Pár tipů na skvělý Černobílý portrét

Publikováno: 11. ledna 2020 | autor Kateřina Davidová
Fotograf roku 2020 – Černobílý portrét téma

Portrétní fotografie je jedním ze základních a snad i nejrozšířenějších fotografických žánrů. Ovšem každý fotograf pojem portrét chápe trochu jinak. Ať už jde o samotný styl, pózu, atmosféru či nasvícení, ale i o to, kolik z portrétovaného vlastně zabrat.

Podívejte se spolu s námi do stávající galerie 5. tématu soutěže FOTOGRAF ROKU – Černobílý portrét: ZDE.

Vidíte to také? Množství fotografií je velmi podobných. Ale jsou tu i originály…

Nebudeme vytvářet žádný návod ve stylu: „jak na to“. Pro vaši další kreativitu napíšeme několik otázek, které zkušené fotografy, jakými bezesporu jste, jistě inspirují.

Fotografujete portrétované na jejich oblíbeném místě? Má váš snímek i příběh? Využíváte přirozeného světla, nasvěcujete nebo používáte odlesky a odrazy? Fotíte hlavu, částečnou nebo celou postavu? Portrétujete lidské bytosti nebo třeba zvířata? Musí být na portrétu nutně hlava portrétované bytosti? Zabýváte se ohniskovou vzdáleností či typem objektivu? Řešíte clonu? Ostříte přesně na místo, kam potřebujete? Komunikujete s tím, koho portrétujete?

Každopádně vám všem patří velký dík. Jsme rádi, že právě časopis FotoVideo a jeho web ifotovideo.cz jsou těmi médii, kterým se před léty podařilo zorganizovat největší soutěž v České a Slovenské republice, do níž se zapojilo už téměř 30 000 fotografů a další stále přibývají. Přejeme vám skvělé snímky…

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.