peněženkou. Pokud vám mobilní telefon nestačí a hledáte něco odolnějšího, nezklame vás Ricoh WG-80 ve stylovém černém či oranžovém provedení.

peak-design-mobilni-prislusenstvi.jpg

Jestliže vašemu blízkému dosluhuje stativ a poohlíží se po novém, určitě nešlápnete vedle s modelem Gitzo GK1545 v limitovaném provedení Légende. Chcete-li něco menšího, rozhodně v užším výběru neopomeňte ministativy Leofoto MT-03 nebo Joby GorillaPod 3 K Kit, a na mobilní telefony vám skvěle poslouží Manfrotto Pixi Smart, který můžete mít kdykoliv po ruce. Pokud vám stávající stativ sice slouží dobře, ale potřebovali byste ho rozšířit, sáhněte po magic armu Vanguard TSA.

TIP: Příslušenství pro mobily Peak Design

Fanouškům outdooru můžeme vřele doporučit dalekohled Vanguard 10x50 VEO ED a batoh Gitzo Adventury s objemem 30 litrů. Drobné nezbytnosti si pak můžete sbalit do pouzdra Lowepro Gear Up Pouch Medium. Jestliže se soustředíte spíš na focení s umělými světly, věnujte pozornost také LED světlům COLBOR, která posunou hranice vaší kreativity, či bleskům Godox TT685II s vysílačem X2T, jež pořídíte speciálně pro různé značky.

cfs-2606.jpg

Věnujte fotografii kus sebe sama

Fotografie řekne více než tisíc slov a ta, na které je zachycený důležitý moment ve vašem životě (nebo v životě obdarovaného), či jiný váš povedený snímek jich řekne ještě mnohem více.

-mg-1372-kopie.jpg

Proto před Vánoci prohledejte digitální archiv za poslední rok a ty nejlepší fotografie zvěčněte ve fyzické podobě. V Centru FotoŠkoda vám velmi rychle vyvolají snímky až do formátu A3.

TIP: Fotoalba různých velikostí

Těmi většími můžete obohatit (svou či něčí) domácí výzdobu, ty menší můžete seskládat do alba a vytvořit kroniku zážitků, které vám vyvolávají úsměv na tváři. Vybírat můžete ze široké nabídky klasických či zasouvacích alb a zcela se tak přizpůsobit vkusu obdarovaného i příležitosti.

TIP: Fotobox – rovnou k výrobě fotek

Najdete zde totiž luxusní elegantní alba s látkovou knižní vazbou a vloženým pergamenovým papírem, kam můžete libovolně vlepovat fotografie a opatřit je popiskem či příběhem, i zasouvací alba, v nichž můžete snadno a rychle zmapovat uplynulý rok.

dsc-1268.jpg

Fotografické knihy pro fanoušky fotografie

Má váš blízký fotografický vzor? Nebo si rád rozšiřuje obzory? Věnujte mu novou inspiraci v podobě monografie inspirativního fotografa nebo knihy, která mu pomůže se posunout o kus dál.

TIP: Fotografické publikace

V Centru FotoŠkoda najdete jak příručky, které mu pomohou se rozvíjet třeba ve focení portrétu a makrofotografie, nebo mu pomohou ovládnout postprodukci, tak knihy, v nichž najde nejlepší fotografie renomovaných autorů. Speciální kategorií jsou pak antikvariátní poklady, mezi nimiž jsou dnes již běžně nesehnatelné publikace včetně vzácných prvních vydání.

dsc-1267.jpg

Zážitek pod stromečkem

Máte doma začínajícího fotografa? Nebo někoho pokročilého, kdo se rád dívá pod ruce zkušeným fotografům a zlepšuje své know-how? Případně vášnivého cestovatele, jehož láká poznávání cizích krajů? V nabídce fotografických kurzů Centra FotoŠkoda si vybere zcela jistě každý.

TIP: Fotografické kurzy

S kurzy v Centru FotoŠkoda můžete získat plnou kontrolu nad svým přístrojem, osvojit si techniky focení portrétu, streetu, makrofotografie, krajiny nebo architektury a řady dalších žánrů nebo vyrazit do různých koutů světa v rámci fotoexpedic, které pořádáme spolu s cestovní kanceláří Czech Photo Travel. A především – kromě toho, že se toho spoustu naučíte, odnesete si také nezapomenutelný zážitek.

Pokud hledáte něco speciálního, nepřehlédněte nabídku individuálních kurzů. Během nich se lektor bude věnovat pouze vám a vašim otázkám a kurz si s lektorem naplánujete přesně podle vašich časových možností.

cfs-3195.jpg

Dárek na míru

Pořád jsme nebrnkli na tu správnou strunu? Nechte ideální dárek vybrat obdarovaného. S dárkovým poukazem si bude moci udělat radost přesně podle svých představ a vy si můžete být jistí, že se nestrefíte vedle.

TIP: Dárkové poukazy

Co třeba poukaz v hodnotě 500 Kč? Nebo raději 1000 Kč? Nebo dokonce 5000 Kč? Či nějakou zcela jinou hodnotu? Žádný problém, s univerzálním dárkovým poukazem na nákup zboží můžete přesně určit, jakou částku chcete věnovat. S univerzálním poukazem na kurzy mu zase dáte volnou ruku při výběru kurzu podle aktuálních preferencí.

star-trails-jaroslav-hora.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.