Slaďte si obrázek na monitoru s tiskovým výstupem

Publikováno: 9. srpna 2017 | autor Redakce
EIZO workshop

V rámci digitálních pracovních postupů se obrazové informace stále častěji kontrolují na obrazovkách monitorů. Je bez pochyb, že je při tom velice důležité, aby použitý monitor věrně zobrazoval všechny barvy.

Jak toho ale efektivně dosáhnout? Přijďte se přímo od specialistů z firmy EIZO dozvědět, jak na kalibraci podle fotografických standardů a jak správně sladit monitor s vaší tiskárnou.

TERMÍN

FotoŠkoda, Praha
Čtvrtek, 7. září 2017, 16-18 hod

Přednáška pro všechny, kteří chtějí začít se správou barev!

Dozvíte se především:

  • K čemu kalibrace slouží a jak správně ji provádět?

Samotný monitor musí disponovat vynikajícím podáním barev s lineárními průběhy odstínů, jakož i správnými nastaveními teploty barev, jasu a odstínů barev. Rovněž je zapotřebí zajistit, aby tyto znaky vykazovaly všechny monitory používané v rámci dotyčného pracovního postupu. Proč je nutné to zajistit a jak toho dosáhnout?

  • Jak často kalibrovat?

Optimální využívání možností monitoru se neobejde bez pravidelné kalibrace. Bez správného nastavení se neobejdou ani nové monitory. Musejí být kalibrovány takovým způsobem, aby bylo vyhověno požadavkům místa i účelu použití. Stačí to jednou, nebo je nutné kalibraci pravidelně opakovat?

  • Jak sladit obrázek na monitoru s tiskovým výstupem?

Program Quick Color Match je nástrojem vyvinutým společnostmi EIZO, Adobe, EPSON a CANON pro snadné sladění barevné reprodukce obrazu na monitoru s tiskovým výstupem připojené tiskárny bez hlubších znalostí nastavení správy barev. Jak jej jednoduše v praxi využít?

  • Prostor bude samozřejmě i pro vaše individuální dotazy!

Více informací najdete zde.


Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.