Štěpán Mareš testoval Xiaomi Pad 6

Publikováno: 22. září 2023 | autor Redakce
black-and-white-scaled.jpg

Asi o mně mnozí víte, že jsem měl k Reflexu v dávných dobách hodně blízko, a k tomuto týdeníku zase po dlouhou řadu let patřil Zelený Raul v podání kreslíře a grafika Štěpána Mareše.

Setkání se Štěpánem u příležitosti jeho nádherné a rozsáhlé výstavy v pražském Tančícím domě, kterou připravila česká pobočka Xiaomi, zastoupená Janem Kužníkem, jsem nemohl vynechat.

-dsc5785-ruda.jpg

O autorovi a výstavě

Štěpán Mareš se narodil 26. června 1972, takže jeho výstava v Tančícím domě v Praze byla zorganizována k jeho 50. narozeninám. Kreslil komiksy do časopisů Stadión a Pivní kurýr a také do Nedělního Blesku a Lidových novin a samozřejmě do výše jmenovaného Reflexu, kde jeho seriál dosáhl neuvěřitelného počtu 1421 pokračování.

Výstava však má daleko širší záběr, najdete na ní nejen autorovu počáteční kreslenou tvorbu, akryly z 90. let, ale i velká plátna ze současnosti a spoustu až neuvěřitelných karikatur. Zahrnuje celou autorovu třicetiletou tvorbu a 28 let Zeleného Raula.

Xiaomi Pad 6 v rukou Štěpána Mareše

V zajímavé diskuzi s autorem jsem se dozvěděl nejen o jeho klasických technikách předkreslování tužkami značky Koh-i-noor č. 4 a 6 a využívání barev Faber-Castel, ale i o tom, jak si klasický kreslíř musí zvykat na nové digitální prostředí. Existuje řada mladých kreslířů, kteří vlastně na tabletech odrostli, a tudíž přechod na další a zase o něco vyspělejší digitální novinky jim nedělá problém.

-dsc5774-ruda.jpg

U Štěpána Mareše, který je zvyklý korigovat sílu čáry náklonem hrotu tužky, jak je tomu u všech klasických kreslířů, je přechod na zesilování a zeslabovaní tlakem na displej pomocí Xiaomi Smart Pen otázkou určitého času a učení se pracovat trochu jinak položenou rukou a s malou digitální odezvou.

Pro mě bylo velmi přínosné sledovat klasického profesionála pracujícího s nejmodernější technikou. Bylo jasné, že Xiaomi Pad 6 patřící do střední třídy současných nejmodernějších tabletů mu je a bude zajímavým pomocníkem.

Jaký je tablet Xiaomi Pad 6?

Xiaomi Pad 6 je vytvořen jako nejmodernější pracovní stanice pro multitasking, je vybaven 11″ displejem WQHD+ (2880 × 1800 px) s jemností 309 PPI a poskytuje ostrý a jasný obraz. Platforma Snapdragon 870 mezitím zajišťuje vysoký výkon po celý pracovní den. Vynikající energetická účinnost a velká baterie s kapacitou 8840 mAh umožňuje profesionálům rychle přepínat mezi otevřenými aplikacemi a okamžitě reagovat na různé požadavky.

-dsc5786-ruda.jpg

Jedná se o vysoce výkonný tablet vybavený praktickými funkcemi a je zkonstruován tak, aby splňoval potřeby zaneprázdněných profesionálů z řady oborů lidských činností. Toho dosahuje díky softwaru MIUI for Pad, exkluzivnímu mobilnímu uživatelskému rozhraní, vylepšenému peru Xiaomi Smart Pen (2. generace) a klávesnici Xiaomi Pad 6 Keyboard, která zvyšuje celkovou produktivitu.

black-and-white-scaled.jpg

Xiaomi Smart Pen ještě více usnadňuje psaní poznámek, pořizování snímků obrazovky nebo používání funkce kreslení k ilustraci kreativních nápadů. Praktická tlačítka na peru Xiaomi Smart Pen 2. generace umožňují pořídit snímek obrazovky nebo rychle přepínat mezi funkcemi psaní, malování a barvení, kdykoli je to v aplikaci Poznámky potřeba. Navíc vyšší hustota pixelů displeje zajišťuje snadnější čitelnost malých fontů písma, takže na displeji lze zobrazit ještě více obsahu a zajistit tak méně posouvání.

m82-dark-grey-back-45.jpg

Hlavní vlastnosti

  • Displej: 11″ WQHD+ (2880 × 1800 px) s jemností 309 PPI
  • Obnovovací frekvence: až 144 Hz
  • Jas: 450 nitů, HBM 550 nitů
  • Barvy: 1,07 miliardy barev, 99% pokrytí DCI-P3
  • Fotoaparát a zvuk: 13Mpx zadní kamera f/2,2 podporuje nahrávání videa v rozlišení 4K při 30 snímcích za sekundu
  • 8Mpx přední kamera f/2,2 podporuje nahrávání videa v rozlišení 1080p při 30 snímcích za sekundu
  • Velké reproduktory
  • Čtyři mikrofony pro čisté a přesné snímání hlasu
  • Podpora Dolby Atmos, Hi-Res Audio a Hi-Res Audio Wireless
  • Výkon: Mobilní platforma Snapdragon 870, osmijádrový procesor, výpočetní frekvence až 3,2 GHz, Qualcomm AI Engine 5. generace, 7nm procesní technologie, 8840mAh baterie
  • RAM+ROM: 6 GB + 128 GB / 8 GB + 128 GB / 8 GB + 256 GB, 33W rychlé nabíjení.
  • Konektivita: USB 3.2 Gen 1, Bluetooth 5.2, Wi-Fi
  • Design: konstrukce z hliníkové slitiny, váha 490 g, 6,51mm ultratenký rámeček, barvy: Gravity Gray, Gold, Mist Blue

drawing-scaled.jpg

Cena a dostupnost

Varianta 6 GB + 128 GB je k dispozici za doporučenou maloobchodní cenu 8999 Kč a varianta 8 GB + 256 GB za 9999 Kč.

K tabletu je samostatně v prodeji i příslušenství, a to chytré pero Xiaomi Smart Pen za 1999 Kč a klávesnice Xiaomi Pad 6 Keyboard rovněž za 1999 Kč.


Celý článek najdete v zářijovém FotoVideo

Doporučujeme také výhodné předplatné s dárkem!


fv09-23-obalka-web3.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.