Workshop fashion fotografie a portrétu v Jižní Anglii

Publikováno: 26. července 2016 | autor Redakce
Jan Pavelka

Příznivé klima britského léta, skalnatým pobřežím ale i písčitou pláží a typická britská architektura a malebné cihlové vesničky nabízejí ideální prostředí pro atraktivní fotografické disciplíny, jakými jsou fashion a portrét. Focení s exotickými modely, které metropolitní Anglie nabízí.

Cíl kurzu

Nedílnou součástí fotografického procesu je dobré zvládnutí techniky, proto si úvodem například ukážeme: jak správné určit expozici a jak v praxi funguje expoziční trojúhelník, dálkový blesk a odražené světlo; funkce; pózování; kompozice při focení lidí, komunikace se zahraničním klientem i při ne úplně brilantní jazykové vybavenosti. Praktická část kurzu se bude skládat ze dvou odlišných způsobů práce se světlem, umělým a denním, doplněných řadou profesionálních rad a tipů. Účastník kurzu si vyzkouší pracovat v různých přírodních a městských prostředích, v přírodě národního parku, anglické vesničky, industriálního prostředí, útesů a skál u moře, pláží...

Komu je kurz určen

Všem nadšencům a příznivcům fashion fotografie a portrétu, kteří se chtějí buď zdokonalit a rozšířit si své vědomosti a zkušenosti, či využít profesionální produkce, stylingu, vizáže a zkušených modelek k pořízení špičkových fotografií. Svou úrovní je určen od zapálených amatérů, kteří umí ovládat svůj fotoaparát a znají základní fotografické pojmy (čas, clona, ISO, hloubka ostrosti, expoziční režimy apod.) až po pokročilé fotografy, kteří si chtějí rozšířit své portfolio v zahraničí s exotickými modely.

Potřebné vybavení

DSLR fotoaparát, ideální objektiv s delším ohniskem (např.70-200mm, 100mm, 85mm ) , odrazná deska, (pokud není odrazná deska, nebo blesk, vůbec nevadí).

Poznámka

Ubytování: Domácky laděný hotýlek se snídaní je již v ceně.

Fotografovat budete v okolí Bournemouth, New Forest a v okolních plážích.

Lektor JAN PAVELKA

Pochází ze severních Čech, ale aktuálně již 2. rokem žije na jihu Anglie. Fotografuje převážně lidi a různé soukromé projekty.

„Držím se takového svého pořekadla, že pokud člověk umí pracovat se světlem zná pár klasických fotografických zásad, může fotit úplně cokoliv. Jsem z těch, kteří se nebrání fotit naprosto všechno. Do Anglie jsem se přestěhoval, protože zde je neskutečná různorodost podnětů a pestrost lidí a kultur. Měl jsem dosud možnost poznat tuto zem z mnoha různých míst i pohledů – při fotografování různých soukromých projektů, oslav, svateb, kulturních akcí, při fotografování lidí, ať už známých či neznámých. A protože jsem fotografem „celým svým srdcem a duší“, nevynechám žádnou příležitost být se svým foťákem na zajímavém místě, kde se něco děje. Samozřejmě cílem mých mých pracovních míst jsou města po celé UK. Hlavně Londýn nejen jako hlediska světového módního centra. Svou práci miluji a nedovedu si představit dělat cokoli jiného. Myslím, že pokud bych spočítal množství hodin strávených za hledáčkem foťáku, u počítače, při tvořeních nových projektů a vizí, bylo by to mega číslo, ale i když ne vždy to tak bylo. Nyní s odstupem času už mohu říct, že když člověk jde za svým snem, tak jakkoli náročná a dlouhá cesta má význam a dříve nebo později výsledky musí být vidět.

V současné době mám za sebou účast na velkých i malých projektech, mám klienty a portfolio z různých oblastí a koutů naší planety. Miluji cestování a nejsem z těch fotografů, kteří by byli zásadně vyhranění na konkrétní oblast – zkrátka dejte mi příležitost, zajímavý objekt, volnou ruku k focení a výsledek je zaručen. Mohu říct, že právě tento přístup mi otevřel mnoho dvěří. Měl jsem čest fotit Gumball3000 jako oficiální fotograf teamu No.75, se známými osobnostmi jako Lewis Hamilton, David Hasselhoff, Afrojack a jiní, dále pro New York Asian Art Fair, kde moje fotky tvořily tvář kampaně celého veletrhu, dále pak slavná taneční škola v NYC – Broadway dance centrum, Dubai PGA Ladies Masters, London Fashion week, jsem fotografem rádia Evropa2 na Ibize, z osobností jsem měl možnost fotit celebrity českého, slovenského i celosvětového formátu, ať už Cristiana Ronalda, Martina Solveiga, tanečníky od Beyonce, Shaggyho, Chrise Browna, z československé scény Rytmuse a Daru Rolins a mnoho dalších známých českých i světových jmen, institucí a firem. Díky těmto zkušenostem se mi plní sen a mé fotky začínají “jít do světa” a nalistovat je mohli čtenáři médií jako např. Cosmopolitan, Dance mag a k vidění jsou na různých domácích i světových internetových portálech. V současnoti pracuji mimo všech předešlých věcí i na svém soukromém projektu, který je zaměřený na fotografie z prostředí operačních sálů.“

Osobní stránky lektora:
www.facebook.com/thisisjanpavelka
www.instagram.com/thisisjanpavelka
thisisjanpavelka.com
www.janpavelka.cz
www.janpavelka.co.uk
www.janpavelka.co
www.topmedicalphotos.com

Více o workshopu najdete zde


Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.