Schladming: Zážitky a relaxace v srdci Alp

Publikováno: 7. února 2024 | autor Redakce
Schladming

Zažijte nezapomenutelnou zimní dovolenou v rakouském Schladmingu, který se pyšní bohatou nabídkou pro každého milovníka lyžování a odpočinku v překrásné alpské scenérii. Od adrenalinových sjezdovek a atrakcí na ledovci Dachstein až po relaxaci v luxusních hotelových wellness. Přijďte si užít lyžování, skialpinismus, romantické procházky večerním městečkem a další aktivity, které Schladming nabízí. Falkensteiner Hotel Schladming vás srdečně zve! S jedinečným přístupem k individuálním potřebám hostů a neustálým úsilím o dokonalou dovolenou v úchvatném alpském prostředí, nenajdete lepší místo pro vaši zimní únikovou destinaci.

Známé lyžařské středisko Schladming se nachází v okrese Liezen ve spolkové zemi Štýrsko v Rakousku a leží v nadmořské výšce 745 m n. m. Z Prahy sem autem dojedete přes Linz za pět hodin. Se zastávkou na kávu a nějaké to občerstvení, za šest hodin a kdo je z jižních Čech, má to coby kamenem dohodil. Pokud se vám nechce řídit auto, je zde možnost vlakové dopravy a do jednotlivých hotelů si můžete objednat taxi.

Schladming 2

Co Vás čeká a nemine? Schladming patří do oblasti Ski Amadé, kde je lyžařům k dispozici celkem 77 nejmodernějších lanovek a sedačkových lanovek, 100 původních horských chat a kolem 230 kilometrů perfektně upravených sjezdovek. Pokud chcete zažít vzrušení a adrenalin, navštivte atrakce na ledovci Dachstein ve výšce 2 700 metrů. Ti, kdož netrpí závratěmi, si mohou například dopřát jistě velmi nevšední zážitek – 17 m dlouhou panoramatickou plošinu SkyWalk, která je vysunutá do „volného“ prostoru, navíc s prosklenou podlahou.

Tím ale nabídka regionu zdaleka nekončí. Na své si zde přijdou běžkaři, skialpinisté nebo si můžete půjčit sněžnice, na kterých se zde též parádně vyřádíte. Díky nim se pokocháte nedotčenou přírodou stranou všech civilizačních ruchů. S dětmi, ale i bez nich, si pro změnu můžete půjčit sáňky a za světla či za tmy, hvězdami ozářeným nebem, sjíždět upravené sjezdovky vyhrazené právě pro tento druh zábavy. Večerní lyžování, které asi není třeba zmiňovat, je v této oblasti samozřejmostí. Stejně tak můžete i za tmy vyrazit na skialpy a různě dlouhé okruhy 4–7 km v délce trvání 2–3 hodiny.

Kdo sem zavítá na víc dní, určitě si po nějakém čase rád od všech aktivit odpočine a dopřeje si i trochu relaxu. Falkensteiner Hotel Schladming nabízí luxusní wellnes s různými druhy saun, ve kterých několikrát denně probíhají saunové rituály. K dispozici je i teplý vnitřní či venkovní bazén a samozřejmě několik relaxačních zón včetně vodních postelí. Co je však alfou i omegou dobré regenerace? Kvalitní spánek a vynikající jídlo. Obojí je v tomto hotelu na špičkové úrovni. Pokoje jsou nadstandardně prostorné, čisté, stylově zařízené a tiché. Stravování je zde pro každého velikým gastronomickým zážitkem, bez jakýchkoli příkras. No a kdo by měl výčitky, že díky tomu přibere pár gramů navíc, může je vypotit v příjemné a dobře vybavené posilovně, nebo udělat pár temp v bazénu.

Schladming 3

Největším skvostem hotelu Falkensteiner je fakt, že se řadí k hotelům s aktivním trávením dovolené, jejíž program má na starosti tzv. Experience Concierge. Váš průvodce, který vám připraví na míru jedinečné sportovní či kulturní zážitky, nebo se můžete zúčastnit předem vypsaných akcí a vyrazit s ním a dalšími zájemci ve skupině. Rovněž vám na tyto akce zařídí zapůjčení vybavení.

