Zoner Photo Studio X - Jak vyměnit nudné nebe?

Publikováno: 20. září 2018 | autor Redakce
zoner-photo-studio-x01.jpg

Určitě se vám to už stalo. Jste na místě, které chcete mít nádherně zdokumentované, ale počasí je proti vám. Objekt, který fotíte, je sám o sobě zajímavý, ale zbytek je nuda. Ve většině případů lze využít mapování tonality, přechodové filtry a podobně, ale jsou i případy, kdy se vám jakkoliv upravená obloha stále nelíbí a je potřeba s ní něco udělat. Nabízí se poslední varianta: oblohu vyměnit.

Hned na začátku bych vás rád upozornil na to, abyste nepoužívali fotografie stažené s internetu, ale jen své vlastní nebe, vyfocené třeba za lepšího počasí. Fotky z internetu jsou z velké části nekvalitní, ale hlavně jsou často chráněné autorskými právy. Také je potřeba ctít nějakou „fotografickou důstojnost“. Nebudete se přece chtít chlubit fotkou, jejíž nejlepší část není vaše.

První krok – vhodný výběr snímků

V prvním kroku vás čeká následující: vybrat si fotku, na níž chcete upravit oblohu, a druhou, jejíž nebe přenesete do upravovaného výsledného snímku.

Matěj Liška vám v zářijovém vydání časopisu FotoVideo prozradí krok za krokem jak pracovat s programem Zoner Photo Studio X, a jak například vyměnit nudné nebe za dechberoucí oblohu.

FotoVideo 09/2018

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.