S fotokurzy Centra FotoŠkoda za lepšími fotkami

Publikováno: 16. srpna 2022 | autor Redakce
michal-hurnik.jpg

Chcete se naučit ovládat svůj fotoaparát tak, abyste se mohli soustředit pouze na samotné focení? Nebo byste rádi pronikli do tajů focení aktu, architektury, krajiny, jídla, zvířat či portrétu? Případně vás lákají cizí kraje? Fotokurzy v Centru FotoŠkoda jsou pro vás přesně to pravé.

Komplexní základy ve Večerní FotoŠkole

Žádný učený z nebe nespadl, a pokud toužíte stavět na bytelných základech, Večerní FotoŠkola vás určitě nezklame. Celkem 15 lekcí pro začátečníky vás provede ovládáním fotoaparátu i zákonitostmi, kterými se řídí různé žánry, jako je focení portrétu, zvířat, krajiny, zátiší, sportu či architektury.

TIP: Večerní fotoškola

Navazující kurz pro mírně pokročilé sestává rovněž z 15 lekcí, během nichž si rozšíříte obzory týkající se dalších témat a celkem čtyřikrát se budete věnovat i focení v profesionálním fotografickém ateliéru. Po absolvování těchto kurzů, které startují v říjnu, si nejen osvojíte všechno podstatné, co potřebujete pro kvalitní fotografii, ale dost možná objevíte svou vášeň a skrytý talent, jenž můžete dále rozvíjet.

TIP: Večerní škola pro mírně pokročilé

jan-smid-2.jpg

Jak na zvířata domácí i divoká

Zvířata jsou vděčným fotografickým motivem, ať už máte v plánu fotit svého domácího mazlíčka nebo vás láká „fotolov“ neochočených zvířat žijících v divoké přírodě. V obou případech vám lektoři v Centru FotoŠkoda předají cenné rady, díky nimž budou vaše fotky o mnoho lepší.

michal-hurnik.jpg

S Michalem Hurníkem a jeho pejsky se naučíte, jak fotoaparát nastavit na statické snímky i situace, kdy je pejsek neposedný. Ukáže vám také, jak snímek komponovat a jak se vypořádat s různými světelnými podmínkami.

TIP: Focení psů

S Vaškem Křížkem zase můžete vyrazit do Bavorského lesa, kde narazíte na zubry, rysy, losy, medvědy nebo sovy a další lesní ptáky. Zkušený fotograf vám prozradí, jak se při focení těchto leckdy plachých tvorů chovat, abyste si domů odnesli parádní snímek, a přihodí spoustu tipů ze své bohaté praxe.

TIP: Focení zvířat v bavorském lese

Jak na fotky, při kterých se sbíhají sliny

Každý z nás si jistě někdy vyfotil jídlo, které dostal skvěle naservírované v restauraci, nebo se mu doma výjimečně povedlo. Ne vždy ale jídlo na fotkách vypadalo tak lákavě jako ve skutečnosti.

marie-bartosova.jpg

Během kurzu s Marií Bartošovou se zaměříte na to, abyste měli chuť se do jídla na fotce rovnou zakousnout, a proberete spolu, jak jídlo naaranžovat, jak využívat přirozeného světla, jak pracovat s rekvizitami, a získáte tipy na osvědčené kompozice, které prostě fungují.

TIP: Základy focení jídla na denním světle

Magie Českého Krumlova

Kdo někdy navštívil Český Krumlov, dobře ví, jak krásné uličky i výhledy se dají najít v tomto městě, zařazeném na seznam UNESCO. To je ale pouze polovina kouzla – tu druhou obstará zlatá hodinka.

jiri-sebek.jpg

A právě soumračné a noční snímky, během nichž se každé místo promění, budou cílem kurzu s oceňovaným fotografem architektury Jiřím Šebkem. Ten vám také prozradí různé tipy a triky, díky nimž doladíte své fotky k dokonalosti.

TIP: Magický Český Krumlov

Panoramatické Krkonoše

Pohoří, kde se nachází naše nejvyšší hora, patří k nejkrásnějším České republiky. Nespočet výhledů a fotogenických míst Krkonoš vytváří ráj pro fotografy a právě tam zamíříte s mistrem panoramatické krajinářské fotografie Honzou Šmídem. Ukáže vám, jak vytvářet panoramatické snímky, abyste na fotce zachytili všechno, co chcete. Na své si přijdou jak začátečníci, tak ti, kteří už mají s krajinařinou bohaté zkušenosti – ukážete si totiž jak základy, tak velmi pokročilé techniky.

TIP: Panoramatická fotografie s Honzou Šmídem

jan-smid.jpg

Kurzy pro fotoaparáty, mobily i šité na míru

Máte nový fotoaparát a učení podle návodu není nic pro vás? V Centru FotoŠkoda najdete kurzy ovládání zrcadlovky, bezzrcadlovky i konkrétních značek. Pokud k focení používáte primárně svůj telefon a rádi byste své snímky posunuli na další úroveň, je pro vás jako dělaný kurz focení mobilem.

TIP: Ovládání fotoaparátu

V bohaté nabídce kurzů si vybere každý – fanoušci glamour a aktu, portrétu, architektury či videa. Vyrazit můžete také na fotoexpedice pořádané ve spolupráci s cestovní kanceláří Czech Photo Travel a poznávat vzdálené i méně vzdálené kouty světa pod vedením zkušených lektorů, kteří vám ukážou ta nejatraktivnější místa.

vaclav-krizek.jpg

TIP: Přehled kurzů FotoŠkoda

A pokud jste přece jenom nenašli, co jste hledali, rádi pro vás v Centru FotoŠkoda vymyslí kurz na míru. Individuální kurzy pořádají třeba i na problematiku dronů či pro děti a jejich výhodou je, že se lektor věnuje pouze vám, takže je učení maximálně efektivní.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.