A my jsme jej pro vás vyzpovídali, co se nejen zimní, ale i letní nabídky týká:

Má Falkensteiner Hotel Schladming nějaké speciální zimní aktivity nebo nabídky pro hosty, kteří dávají přednost aktivní dovolené, ať už se jedná o rodiny s dětmi, dámské nebo pánské skupiny dospělých?

Falkensteiner Hotel Schladming nabízí svým hostům řadu aktivit, včetně prohlídek s průvodcem, které vedu. Mezi oblíbené zimní aktivity patří výlety na sněžnicích, procházky s pochodněmi nebo ice-stock shooting (něco jako curling). V létě je velmi oblíbená turistika při východu slunce, jízda na kole a ranní jogging. Hotel 4*S navíc nabízí lekce jógy ve wellness centru Acquapura. Ve své roli Experience Concierge poskytuji spoustu rad a tipů pro osobní outdoorové zážitky na míru. Kromě toho mají hosté možnost požádat o radu přímo náš místní personál a získat další informace.

Samotný region nabízí hodně aktivit pro každou věkovou kategorii. Region Schladming-Dachstein, který je oblíbený pro konání závodů na úrovni mistrovství světa, se může pochlubit působivými lyžařskými oblastmi, jako je lyžařské středisko Schladming 4 – Mountain, ledovec Dachstein a sjezdovky vhodné pro rodiny s dětmi. Zimní sezóna začíná brzy a nabízí přístup k 77 moderním kabinkovým a sedačkovým lanovkám, 100 tradičním lyžařským chatám a přibližně 230 km upraveným sjezdovkám. Pro milovníky adrenalinu je připraveno šest zábavných sjezdovek, mezi nimi Crosspark na Reiteralmu s velkolepou trasou zakončenou skokem přes horskou chatu a Superpark Planai, který nabízí překážky pro všechny úrovně obtížnosti.

Schladming 4 p

V regionu je také mnoho sjezdovek vhodných pro děti, kde si začátečníci mohou procvičit své první oblouky. Kromě upravených sjezdovek nabízí region také rozmanité zimní aktivity. K dispozici je 282 km dobře udržovaných turistických stezek, které poskytují malebné výhledy na zimní krajinu. Četné trasy pro výlety na sněžnicích navíc nabízejí příležitosti k hlubšímu průzkumu. Pro ty, kteří hledají romantický zážitek, jsou v Ramsau am Dachstein k dispozici saně tažené koňmi, které jsou připraveny přepravit návštěvníky po 40 km speciálně upravených tras v nedotčené zimní krajině.

A pro všechny noční sovy: Hohenhaus Tenne ve Schladmingu je největší après-ski chatou v Evropě, které je celosvětově známá exkluzivními večírky nočního života.

Jaký zimní program nabízí Falkensteiner Hotel Schladming pro rodiny s dětmi? Jsou k dispozici nějaké speciální aktivity nebo služby pro větší a menší děti?

Jako aktivní hotel "pro všechny" nenabízíme speciální aktivity pro děti nebo mládež. Děti jsou v našem hotelu velmi vítány. Rodiny nás navštěvují hlavně o prázdninách a oceňují velmi rozmanité aktivity, které jsou v regionu možné.

Existují nějaké speciální nabídky pro dámské nebo pánské skupiny dospělých během zimní sezóny? Poskytujete relaxační aktivity, wellness služby nebo společenské akce na míru pro tuto cílovou skupinu?

V dubnu nabízíme tematické retreaty jako "Pilates Babes Retreat" a "Yoga with Maria Sturm". V našem genießBARu se také pravidelně konají živá hudební vystoupení. Hosté se mohou těšit na malebný výhled na horu Planai , na sjezdovku nočního závodu a lahodné nápoje. Pro požitek čeká na naše hosty Acquapura SPA o celkové rozloze 1 500 m² a nabízí spoustu příležitostí k relaxaci, odpočinku a uvolnění. Také náš wellness koncept Schladming Alpine nabízí speciální procedury.

Jaké jsou možnosti lyžování a snowboardingu v okolí hotelu? Nabízíte nebo poskytujete speciální kurzy nebo služby pro začátečníky i pokročilé lyžaře?

Lyžařská oblast Schladming se 4 horami integruje Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen a Reiteralm a poskytuje přístup ke 123 km dobře udržovaných sjezdovek pro bezproblémový požitek z lyžování. Pro hosty, kteří lyžují poprvé nebo chtějí zlepšit svou techniku, nabízí region četné lyžařské a snowboardové školy, které můžeme doporučit. Instruktoři poskytují tipy a triky na míru, vhodné pro každou úroveň dovedností, ať už pro děti nebo dospělé.

Jaký je váš přístup k zajištění aktivit pro hosty, kteří preferují aktivní dovolenou, ať už se jedná o rodiny s dětmi, dámské nebo pánské skupiny?

Jako tým se snažíme individuálně reagovat na naše hosty a jejich přání na dovolenou. Zde těžíme ze znalostí našich dlouholetých zaměstnanců, kteří také rádi soukromě a aktivně poznávají region se svými rodinami a přáteli a poskytují tak perfektní tipy na výlety mimo klasické výletní cíle.

Jaké jsou nejzajímavější aktivity, které jste v minulosti pro některé klienty organizovali a míváte nějaké neobvyklé požadavky?

V minulosti jsem zorganizoval několik žádostí o ruku, například během prohlídky při východu slunce. Kromě toho umíme zajistit výlety balónem i lety vrtulníkem. Tyto aktivity jsou velmi oblíbené a jsou zárukou skvělé zábavy.

Které z vašich balíčků jsou nejžádanější a hosté nejvíce využívají?

V zimním období je velmi oblíbený balíček "Ski Unlimited", který zahrnuje skipas. Zejména v kombinaci s velikonoční speciální nabídkou Ski Amadé: Při zakoupení 6denního skipasu pro alespoň jednoho rodiče lyžují děti do 15 let zdarma.

Je mezi hosty větší zájem o lyžování nebo v o skialpy? Je větší zájem o lyžování mezi starší generací a o skialpy mezi mladší generací?

Naši hosté přijíždějí především lyžovat a jsou většinou ve věku od 30 do 55 let. Všichni vyrazí alespoň na jeden den lyžovat. Variace jsou pouze o svátcích, kdy jsou přítomny i děti. Skialpinismus se stal populárnějším až v posledních 2-3 letech, ale poptávka je stále omezená. Do budoucna se však bude v regionu na toto téma klást větší důraz.

Schladming 6

Proč si myslíte, že by si hosté měli vybrat právě váš hotel, v čem je jeho jedinečnost?

Falkensteiner Hotel Schladming dokonale kombinuje různé kontrasty: Relaxaci a aktivitu, moderní architekturu a alpské akcenty, klid a dobrodružství. Hlavní devizou je ale především náš vynikající tým. Naše filozofie Welcome Home je patrná v celém konceptu a každý den děláme vše pro to, abychom našim hostům zajistili nádhernou dovolenou v krásném Schladmingu!

Na naše otázky odpovídal Daniel Egger, Experience Concierge Falkensteiner Hotel Schladming. Děkujeme!

A zpět ke Schladmingu a jeho nabídce, co apré ski? Ano, i zde, podobně jako v jiných lyžařských střediscích, funguje dokonale až do ranních hodin. Kdo však neholduje této zábavě, může se projít městečkem po cestě kolem potoka asi 3,5 km do vyhlášené restaurace Die Landalm. Zde na vás dýchne pravá atmosféra snové a elegantní restaurace s milou obsluhou, vynikajícím jídlem a místním pivem.

A pokud jste ve Schladmingu v páru, vyražte do nedalekého městečka na prohlídku továrny Steiner1888. Poseďte v místní kavárně nebo si kupte jejich kvalitní výrobky z merino, alpaky či kašmíru. Jen tak mezi řečí: Výroba látek obsahuje více než 40 kroků a prochází několikero kontrolami. Do prodeje jdou bez výjimky pouze látky, které ve 100 % odpovídají přísným kvalitativním nařízením a na kvalitě je to hodně znát.

Schladming 5

Ještě váháte? Tak se podívejte na níže uvedené odkazy jednotlivých míst a přesvědčte se sami:

https://www.schladming-dachstein.at/cs

https://www.falkensteiner.com/en/hotel-schladming

https://www.landalm.at/

https://steiner1888.com/en/

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.